Pulver la liber pe Genune

24 January 2011, by bubulu

De vineri seara a nins prin Bucegi, dupa aproape o luna… Duminica, cu planuri mari de coborat o vale, o dam la deal pe la Babele spre Omu. Planul insa s-a dovedit destul de fantasmagoric pentru ca o ceata deasa, combinata cu albul zapezii facea ca drumul spre Omu sa fie greu de gasit.

Dupa o invarteala pe platou pe la cabana lui Manoliu consider ca sa mergem spre Omu e cam aiurea. Deci cap compas si inapoi spre Genune.

Pe drumul de intoarcere avem parte de aceeasi vizibilitate proasta, nu se vedea panta mai deloc. Ajungem pe valcelul de deasupra Caraimanului unde, desi stiam ca exista o rupere de panta de vreo 2-3m, fac cum fac si sar in gol fara sa vreau, iar aterizarea pe plat imi zguduie bine capatana. In fine reuşim sa prindem o fata cu pulver pe linia vechiului teleski de la Piatra Arsa si dupa ceva timp reusim sa ajungem in capul Genunii, urmatoarea vale dupa Pelisor.

In zona, vantul a facut ca vizibilitatea sa fie ceva mai buna, dar a si ceva plăci de vant, zgomotul caracteristic insotindu-ne tot drumul de la Piatra Arsa pana in Genune. Aleg o ruta mai safe pe versantul dinspre Valea Pelesului. Zapada, pulver un pic compactat de vant, atinge si 30-40cm. Este pulver dar in placi. Ne dam pe rand cu atentie si ajungem cu bine in zona defrisata. Prin defrisare, zapada e chiar mai mare, dar lipsa de baza veche groasa necesita grija mare. Daca iei o craca descoperita poti sa o patesti grav.

In zona de jos, prin padure, nu mai riscam sa coboram pe schiuri penru ca zapada e fara nici o baza si probabilitatea sa strici schiul e mare.

Cam asta a fost povestea primei ture pe Genune de anul asta. Actori au fost Reli & Feri si Mario & Bubulu.

  • TwitThis
  • Google
  • Facebook
  • LinkedIn
  • MySpace
  • E-mail this story to a friend!
  • Print this article!

Comentezi?? Comenteaza!!

Un Raspuns la “Pulver la liber pe Genune”

  1. ion on 25 January 2011 8:32 am

    nice pow! gg bubulu! :)

Ai citit articolul si ai o opinie... o intrebare... o injuratura? Orice ar fi, poti folosi formularul de mai jos.




Spam protection by WP Captcha-Free