Din Genune pe Cerb - cronica unui weekend perfect

1 February 2011, by bubulu

Weekendul asta a fost primul weekend dupa mult, mult timp cu vreme perfecta, soare fara pic de vant si cu o zapada de vis.

De la Babele in jos spre Sinaia temperatura extrem de scazuta a conservat perfect pulverul nins la inceputul saptamanii trecute peste baza tare. Erau locuri cu 40 cm chiar 50 cm de pudra rece.

Pe Genune zapada e mai multa si mai buna decat saptamana trecuta, boschetii pe traversare chiar daca nu sunt total acoperiti, totusi sunt mai usor de traversat decat duminica trecuta. Pe zona defrisata am gasit un powder de vis cu zone adanci de peste 50cm, astfel ca datul la vale a devenit o betie a simturilor. Totusi trebuie inca sa te dai cu grija, zapada nu este suficienta sa acopere chiar toti boschetii. Cu Ana si Liviu ajungem la maxi-taxi Furnica-Sinaia unde aflu de la nenea sofer ca singurul program fix este cel FURNICA-CIMITIR, asa ca inarmati cu putina rabdare intr-o jumate de ora plecam spre Sinaia si de aici fiecare la casele lor.

Duminica aveam chef de ceva mai interesant. Valea Cerbului combinata cu Tiganesti mi-se parea o alegere buna, mai ales ca Horatiu imi promisese ca ma ridica cu masina din curbele de la Paraul Rece. Pe nea Gigi il roade rau un clapar datorita ghetei interioare rupte asa ca obligat-fortat schimb planul. Ne vom limita doar la Valea Cerbului. In capul Cerdacului ne intalnim cu Horatiu, Alex & Co. Horatiu o da pe Ialomita, iar Alex cu Mihai urca la Omu sa o dea de pe varful Bucura tot pe Cerb.

Planul lui nea Gigi cu coborarea din Cerdac cumva imi place. O sa prindem noi valea virgina… suna egoist dar asta este, scuze Alex si Mihai. Stiti proverbul “no friends in a powder day”.

Pe nord pana in caldare zapada nu are mai mult de 20-30cm, cu crusta si zone de gheata. Cam anost si putin cam trist. De la Omu in jos pana la stana parea ca zapada e ceva mai moale, dar informatii sigure pot da numai Alex si Mihai.

De la stana treaba se schimba radical, o pulver rece de 30cm, un pic indesat, imi schimba radical viziunea. Vizibiltatea perfecta si zapada superba fac ziua un vis, pacat ca din visul asta lipsesc Grasu, Razvan sau Alin… oricum cred ca ei au parte de pudra mult mai buna acolo in lumea LUPILOR.

Pana in Pripon coboram foarte bine, ne distram un pic pe saritorile neacoperite din fir pe care le coboram in stil “Chitanu”, adica pe cur fara prea multe scheme tactice ;). Prin padure mai punem schiul, il mai scoatem, cert este ca ajungem pe schiuri pana in Busteni, chiar daca prin padure nu prea poti numi schi ci mai mult un derapaj usor care sa iti permita sa nu strici schiul prea rau.

PS. Pentru toti oameni care merg pe munte, la cabina din Busteni precum si la cabina la Pestera o sa gasiti un ghid foarte bine scris si frumos desenat. Veti gasi informatii foarte folositoare privind pericolul care il paste pe schiorul sau turistul care intra in zona de munte din afara domeniului schiabil. Pliantul a fost facut de Asociatia pentru Promovarea Sporturilor de Iarna, impreuna cu Asociatia Nationala a Salvatorilor Montani din Romania, Asociatia Monitorilor De Schi Profesionisti din Romania, Derdelus cu sprijinul Discovery Channel Romania.


In rest am gasit o gluga de la o geaca noua de gore-tex, posesoru/posesoarea a coborat (urcat) pe Cerb duminica, rog sa ma contacteze si facem cumva sa ajunga la el/ea.


Sambata pe Genune


Duminica pe Valea Cerbului


  • TwitThis
  • Google
  • Facebook
  • LinkedIn
  • MySpace
  • E-mail this story to a friend!
  • Print this article!

Comentezi?? Comenteaza!!

7 Raspunsuri la “Din Genune pe Cerb - cronica unui weekend perfect”

  1. Baloc Cristoff on 1 February 2011 8:51 pm

    Asteptam cu nerabdare excursia ta din weekendu asta, Superb! Se simte bucuria ta pana si din text, fara sa te uiti la film. Vreme buna si in continuare, sper sa fie si pe 12 la sinaia. Numa bine.

  2. Bubulu on 2 February 2011 8:46 am

    Da ;)..a fost foarte bine in weekend, zapada superba si vreme la fel..pe Genune era mai bine ca pe Cerb (din punct de vedere al zapezii doar ;) )..uite aici:
    http://www.youtube.com/watch?v=nT1BgxLY-VQ
    sau
    http://vimeo.com/19355144
    pana..pe 12 feb. mai e timp sa ninga, oricum nici acum e rau :)

  3. Alex on 2 February 2011 6:14 pm

    Frumos.. sa speram ca va mai ninge atunci, desi nu as paria pe asta.
    http://westwind.ch/?link=gfsm,http://www.wetterzentrale.de/pics/Rtavn,.png,064,124,184,244,304,364,424,484,544,604,664,724,784,844,904,964,1024,1084,1144,1204,1264

    Cel putin din prognoza lor nu pare sa prea ninga pana pe 7…

  4. Simona on 5 June 2011 1:26 pm

    de fapt unde vine Genune?am o vaga idee dar nu sunt lamurita.

  5. Bubulu on 6 June 2011 11:13 am

    Genunea este o vale intre Valea Pelisorului si Valea Pelesului.Pe vale se coboara partea superioara si apoi se face stanga pe defrisatura care se vede foarte bine de la Poiana Stanii. Pe defrisatura se ajunge pana in drumul forestier de Poiana Stanii cam la 1300m.

  6. Simona on 6 June 2011 7:55 pm

    unde gasesc ceva harti cu vaile din Bucegi?aveti ceva linkuri?apropos si de vaile de mai sus…

  7. Bubulu on 10 June 2011 6:46 pm

    ti-am trimis pe transfer 2 harti cu Bucegii, se pot printa, sunt scanate la rezolutie buna.

Ai citit articolul si ai o opinie... o intrebare... o injuratura? Orice ar fi, poti folosi formularul de mai jos.




Spam protection by WP Captcha-Free