Strazile ard la Baia Mare

3 February 2011, by alexosu

Ta-da! Iata ca oamenii cei simpatici de la five-O din prietenosul Nord revin cu un nou concurs/eveniment. Dupa ce cam au fixat standardul in materie de evenimente romanesti de freestyle cu JibStars, acum ne lovesc cu un concurs de freestyle urban.

Evenimentul se va numi “Burn The Streets” si va avea loc pe 26 feburarie in centrul orasului Baia Mare - Piata Revolutiei. Date exacte: un parcurs de jibbing complex si progresiv in buricul targului, un buget sanatos si, evident, cei mai buni rideri de pe zona, pregatiti sa ia cu asalt elementele.

Riderii vor avea un parcurs special pentru jibbing, mai polivalent si mai indraznet decat orice alta incercare romaneasca de pana acum. Structura va fi un conglomerat de lemn si metal, acoperita de 200 de metri cubi de zapada maramureseana. Plus shaperii experimentati de la five-O, evident.

Formatul este si el unul diferit de ce am fost obisnuiti. 10 snowboarderi din afara tarii si 5 din Romania vor fi oaspeţii oficiali ai evenimentului si vor concura direct in finala. Li se vor alatura alti 5 dintre cei prezenti la fata locului dupa un jam-session de calificare.

Finalele se desfasoară intr-un sistem cu doua runde. In prima riderii au la dispoziţie 5 incercari intr-o ordine predeterminata, iar a doua este un jam-session. Concursul de freeskiing are un format open.

Vom avea si o competitie foto/video ca parte integranta a evenimentului. Pe langa fotografii si cameramanii oficiali, Burn The Streets ofera 10 acreditari foto si inca 5 pentru echipele de filmare inscrise, toate cu acces complet la parcursul competitional. Fotografii au la dispoziţie o saptamana pentru a livra organizatorilor un pachet cu minim 10 fotografii realizate in cadrul evenimentului, iar echipele de filmare au timp o luna dupa eveniment a trimite montajele lor. Tot materialul foto/video va fi postat online si va fi jurizat transparent.

Desi e la prima editie, Burn The Streets incepe sus. Pentru ca e un concurs de nivel european, pentru riderii de top, bugetul de premiere al Burn The Streets este pe masura pretentiilor. Locul intai la snowboarding va primi 1000 EUR cash, iar ceilalti doi ocupanti ai podiumului, cel mai bun freeskier, cel mai iscusit fotograf si echipa de filmare cu cel mai bun montaj vor castiga si ei premii consistente.

Pentru cine nu a fost pana acum la nici un eveniment five-O, nu putem incheia fara a aminti petrecerile de final absolut memorabile la care 500 de oameni se dezlantuie pana se crapa de ziua. Si premiile se vor da tot la after-party, in asa fel incat suspansul sa fie mentinut pana la sfarsit.

Si desi nu e vorba despre JibStars in propozitie, sa ne amimtin cum a fost anul trecut.

Evenimentul este organizat de five-O in parteneriat cu Consiliul Local si Primaria Baia Mare, cu sprijinul Burn, Hotel Rivulus, Blue Tomato, Loading Media si SuperSki Cavnic.

Asadar, vedeti cum faceti ca pe 26 februarie sa fiti in Piata Revolutiei din Baia Mare.

  • TwitThis
  • Google
  • Facebook
  • LinkedIn
  • MySpace
  • E-mail this story to a friend!
  • Print this article!

Comentezi?? Comenteaza!!

Un Raspuns la “Strazile ard la Baia Mare”

  1. Tibi on 6 February 2011 1:31 am

    Cine canta melodia de la sfarsit?:)

Ai citit articolul si ai o opinie... o intrebare... o injuratura? Orice ar fi, poti folosi formularul de mai jos.




Spam protection by WP Captcha-Free