In Bucegi au bagat powder

27 April 2009, alexosu

Greu de imaginat, dar in Bucegi a venit din nou iarna. Zapada mieilor sau spuneti-i cum vreti, cert e ca sambata asta a nins masiv (20-40 cm). Asta e vestea buna. Vestea si mai buna e ca nu a batut vantul si ca stratul de zapada e destul de stabil, asa ca pana acum riscul de avalansa nu prea exista.

Ca tot se apropie Cupa Malinului, avem stiri exact din zona asta. Stiu ca multa lume e interesata, asa ca iata noutatile.

La intrarea in Vale e un pulver indesat. Dupa prima caldare, zapada devina mai grea si sunt si zone de crusta. Echipa de schiori (Catalin - caruia ii multumim pentru informatii si imagini, Cristina, Bubulu si Sasa) a putut sa coboare pana la Hornul Pamantos cu o mica portiune foarte ingusta unde schiurile au fost date jos.

Pe ultima portiune, cea din canion, au inceput sa se formeze ramaie, deci trebuie coborat cu atentie. Cu atat mai mult cu cat sub zapada cea proaspata se ascund bulgari mari si inghetati adusi de scurgeri mai vechi de zapada si alte denivelari destul de serioase.

Evacuarea din Vale s-a facut pe valcelul de langa Hornul Pamantos unde in timpul concursului va fi coarda montata de Salvamont. Atentie: acum nu este montata coarda. Totusi, cu putina antentie se poate urca in siguranta.

Daca va intrebari cum a fost la Malaiesti, surpriza - si acolo a nins masiv. Cititi mai multe la Horatiu, care a fost acolo cu o gasca serioasa, dar nu au mai prins concursul.

  • TwitThis
  • Google
  • Facebook
  • LinkedIn
  • MySpace
  • E-mail this story to a friend!
  • Print this article!

Comentezi?? Comenteaza!!

4 Raspunsuri la “In Bucegi au bagat powder”

  1. Bubulu on 27 April 2009 5:56 pm

    Zapada era destul de sigura din punct de vedere al avalanselor duminica cand temperatura era scazuta, azi vremea a fost destul de calda la munte si cred ca conditiile nu mai sunt atat de safe ca duminica. Cei 20-30cm de pulver pot fi extrem periculosi daca vremea se incalzeste brusc si nu apuca sa realizeze coeziunea cu stratul vechi de firn.
    Zapada era ok duminica pe vaii gen Malin, Malaiesti, Tiganesti, care nu au versanti care sa se incarce cu zapada excesiv, pe vaii gen Valea Alba, Costila, situatia poate fi net diferita datorita zapezii abundente de pe versanti gen Albisoare etc.

  2. Mihai Tatarca on 28 April 2009 10:40 am

    Salutare!
    Am si eu o intrebare: cu ce ati urcat pana pe platou?
    Stiu ca telecabina Busteni-Babele nu functioneaza.
    :D
    Foarte multumesc,
    Mihai

  3. alexosu on 28 April 2009 10:46 am

    Cabina din Sinaia pana la Cota 2000 dupa care 9 km de mers pe foci pana la releu.
    Suna tentant?

  4. Mihai Tatarca on 28 April 2009 12:30 pm

    Suna bine. Doar ca ne lipsesc schiurile de tura. Si nu stiu sa se fi facut foci pentru placa :).
    Noi ne gandeam ca am urca din Pestera.
    Si vrem sa ajungem la Omu pe vineri asa.

Ai citit articolul si ai o opinie... o intrebare... o injuratura? Orice ar fi, poti folosi formularul de mai jos.