Este Padina statiunea mult visata?

24 April 2009, by alb_ca_zapada

Ne trebuie o alternativă la Valea Prahovei” zice Elena Udrea. Corect, zicem si noi. De fapt am tot spus-o, ne trebuie noi statiuni pentru simplul motiv ca Valea Prahovei este secatuita dpdv imobiliar. Este cert, nu mai e loc de construit pe tronsonul Sinaia-Predeal, nu mai e rost de smenuri, s-a supt cu business-ul.

The Legend of Zorro ipod

Ideea cu Babele-Padina-Bolboci s-a mai vehiculat cind si cind in ultimii 10 ani. Ultima data cind s-a facut taraboi pe tema asta a fost cu cca 4-5 ani in urma cind niste oameni de bine au descoperit ca Nastase & Co au zeci de hectare de padure prin zona respectiva. Ceea ce le uram la mai multe.

Lasind la o parte toate mizeriile obscure (normale de altfel in Romania cind discutam despre un proiect cu o valoare mai mare de 100k euro), trebuie sa admitem ceva: zona se preteaza la asa ceva. Padina-Pestera este singurul areal in care se poate construi o statiune de schi viabila. Bell Book and Candle

Ce mai trebuie pentru ca intreaga chestie sa nu se fisiie lamentabil? Pai in primul rind viziune iar in al doilea rind investitori straini. Daca nu vom avea parte de astea, nu vom avea parte de statiune si dezvoltare durabila. Vom vedea doar un alt tun imobiliar, copaci taiati fara rost si betoane aiuristice. Si da, un AquaPark.

download The Hunted

Busteni - Babele - V. Sugarilor - Padina - Ref. Strunga - Padina - Saua Laptici - V Dorului - Sinaia - Busteni

//mai multe despre cei 56km de pirtii, tunuri, piscine s-alte jucarii gasiti aici

Fire in the Sky move

Auto Focus movie full

si aici//

Palindromes video The Comedians of Comedy: Live at the El Rey movie

Eraser dvd

Crossing Over dvd

  • TwitThis
  • Google
  • Facebook
  • LinkedIn
  • MySpace
  • E-mail this story to a friend!
  • Print this article!

Comentezi?? Comenteaza!!

8 Raspunsuri la “Este Padina statiunea mult visata?”

  1. mariusica on 24 April 2009 12:40 pm

    NU cred ca zona Padina e o zona OK pentru o statiune de schi ( e aproape de Bucuresti) dar e PARC NATIONAL si toata valea are orientare SUDICA . Saptamana trecuta in Valea Dorului era zapada la discretie, Valea Ialomitei era maro.
    O statiune se poate face in partea nordica a masivului Bucegi ( zona Malaiesti), acolo unde sunt multe precipitatii: dar na, e si multa stancaraie si avem aceeasi problema: PARC NATIONAL.
    Sunt alte zone gen Iezer Papusa, zona Parang, Muntii Capatanii …… cu foarte mult GOL ALPIN si cu orientare Nordica unde se pot face investitii cu adevarat interesante.
    Avem nevoie de altitudine daca mai facem partii, exemple gen Piatra Neamt sau Sinaia ( ce vrea sa faca primarul pentru gondola lui)nu au ce cauta in scumpa noastra tara.

  2. alb_ca_zapada on 24 April 2009 1:31 pm

    eu am impresia ca doar ialomita are orientare sudica…
    zonele pe care le-ai insirat tu nu prea merg… nu se leaga, nush daca ma intelegi… o statiune inseamna mai mult decit o panta si un cablu.

    cit despre aria protejata, s-o uitam… prea multe animale balosesc de prea mult timp la zona aia… nu ma trece mult pina cind va fi scoaza din parc… atunci sa te tii bairam si constructii.

    pe mine ma ingrijoreaza limita administrativa… zona tine de localitatea moroieni… va inchipuiti cum arata arhitectul sef al asezarii asteia? dar buzele uscate ale domnilor de la urbanism? daca nu, dati o raita prin moroieni si veti intelege… e groasa oameni buni!

  3. mariusica on 24 April 2009 1:50 pm

    :))

    Da ai dreptate, eu am dat cazuri ideale in care avem zapada in mai sau la inceputul lui noimbrie dar nu avem inceputuri de statiuni sau un drum cat de cat ok. Pacat ca nu respectam rezervatiile naturale, sigur o sa avem telecabina pana la Omu in 5 sau 10 ani, e pacat, devenim toti niste puturosi grasi. Vara asta in 4 zile nu am dat de romanas pe creasta Fagarasului, doar nemtalai si polonezi :). Am deviat mult de la subiect dar raman la pararea ca Parc Natural, Rezervatie Naturala….etc…toate astea trebuie sa le respectam. Muntele nu inseamna mici, gratare, manele si stat in hotel sau pensiune, muntele e frumos daca vrei sa-l descoperi.

  4. perplex on 27 April 2009 11:50 am

    …http://www.romanialibera.ro/a97298/platoul-bucegi-retrocedat-ilegal.html…e normal sa ridice zona cu bani publici,marea majoritate a proprietarilor din zona au un trecut “glorios” la dna…

  5. snowtrip on 27 April 2009 11:42 pm

    @Perplex
    Artiolul ala aproape m-a facut sa plang. Eu mi-am inceput cariera de skior/placar de curand, am doar 20 de ani si imi e groaza sa ma gandesc la viitor… Nu vreau sa apuc ziua in care burtosi cu ceafa de porc o sa parcheze masini la hotelul valea dorului in timp ce eu incerc sa ma dau pe pseudo-partiile patriei. Daca referitor la partii nu imi fac sperante, cand vine vorba de munte sper sa nu prind ziua in care o sa intalnesc vreo pisi la cabana omu…
    Nu mai propuneti locuri in care sa se construiasca statiuni de ski sa nu le dati idei smecherilor burtosi. Ce avem acum e arhi-suficient si daca le-ar dezvolta pe cele existente ar fi si mai arhi-suficient. O Sinaia cu 30-35 de km de partii ar tine toti skiorii/placarii din Romania.
    Acum ca ma gandesc, i-as impusca pe toti cei care se plang de conditiile din “catunele” Straja si Parang. Ce iti trebuie mai mult de un pat si un dus? Din cauza lor apare cererea de servicii de cazare de 3,4 stele si astfel apare si interesul imobiliar. In plus au uitat ca acele doua statiuni sunt situate la altitudini la care nu ar trebui sa existe statiuni. Straja e la 1500 de m, iar Parangul un pic mai sus. De ranca nici nu mai pomenesc ca mai au putin si fac oras pe vf. Papusa. Locul unitatilor de cazare e jos in vale nu sus pe munte pe unde ar trebui sa fie partiile, dar deh, timisoreanul are nevoie de lcd tv, finisaje de lux ca doar s-a dus la munte, iar respectul fata de munte se vede prin confortul pe care ii-l are acolo…. mai asteptati putin ca o sa apara si alea sunt sigur.

  6. mariusica on 28 April 2009 7:41 am

    Ai dreptate…cazarea trebuie sa fie jos. Sinaia, Ranca, Parang sunt statiuni cu un potential foarte mare, valorificat zero ( aici topul rusinii e Ranca care are doua partii vai de mama lor…lejer pot stoarce 30 de km de partii).
    La Omu am vazut oameni cu sacosa in mana si papuci sau tipe in sandale cu toc mic, se ajunge usor ( 2 ore pe platou de la Babele) asa ca Pitzi a fost pe acolo :)
    Asaltul final pentru burtosi -pantalonofari vor fi si zonele cu adevarat frumoase, Retezat, Ceahlau, Calimani, Rodnei acolo unde nu exista cabine. Se vor face pentru grasii patriei.

  7. emmynem on 30 April 2009 10:13 am

    @ Mariusica: anul asta o sa avem telescaun pe Papusa iar mitroi va mai pune doua teleskiuri pe langa partia 2, in sfarsit … . E un inceput iar semnele sunt bune, au reasfaltat drumul din Novaci pana la releu (intr un timp f scurt ) si urmeaza lucrarile la scaun cand se va topii zapada. Pana la 30 km … poate copii nostri sa se bucure de ei :)

    aici ai o lista cu posibilul domeniu schiabil Ranca-Cornesul Mare

    http://pensiuniranca.blogspot.com/2009/04/cazare-ranca-paste-2009.html

  8. emmynem on 30 April 2009 10:20 am

    link ul nu are nici o legatura cu cazare de paste :) , am scris peste un post mai vechi.

Ai citit articolul si ai o opinie... o intrebare... o injuratura? Orice ar fi, poti folosi formularul de mai jos.




Spam protection by WP Captcha-Free