Blizzard of AAHHHs - Chamonix

12 September 2011, by alb_ca_zapada

Locatie: Chamonix, Mont Blanc valley, Franta
Data: 4-11 februarie 2012
Pret: 815 € // 779 € (pana la 15 oct)
Cazare/Masa: Hotel La Clocher, demipensiune
Dimensiune grup: 20+3 staff (alb_ca_zapada/Marcu, Ghitzuca)
Structura grup: ski+snowboard, 28-38 ani, singles+couples. 
Nivel tehnic: avansat (poate cobori in conditii meteo si de vizibilitate, in deplina siguranta si control pirtii rosii; coboara partii negre)

Ce oferim?

  • Cea mai frumoasa zona de schi din lume: Chamonix, Mont Blanc Vallee, Verbier. Highest adveture glam
  • Un grup de oameni dedicati. Plus noi, echipa derdelus.ro.
  • Un hotel mic-frumos chiar in centru in Chamonix. Bar si spatiu de palavrageala.
  • Mic dejun si cina. specialitati diverse à la française.
  • Doua microbuze (+ combustibil) pentru plimbari, vizite, etc.
  • Echipament de test sau de inchiriat.

Unde?

Intr-unul din filmele de schi (The Edge of Never), Glen Plake spune foarte firesc si cu zambetul caracteristic: “the spirit of ski in not in Alaska, is right here in Chamonix”.

Chamonix-Mont-Blanc (numele oficial si complet) e “locul” de schiat. Foarte probabil, aici s-au nascut schiul modern, schiul extrem (la propriu), schi-alpinismul, speed-ski si alte cateva discipline. Si cu siguranta nu e vorba doar de schi, pentru ca Chamonix e locul de plecare cate cateva din cele mai spectaculoase varfuri si vai din lume, in frunte cu Mont Blanc.

Chamonix e un loc incarcat de istorie la fiecare metru patrat, iar francezii stiu sa isi spuna povestile. Incepand cu statuia din centrul orasului dedicata lui Horace-Benedict de Saussure si Jaques Balmat, oamenii despre care se spune ca au inventat alpinismul ca sport, continunad cu telecabina care ajunge pe Aiguille de Midi, cateva muzee ale schiului, Alpilor si orasului si alte asemenea vestigii. Nu e deloc o intamplare ca primele Jocuri Olimpice de Iarna s-au tinut in Chamonix. Se intampla in 1924, sub alt nume, dar competitia a iesit atat de bine, incat Comitetul Olimpic International a desemnat retroactiv Chamonix gazda oficiala a JO.

Ca orice loc de poveste, Chamonix are un alt inteles pentru fiecare vizitator. E una din destinatiile preferate de cei cu foarte multi bani - intai englezi, apoi americani, in prezent rusi. La fel de bine ii gazduieste pe cei care dorm in gara, prin sali de mese sau in masina, veniti doar pentru schi/placa sau alpinism. Incepatori sau experti, fiecare va gasi ceva de schiat pe masura sa.

Inchei tot cu Glen Plake, una din multele legende ale Chamonix-ului. Vedeti Blizzard of AAHHH’s daca aveti ocazia, sau Steep, sau The Edge of Never si veti avea o idee despre motivul pentru care Cham e on loc mitic. Sau, si mai bine, dati o tura cand puteti. Eventual cu noi.

Cand?

4-11 februarie 2012, teoretic perioada cu cea mai buna zapada din an.

Despre partii

Argentiere, Les Huches, Aiguille du Midi, Verbier …. In total discutam despre 550 km de pirtie, +100 de instalatii, 50 000 m diferenta totala de nivel plus unul din cele mai mari si mai ofertante domenii de offpiste. De la partii pe care oricine poate invata sa alunece, pana la culoarele cele mai extreme, Chamonix si Verbier ofera tot ce se poate in materie de sporturi de iarna. Credeti-ne, nu veti mai calca in Austria ever-never :)

Evident, Chamonix e inclus in clasamentul TOFTA (Top of French Alps).

*harta in format pdf disponibila aici

O zi o sa ne-o petrecem in Valle Blanche, un traseu de 20 de km cu 2700m diferenta de nivel care incepe de pe unul din varfurile emblematice ale Alpilor - Aiguille de Midi (detalii aici si aici). Numai despre telecabina care ajunge aici se poate scrie o carte. Cifrele de mai sus nu spun nimic despre peisajul uluitor pe care il traverseaza traseul catre Chamonix. Ochim o zi cu soare la sfarsitul careia vom fi niste oameni bogati.

Program. Ski. Apres-Ski.

Highest adveture glam, asta e Chamonix. Suntem in mijlocul orasului, aproape de barurile si restaurentele pline de rusoaice imblanite, dar vedem Aiguille de Midi de la geam. Ziua schiori si boarderi, noaptea diavoli tazmanieni. Noroc cu sarmele care sunt la o aruncatura de bat.

Seara, dupa masa delicioasa, o ardem prin oras dupa distractii decadente. Sau, la fel de bine, ramanem in hotel pentru un pahar de coniac bun (cum altfel) la gura semineului. Sau vizitam un muzeu intr-o dupa-masa linistita.

Daca ne plictisim de perfectiune, dam o fuga pana in Geneva sau Annecy. Sau prin Verbier, ca tot avem skipass valabil. Aruncam o privire la Bec de Roses, versantul pe care se tine etapa de Freeride World Tour, ne facem cruce si ne vedem de ale noastre.

Echipament, logistica, chestii? Avem! Aparate de fotografiat, camere de filmat, schiuri de test (puse la dispozitie de amicii de la Armada), doua microbuze, combustibil cat cuprinde…

Hotel, Masa, Casa.

Schiul este o experienta complexa, nu tine doar de o simpla alergatura pe pirtii in timpul zilei. De aceea, pentru noi, o vacanta reusita inseamna neaparat un hotel cochet cu atmosfera calda si familiala, mincare buna si oameni prietenosi.

Locul il stim, l-am vazut, l-am vizitat, ne-a placut - se numeste Hotel du Clocher si se afla exact in mijlocul actiunii, in centrul colorat si viu al Chamonix-ului. Il ocupam in intregime, deci vom fi doar noi, nederanjati de vreun englez galagios ori de vreo rusoaica frumoasa.

Deci, in concluzie:

  • camere cochete cu doua sau trei paturi (in functie de preferinte)
  • mic dejun -confitures, crossaintes, etc
  • cina - delicii à la française.
  • spatii comune la discretia noastra. Stam, discutam, savuram “un paharel” :)
  • 24 locuri capacitate de cazare. Adica tot stabilimentul ne apartine in totalitate ;)

Transport

Plecam cu zborul WizzAir de simabata, 4 feburarie, spre Milano/Bergamo. Este varianta cea mai buna atit ca pret cit si ca ore de aterizare/decolare. Vineri, dupa ultima zi de ski, ne imbarcam in busurile noastre si mergem catre Milano. Seara de vineri spre sambata o vom petrece la un hotel in zona, poate bem o bere si pe o terasa langa vestitul Dom. Sambata dimineata, 11 februarie, tot cu WizzAir, ne intoarcem veseli-bucurosi in patrie.

La cerere ne ocupam de tot ce inseamna transfer aeroport/hotel/aeroport.

Pret

Pachet super-ski-inclusive: 815 € // 779 € (pana la 15 oct)

  • Cazare camera dubla sau tripla (camere mari, Hotel du Clocher)
  • Masa demipensiune (mic dejun + cina).
  • Skipass 6 zile (Mont Blanc Unlimited - include Argentiere, Les Huches, Aiguille du Midi, Verbier)
  • Serviciii de transport in zona (doua microbuze + combustibil nelimitat)
  • Echipament de test/inchiriat
  • Support representative
  • Consiliere si sfaturi

Servicii optionale

  • Transfer aeroport/hotel/aeroport – 55€/pers
  • Lectie schi (individual) – 20€/h
  • Lectie schi (grup 3-4 pers) – 10€/h
  • Inchiriere echipamente diverse

Inscriere

0723-200-868 (Bogdan aka alb_ca_zapada)
0721-482 976 // 0741-147-081 (Marcu)

  1. (required)
  2. (valid email required)
  3. (required)
 

cforms contact form by delicious:days

Galerie


Chamonix/Argentiere - ianuarie 2007



Chamonix/Mt Blanc - mai 2008


Alte articole din seria “Winter Trips 2012”

  1. C’era una volta il… MonteRosa 2012
  2. Manigod, la finesse de Haute Savoie
  3. Blizzard of AAHHHs - Chamonix
  • TwitThis
  • Google
  • Facebook
  • LinkedIn
  • MySpace
  • E-mail this story to a friend!
  • Print this article!

Comentezi?? Comenteaza!!

Ai citit articolul si ai o opinie... o intrebare... o injuratura? Orice ar fi, poti folosi formularul de mai jos.




Spam protection by WP Captcha-Free