Darul lui Zamolxe, pulver pe Hornul Mare

8 January 2011, by bubulu

Cam plictisit de Cerb, si datorita lipsei zapezii pe Morar, singurele alternative erau vaii mai nordice, Malaiesti sau Tiganesti.

La cabina haita era formata din Mario si Robert. Plecam destul de tarziu in jurul orei 11 de la Babele. Legatura lui Mario, un Diamir Titanal III, aproape noua, cedeaza dupa numai jumatate de ora de tura, metalul crapa si legatura ramane doar in 2 suruburi. Astea fiind conditiile Mario abandoneaza, eu cu Robert mergand mai departe.

Coboram Ialomita mai prin stanga, dar tot in aceleasi conditii ca si pe 31 decembrie 2010 - crusta cu gheata, destul de anost. O dam pe piei la deal si pe la 15.30 suntem in capul Hornurilor Malaiesti. Aici treaba total schimbata in bine, un pulver rece, un pic indesat ne facea cu ochiul.

As fi vrut sa incerc Hornul Mic mai inclinat, dar cornisa amenitatoare si un troian de zapada ma fac sa ma razgandesc. Daca pleaca zapada pe Hornul Mic, nu prea ai unde te feri. Pe Hornul Mare, in schimb, sunt zone de refugiu destule in caz ca pulvarul o ia la vale.

Hornul Mare are pulver rece de 20-30 cm pe mai bine de jumate, care se transforma mai jos in crusta, destul de prietenoasa, chiar daca nu foarte usor de virat, mai ales la viteze mai mari. Sub hornuri zapada era putina, dar se putea schia lejer pana la cabana. Sub prima caldare, la intersectia cu Brana caprelor o ceata deasa ne invaluie.

In Busteni am ajuns pe Tache Ionescu, fara sa fim nevoiti sa punem mana pe piolet sau coltari.

  • TwitThis
  • Google
  • Facebook
  • LinkedIn
  • MySpace
  • E-mail this story to a friend!
  • Print this article!

Comentezi?? Comenteaza!!

4 Raspunsuri la “Darul lui Zamolxe, pulver pe Hornul Mare”

  1. instructor-ski on 9 January 2011 12:21 pm

    Is so, so beautifull!…. Bubulu..you r so lucky living your dream, and doing what you love..and thank you for sharing it with us. I whish i could join you …u have so much to offer and again thank you for showing us what are we missing …. One day my friend..One day…!…Alex

  2. SnowM3 on 9 January 2011 7:53 pm

    Frumoasa tura Bubulu, felicitari ! Imaginile si muzica ca de obicei la superlativ, tine-o tot asa !

  3. mihai on 10 January 2011 1:00 pm

    Felicitari!
    Cand am gandesc ca eu am stat sub stratul ala scarbos de nori care se vede in poze pe cand voi erati sus la soare si aer curat….

  4. Bubulu on 11 January 2011 8:07 pm

    Da..a fost o vreme superba..da ca si viata s-a terminat urat in ceata ;)..da dincolo de ceata cine stie ?!..poate e din nou soare..si zapada poate mai buna.

Ai citit articolul si ai o opinie... o intrebare... o injuratura? Orice ar fi, poti folosi formularul de mai jos.




Spam protection by WP Captcha-Free