Deci cum e pe Malin?

11 May 2011, by bubulu

Saptamana trecuta vremea nu prea a fost foarte prietenoasa, ploia si frigul fiind la ordinea zilei. Sambata ma hotarasc cu Laurentiu sa dam un Malin. Saptamana viitoare va fi concursul, deci se va toca la maxim, acum fiind poate ultima posibilitate de al prinde cu zapada buna.

Vremea se anunta in schimbare, dar pe la 11 cand eram pe platou schimbarea anuntata parea foarte departe. Un cer senin, cu vant slab faceau sa avem conditiile ideale de mers in tura. In capul Malinului ne intalnim cu Radu Savin & co care inspectau valea pentru concurs. Zapada parea tare, iar pudra asteptata cam lipsea. Erau, e drept, vreo 10 cm dar destul de neuniform.

Cum nu prea aveam chef sa ma dau pe urmele altora, hotarasc cu Laurentiu sa coboram pe secundar unde zapada parea sa fie uniforma. Aproape de releu vremea s-a schimbat bursc, au aprut nori negrii la orizont, temperatura a scazut dramatic de parca venea iarna nu vara.

Pe secundar zapada tare dar ok, se vira bine atat ca trebuia sa fii atent sa nu te agate pudra depusa peste. Pe principal era un firn tare, cu ceva zapada inmuiata cam ciudatica la virat. E drept, insa, ca trecusera si vreo 10 oameni inainte. De cum am intrat in secundarul din Malin, o ninsoare puternica a pus cam 10 cm in jumatate de ora. Ninsoarea puternica si ceata, pigmentatata cu un tunet din cand in cand, ne-au purtat pasii pana in Poiana Costilei.

De duminica vremea a fost urata, cu ploaie si vant, asa ca nici cabina nu prea a mai mers. Pe sus e posibil ca si pentru acest weekend zapada sa fie ca si sambata destul de tare cu ceva pudra inmuiata deasupra.

Vineri sper sa dau o tura pe sus si sa va dau mai multe amanunte :).


  • TwitThis
  • Google
  • Facebook
  • LinkedIn
  • MySpace
  • E-mail this story to a friend!
  • Print this article!

Comentezi?? Comenteaza!!

11 Raspunsuri la “Deci cum e pe Malin?”

  1. Anonymous on 12 May 2011 3:32 pm

    Bravo Bubulescu. Daca o tine asa o sa skiezi continuu anul asta hahaha
    Laurentiu cred ca regreta trenuletul cand era legat de doi skiori peste platul de pe un celebru ghetar :-)

    Off topic: cautand altceva am cazut peste un site care poate interesa multa lume de pe derdelus…. http://www.skidea.com/index.php?page=home

  2. alexosu on 12 May 2011 5:15 pm

    Yeap! Buna treaba asta… O sa ii fac un articol separat, sa fie mai usor de gasit de cei interesati.

  3. Bubulu on 13 May 2011 10:17 am

    pana pe 14 iulie Dinutule, de ziua Frantei inchei treaba ;) , atunci se incheie sezonu in Ro cel putin de vreo 27 ani stiu eu ;)… daca vorbesc cu baietii lui nea Bin Laden, sa detoneze bomba mai aprope de Ro, bag si ceva pudra la Sinaia … sau daca reusesc sa rup tesatura spatiu/timp cu Soso, asta era sa o rupem intr-o seara ;)…

  4. Horia on 13 May 2011 8:01 pm

    Foarte interesant derdelus.ro, cu update-uri si filmulete saptaminale din care-ti poti face o idee.
    Cam care ar fi riscul de avalansa pe Valea Alba in WE 14-15 mai?
    Multumesc anticipat.

  5. Bubulu on 16 May 2011 3:08 pm

    Cred ca ai aflat singur:) ati ajuns bine sus? Totul ok? Pe la refugiu a venit ursu? ca era plin de urme pe Costila,pe vale:)

  6. Horia on 17 May 2011 3:36 pm

    Da, Valea era exact cum ai spus - excelenta tura, de mult asteptata! Ursul a fost de treaba si ne-a lasat in pace; stia ca venim tocmai din Bacau. :)
    Peste 1500 de vai coborate in Bucegi? - Respect! Eu sint inca la stadiul de skinwalk si pirtie medie. Dar vin tare din urma! :)
    Sint precaut de felul meu dar m-ati pus si mai mult pe ginduri cind am vazut tot echipamentul de siguranta pe care-l purtati. De aia e bine sa-i intrebi intotdeauna pe cei care se dau.
    Multam inca o data si la cit mai multe ture!

  7. patrick on 18 May 2011 8:26 pm

    bubulu, tu cum de nu participi la concurs?

  8. alexosu on 19 May 2011 7:40 am

    Haha! Buna asta :D.

  9. Bubulu on 19 May 2011 9:42 am

    La Malin am fost o singura data in 2000 cand am iesit pe 2, atunci am participat pentru Andreea, ca vroia pe Malin… cu Andreea s-a terminat cam repede ;)…fata alegand alt Gigi mai potent, mai frumos si cu mai multi bani ca si mine…asa ca motivatia de Malin nu am mai avut ;)..in rest NU prea imi place aglomeratia si agitatia de la astfel de treburi plus ca nu ma vad schiind pe unde au schiat 50 de oameni inainte. E ca si cum prietena mea s-ar culca cu 50 de tipi si eu as fi al 51-unulea…Poate ca sunt salbatic, neadaptat etc. , dar mie imi place asa ;). Prefer sa schiez in liniste cu Soso,Mario, Catalin, Robert, Charli, nea Gigi, Claudiu, Laurentiu, Geo sau Ana e mult mai bine asa :).
    Acum asta nu inseamna ca am ceva impotriva Malinului, e foarte ok sa te duci sa socializezi sa concurezi etc. foarte bine daca iti place.
    Poate ca nu imi place sa ma duc la Malin si datorita faptului ca personal nu prea am treaba cu lumea schiului, eu sunt un catarator care schiaza si nu un schior :).

  10. Bubulu on 19 May 2011 9:47 am

    Horia@ si cand urci pe o vale e bine sa ai arva, lopata si sonda, chiar daca urci esti expus acelorasi riscuri ca si cei care coboara (schiori). Liviu un prieten care a fost la catarat pe gheata in Alpi, mi-a spus ca fara ARVA etc. , cei de acolo nu concepeau accesul la peretii de gheata care se aflau in zone mai departate de sosea ;)…Eu personal si cand ma duc pe o vale la coltari si piolet nu plec fara ARVA etc. :)

  11. Thomas on 19 May 2011 9:47 am

    Bubulu, modest ca intotdeauna :)

Ai citit articolul si ai o opinie... o intrebare... o injuratura? Orice ar fi, poti folosi formularul de mai jos.




Spam protection by WP Captcha-Free