Swatch Skiers Cup

9 September 2011, by alexosu

Cum in emisfera ailalta e sfarsit de iarna, cineva s-a gandit ca ar fi pacat sa treaca degeaba zapezile din Chile. Oricum zona e umblata mult de “nordici” - antrenamente pentru raceri, tabere de freeride, filmari si tot asa.

Organizatorii Freeride World Tour au pus-o de un invitational de genul SUA vs Europa. Asa se face ca in coltul albastru cu stele galbene avem 8 rideri condusi de Alteta Sa Kaj Zakrisson. Echipajul e format din Seb Michaud, Henrik Windstedt, Markus Eder, Chris Booth (care e Australian, dar deh), Richard Permin, Nicolas Vuignier si Sverre Lillequist. Kaj si Sverre sunt, de altfel, si cei care au venit cu ideea competitie inter-continentale. Kaj spunea la retragerea din FWT ca pregateste un format nou de eveniment, acum stim si ce.

In coltul Alb/rosu cu stele albe, Mark Abma e seriful unei echipe de 9 rideri - Dana Flahr, James Heim, Chopo Diaz (rezident in Chile, normal), Oakley Whiteallen, Dylan Hood, Josk Bibby, Rory Bushfield si Matt Margetts.

De unii sigur ati auzit, de alti mai putin. Important e ca ambele echipe sunt un mix de practicanti de big-mountain si freestyleri de parc. Cam asta e si ideea competitie - se combina probe de big-mountain cu cele de slopestyle (dar in backcountry, nu in parc) si la sfarsitul unei saptamani de dat se alege echipa castigatoare. Distractia a inceput pe 5 septembrie, deci suntem in mijlocul competitiei.

Dupa proba de big mountain, Europa conduce cu 6-2, dar e de remarcat ca Seb Michaud, un rider cu foarte multa experienta in FWT, a fost batut de localnicul Chopo Diaz. In freeride conteaza foarte mult sa stii muntele pe care te dai.

E de urmarit ce se intampla in continuare, probabil ca americanii vor puncta major la slopestyle.

Later edit: Dupa doua runde de backcountry slopestyle terminate suprinzator la egalitate (4-4, 4-4), Team Europe a castigat cu 10-14 la general. Video-ul e deocadata doar pe pagina de Facebook (aici). Supn surprinzator pentru ca ma asteptam ca americanii sa stea mult mai bine decat “ai nostri” la capitolul freestyle. Poate la anul :).

Sezonul 2011-2012 incepe foarte bine, Swatch a prins un moment perfect cu evenimentul asta.

Mai multe imagini pe site-ul oficial.

  • TwitThis
  • Google
  • Facebook
  • LinkedIn
  • MySpace
  • E-mail this story to a friend!
  • Print this article!

Comentezi?? Comenteaza!!

2 Raspunsuri la “Swatch Skiers Cup”

  1. Anonymous on 25 September 2011 5:47 am

    si,
    cum s-a terminat ?

  2. alexosu on 27 September 2011 8:17 am

    Pai cum, ca scrie in articol. Au batut ai nostri, of cors.

Ai citit articolul si ai o opinie... o intrebare... o injuratura? Orice ar fi, poti folosi formularul de mai jos.




Spam protection by WP Captcha-Free