0
Vote

Cu bicla si schiurile pe Malin

21 June 2011, by bubulu

Dupa o tura cu bitele sambata si cam plictisit de catarat dupa weekendul prelungit de saptamana trecuta, m-am gandit ca putina racoare nu strica, asa ca o tura de schi pe Malin poate fi o alegere buna.

Evident ca nu am nici un chef de descatarat saritorile de jos, de sub canion, asa ca aleg varianta “schi-biciclism” ;). Cu schiurile, coltarii, pioletul si tot calabalacul in spate o dau la deal cu Geo destul de tarziu. Pe la ora 13 plecam de la Babele. Desi se anuntase furtuna, vremea parea stabila, cel putin in momentul acela.

Pe la ora 14 si ceva suntem in capul Malinului. Zapada este destula, se intra direct de sus, si valea este neasteptat de larga pentru perioada asta. Zapada este foarte buna, un firn aproape perfect, nevalurit, cu putini bolovani. Acum valea este totusi diferita din punct de vedere al zapezii fata de mai, in zona saritorilor datorita topirii zapezii valea are cateva zone mai inclinate, unde nu prea e bine sa cazi. Deasemenea ingustimea zonei cu zapada si rimaele pun destule probleme. Oricum nu e gheata, cum probabil o sa fie la inceput de iulie, acum zapada este tare dar schiul sta fara probleme.

Zapada este continua pana in Canion, cam 400m diferenta de nivel. Mai jos zapada este murdara si am zis ca nu prea are sens sa cobor.

Pentru urcat este neaparat nevoie de COLTARI SI PIOLET. Fara este cam imposibil. Oricum trebuie sa fii atent, daca nu ai anti snow-uri bune zapada incarca pe coltari si poti aluneca cu consecinte fatale.

Dupa ce stragem calabalacul pe la ora 18 o dam la vale cu furtuna pe urmele noastre. Aleg varianta rapida pe Dichiu, si nu pe la Cota 1400. Pe Dichiu drumul este proaspat asfaltat, fara sens, un drum care nu duce nicaieri, un asfalt pus direct peste drumul vechi, fara fundatie, fara nimic, dar care va umple muntele de gratare, gunoaie si manelisti. Cand iesi in drumul national de Targoviste evident ca e plin de gropi, ca asfaltul este pus pe munte ;), furca mea Rock Shox Duke pe aer fiind solicitata din plin.

Pe la ora 20 suntem in Sinaia, de unde cu ajutorul lui Laurentiu care ne culege cu masina scapam de inca 12km de asfalt. Pe la ora 22 incepe o furtuna puternica care imi da fiori, nu vreau sa ma gandesc cum ar fi fost sa vina cu 3-4 ore mai devreme si sa ne prinda cu schiurile in spate pe platou. Am avut inca odata noroc.


  • TwitThis
  • Google
  • Facebook
  • LinkedIn
  • MySpace
  • E-mail this story to a friend!
  • Print this article!
Concurs BCA & WIntermag

Comentezi?? Comenteaza!!

5 Raspunsuri la “Cu bicla si schiurile pe Malin”

  1. foxtremnoname on 22 June 2011 7:54 pm

    Nebuni de legat, ce sunteti!!!, Felicitari, super iesire!!!

  2. Simona on 22 June 2011 9:29 pm

    eu ti-am zis deja ca sunteti pasionati si cu energie!
    pe Dichiu pana la urma cat e asfaltat?merge pana la Padina?

  3. Daniel on 23 June 2011 3:23 pm

    Ar trebui sa se faca concursuri de tip duatlon in care probele sa fie schi si MTB - deja voi ati cu un pas in fata celorlalti :)

  4. Bubulu on 23 June 2011 6:32 pm

    @Simona-Dichiu este asfaltat partea de sus 2/3, dar drumul parea nivelat si spre Pestera, dar avea doar pietris fara asfalt.
    @Daniel-poate triatlon si cu o proba de inot in valea Alba ;)…

  5. Stelian on 13 July 2011 10:27 am

    Frumoasa iesire si un peisaj minunat. N-am mai mers de mult cu bicicleta la munte, cred ca ar fi o idee buna sa incep din nou. Pana la Babele cum ati ajuns? Cu telecabina?

Ai citit articolul si ai o opinie... o intrebare... o injuratura? Orice ar fi, poti folosi formularul de mai jos.




Spam protection by WP Captcha-Free