Cu telemarkul pe Valea Cerbului

5 January 2011, by bubulu


Putina zapada cazuta inainte de Revelion ma facea sa cred ca poate gasim ceva pulver pe la Omu si sa mai scapam de depresia cauzata de crusta si gheata. Poate a fost asa miercuri sau joi, insa vineri (31 decembrie 2010) aceasi atmosfera deprimanta: crusta alternad cu gheata deci “nimic nou pe fronul de vest”.

Echipa a fost formata din Robert (cu telemarkul) si Andrei (cu Elanul 999 al lui Iulian ;) ). Vremea exceptionala pentru tura, poate un pic cam frig, dar foarte ok, cu temperatura undeva pe la minus 15 si vant slab. De propus ne-am propus sa coboram valea Morarului, Vlad imi confirmase ca in canionul de jos e zapada, dar el nu a urcat in caldarea de sus.

Plecam tarziu pe la 11 si ceva de la Babele o dam spre Cerdac in ritm alert. Din Cerdac coboram in Ialomita, pe un amestec de gheata si crusta care ne testeaza serios genunchi. Eu cu Andrei mai dam o coborare de deasupra Mecetului Turcesc, pe zapada un pic mai buna, cu ceva pulver dar si crusta care de abia asteapta o gresala din partea schiorului..

Strangem tabara si plecam spre Omu, unde ajungem destul de tarziu, in jur de ora 15.30. George imi spune ca saritorile dintre caldari sunt descoperite asa ca Valea Cerbului ramanea alternativa viabila.

De la Omu o dam pe Cerb, pe valcelul dinspre Acele Morarului. Aici zapada mai putina parea mai sigura, Pe vale, asa cum am vazut saptamana trecuta, la peste 2300m exista zone cu placi de vant care chiar daca par stabile e bine sa fie cat posibil evitate. Cu grija ajungem la stana - aceasi zapada amestecata cu crusta si gheata ca si in Ialomita.

De la stana in jos zapada a fost mai buna, asa ca schiul sa fie mult mai placut, insa crusta este omniprezenta si de abia asteapta o gresala ;) Am coboraat ok pana la Pripon. Prin padure am mers mult mai usor - 10cm de zapada proaspata acopera noroiul de saptamana trecuta.

La multi Ani!



  • TwitThis
  • Google
  • Facebook
  • LinkedIn
  • MySpace
  • E-mail this story to a friend!
  • Print this article!

Comentezi?? Comenteaza!!

Ai citit articolul si ai o opinie... o intrebare... o injuratura? Orice ar fi, poti folosi formularul de mai jos.




Spam protection by WP Captcha-Free