Sfarsitul fara sfarsit

31 May 2011, by bubulu

Pe sus prin Bucegi, vara isi intra incet dar sigur in drepturi, asa ca sambata am dat probabil o ultima valea a Morarului din sezonul asta.

De acum incolo numai pe Malin o se mai poate schia in conditii bune, poate si Morarul sa mai mearga o saptamana. Ar mai ramane Tiganesi si Bucsoiu ca alternative viabile. Una peste alta, treaba e clara vine VARA.

Pana la Omu se poate merge lejer, conditii aproape de vara, cabana e deschisa, poti manca ceva sau bea un ceai.

In caldarea Morarului zapada mai este inca destula, se poate cobora prin destul de multe locuri, din pacate portiunea abrubta din mijlocul caldarii, unde normal la ora asta inca ar mai fi trebuit sa fie zapada, este dezgolita. Totusi se poate gasi o coborare interesanta din stanga, din dreptul potecii de Bucsoiu (drumul Deubel).

Intre caldari este zapada, apoi daca se traverseaza in valcelul secundar se poate prinde o fata frumoasa pana in caldare.

Pana aici zapada, desi firnuita, nu este chiar prietenoasa la virat, destul de denivelata de la ploile frecvente din ultimile saptamani, nu permite sa te dai foarte tare ca in alti cand firnuirea se facuse conform standardelor ;).

Canionul, desi ingust, are inca zapada si se poate vira cu putina atentie. Dupa canion, e bine sa facem dreapta pe poteca si sa prindem valcelul, care este inca schiabil. Se poate cobora pana aproape de poiana Morarului. De aici pe poteca in 1h si ceva se ajunge fara probleme la Gura Diham.


  • TwitThis
  • Google
  • Facebook
  • LinkedIn
  • MySpace
  • E-mail this story to a friend!
  • Print this article!

Comentezi?? Comenteaza!!

11 Raspunsuri la “Sfarsitul fara sfarsit”

  1. foxtremnoname on 31 May 2011 1:21 pm

    Tare faine sunt zonele….de n-ar fi accesul, si iesirile din vaile astea, cu atat de mers cu ele in carca

  2. Bubulu on 31 May 2011 2:32 pm

    Daca ai bea in fiecare zi vin vechi, daca ai manca icre negre la fiecare masa, daca ai avea in fiecare seara fara efort orice femei ai vrea, te.ai plictisi de moarte. Asa si cu zapada de pe vai o apreciezi mai mult ştiind ca ai de îndurat 3-4 ore de carca;)

  3. Cosmin on 31 May 2011 11:16 pm

    bine zis cu zapada Bubulule, cu cat te agiti mai mult sa te dai, cu atat o apreciezi mai mult. Insa cateodata e mai placut traseul decat coborarea in sine

  4. mihai on 1 June 2011 1:26 pm

    Eu intotdeauna ma bucur de coborare. Chiar daca zapada e nasoala. Ma minunez cat de repede se coboara muntele pe schiuri.
    Si aporopos de acces. De la iesirea de pe Morar pana la Gura Diham e o aruncatura de bat. In plus e semnal pt tel mobil, asa ca se poate chema din timp un taxi la Gura Diham (de preferinta prearanjat). De fapt cred ca se iese mai repede decat de pe Cerb/Pripon sau Malin.

  5. foxtremnoname on 2 June 2011 2:43 pm

    @bubulu:
    ai dreptate, aveti dreptate cu totii, si de nu eram cam paradit(de, asta e, problema mea ce sa-i fac), cred ca va impartaseam cu drag opiniile….
    ….or mai fi sechelele tinereturilor cand n-aveam bani de urcat cu cablu, si mi-i se urase de cat trebuia sa urc si apoi totul se termina asa de repede, si iar o luam de la cap….
    ….cat despre zapada…..sa ma plictisesc…..mai repede cu celelalte pe care le-ai enumerat poate…
    …nu sunt ca in bancul cu blondele, la petrecerea de fite, cand i-si vorbeau:”hai draga sa plecam de aici, tu nu vezi ca icrelele sunt negre, branza-i mucegaita si vinul e vechi “:)
    ….deci cu zapada, parca n-am prins doua zile la fel de cand sunt, chiar de era zapada cam aceiasi, mi-am cautat de joaca pe alte trase, sau alte stiluri de skiat, sau alt partener, nu m-am plictisit o clipa…
    ….poate ma luati si pe mine odata pe Morar, sa-mi dublez experienta in vai :), ca n-am decat Malinul de sezonul asta, in rest numai pe langa partii am stat
    Toate bune!

  6. Bubulu on 2 June 2011 4:07 pm

    Paraditi suntem toţi, mai mult sau mai putin;), eu am un genunchi de fier, Mario are spatele bulit, taicutu Soso a avut si el genunchi de fier in 2006 cand l-a tăvălit avalansa, etc. Asa ca asta nu te poate împiedica sa fii
    NEMURITOR, e doar alegerea ta, restul sunt doar detalii;) nesemnificative, daca vrei nici zei si nici.o betegeala nu te poate opri. Eu am ligamentul încrucisat rupt de 11 ani, dupa doctori ar fi trebuit sa stau la gura sobei;), am ales sa fiu NEMURITOR. Si tu poti alege, tine doar de tine. Acum tu alegi daca ai chef de zăpezi virgine si spaÅ£ii nemărginite. Daca ai chef hai cu noi;). Sa nu uiti insa ca si doamna moarte e cateodata pe acolo si trebuie sa accepÅ£i lucru asta. Vrei zapada virgină trebuie sa accepÅ£i lucru asta. Eu personal prefer zapada virgină cu orice risc, nu stiu,nu vreau si nu pot schia in zapada care au frecat.o toÅ£i;). Daca vrei sa vii cu noi da un semn. Uite mailul meu [email protected]

  7. Dragos Toma on 3 June 2011 11:26 am

    hehe, cred ca as cara schiuri in spate si daca nu era zapada pe munte daca as fi avut unde.Din nefericire acum sunt in sesiune(exact cand se pare ca e firnul mai bun…) si dupaia urmeaza 3 luni si ceva de stat in Constanta unde singura chestie care seamana a munte sunt Cheile Dobrogei cu vreo 12 trasee de catzarat in care cred ca stiu deja unde e fiecare priza :P
    Dar vine pana la urma si toamna aia cu vreme mai stabila si sper ca si ceva trasee mai lungi;si asta bineinteles inseamna ca se apropie cu pasi repezi iarna :D
    Oricum. a fost un sezon interesant pt mine, (mai ales pt ca a fost primul sezon) care a culminat la sfarsit cu 2 coborari pe alba si una pe malin.

  8. foxtremnoname on 3 June 2011 6:17 pm

    @bubulu
    Merci, apreciez….am dat mail.
    Eu….ma gandeam….referitor la zapada…..cred ca m-as da peste tot, si p-aia care o preferi tu, si p-aia pe care au “frecat-o”(:)) toti…
    ….gandeam….NEMURITOR, hmm, …..poate doar Luptator, incerc sa fiu,….
    Dar de venit, vin, poate aveti nevoie de cineva sa tina camera :), in timp ce tocati zapada, si dupa-aia o frec si eu :)
    Toate bune, “cyborg-ilor”!

  9. alexosu on 3 June 2011 6:58 pm

    Dl Fox, dar vad ca v-ati apucat serios de treaba :D. Spor!

  10. foxtremnoname on 4 June 2011 12:26 pm

    De va gaseam eu pe voi acu vre-o douaj’ de ani, ce bine ar fi fost…..of, of, dar vorba lui Bubulu…..cu Nemuritorii…..nu-i timpul trecut.
    …..si apropo….zi-mi Fox, si nu ma mai domniti, ca nu am nici o treaba cu domnitorii, sau cu domnii :):):)
    Zi buna!

  11. Nick Lazarescu on 28 July 2011 9:38 am

    Domnu Bubulu,
    Esti tare, am tot citit cu mare placere articolele si mai ales am vizionat filmuletele, ti-am trimis un email sa facem o intilnire cu schiorii adevarati si sa va cinstesc cu niste berii pt. aventurile voastre pe doage.
    La cit mai multe aventuri in noul sezon!
    Nick

Ai citit articolul si ai o opinie... o intrebare... o injuratura? Orice ar fi, poti folosi formularul de mai jos.




Spam protection by WP Captcha-Free