Snow Report - 16 Aprilie, Poiana Brasov

16 April 2011, by alexosu

E greu de crezut, dar cea mai buna zi de schi a sezonului in Romania a trebuit asteptata pana pe 16 Aprilie. Ce e acum in Poiana Brasov e greu de descris in cuvinte, asa ca am facut cateva poze. Mi-e ca lumea nu va fi dispusa sa creada ca zapada poate trece de 1m in partea de sus. Deci zapada e, dar cum e?

In Poiana a nins continuu si masiv mai bine de 2 zile. Drept pentru care zapada s-a pus cum trebuie, inclusiv in padure. Ieri stiu din surse sigure ca a fost “ca in filme” - powder mare, uscat, cu ceva baza si tot ce trebuie.

Astazi lucrurile s-au schimbat putin. Zapada de ieri s-a mai ingreunat, a facut putina crusta, iar pe masura ce cobori devine din ce in ce mai apoasa si mai dificila pentru picioare. In padure… well, in padure e un vis de zapada. Powder putin compactat, destul de usor, fara crusta sau alte neplaceri. Cele mai bune coborari pe anul asta in Romania, de departe, au fost astazi in padurile din Poiana. Cine a fost acolo a fost norocos.

Partea neplacuta au fost afisele neprietenoase cu care erau impanzite statiile de telecabina: “Oficial partiile sunt inchise, santier in lucru”. Administratorii gospodari au considerat sezonul terminat, asa ca pe partii au fost incepute lucrari de reamenajare - se trag instalatii noi de zapada artificiala, din cate am inteles. Asa ca din cand in cand mai e cate un sant, cate un cablu, cate ceva sa faca datul la vale mai palpitant.

Apoi e si senzatia de statiune parasita. Parcarile nu au fost curatate de zapada, bodegile sunt inchise cam toate iar cartelele se dau numai pe puncte, nu si pe abonament. Ah, si merg doar cele doua telecabine. Daca ar fi mers si teleschiurile din partea superioara a Poienii, distractia ar fi fost cu siguranta si mai mare. Si cozile mai mici.

Cum ratracurile nu au intrat in partii, au aparut multe hopuri, sleauri samd. Combinate cu zapada grea, e clar ca pentru multi ar putea fi un chin.

In rest, multa lume cunoscuta, multe fatties si twinuri, multi oameni pusi pe distractie si pe dat.

Cam asta e, pe scurt, cu bune si rele. Repet, insa: zapada a fost senzationala in padure. Grabiti-va sa mai prindeti ultima zapada pe anul asta pe partii.

  • TwitThis
  • Google
  • Facebook
  • LinkedIn
  • MySpace
  • E-mail this story to a friend!
  • Print this article!

Comentezi?? Comenteaza!!

7 Raspunsuri la “Snow Report - 16 Aprilie, Poiana Brasov”

  1. SnowM3 on 16 April 2011 6:45 pm

    nici la predeal n-a fost prea rau, a mers telescaunul (nu si teleschiul), partia batuta de ratrac, zapada suficienta - alb peste tot, lume nu prea multa, harmalaia lipsa, atmosfera intima … intru in vorba cu un angajat de la statia superioara a telescaunului, era suparat ca i-au stricat concediul cu zapada asta …

  2. bogdan on 16 April 2011 11:55 pm

    S-a schiat bine si la Azuga. Stiam de povestea cu sarmulite, santuri si te mai miri ce unelte: harlete, tarnacoape lasate pe partie in Poiana, asa ca am ales Azuga. 60 cm de zapada proaspata la baza partiei. Sus….nu mai zic. Zapada buna in treimea superioara, apoasa de acolo in jos. Partia cred ca a fost batuta bine la prima ora dar la 12 cand am ajuns eu era destul de tocata dar totusi mai mult decat acceptabila. A fost ” the best you can get ” la mijlocul lui aprilie si cu siguranta cea mai buna zi de ski dint tot sezonul, de fapt unica zi de ski din sezon din diverse motive….:)

  3. Andrei on 17 April 2011 8:13 pm

    Eu am fost sambata in Predeal, unde sub teleferic nu s-a bagat ratracul si zapada a fost OAU :) Apoi am facut ceva ture prin padurea din Predeal, geniale. Duminica, in Poiana, a fost treaba de facut. Exact cum ai punctat si tu, prin padure era excelent! :) Si pt mine a fost cel mai bun weekend romanesc de iarna asta :D

  4. mihai on 18 April 2011 7:27 am

    Multumesc pentru poza. Daca stiam, ma intorceam si eu cu fata! :)
    Da, asa a fost, f faina zapada, mai ales in partea superioara. Si Kanzel-ul pe langa teleski a fost bestial. Si Lupului de dimineata la a doua urma…
    Desi era un pic de crusta in zonele din afara padurii si cu toate ca se rupea crusta, pulverul dens de dedesupt nu te lasa sa te afunzi, chiar cu un skiu nu f lat de all mountain. Pe pantele mai abrupte ca Ruia, Kanzel sau Lupului a fost o placere cat a tinut zapada neatinsa.
    Intr-adevar, a fost de munca, mai ales jos unde era f inmutaia zapada. Inca si azi mai simt febra musculara.

  5. mihai on 18 April 2011 7:37 am

    Mai vroiam sa adaug ca m-am simtit ca in anii 80:
    - Zapada din belsug cum era mai des pe atunci…
    - Partie nebatuta cu multe hopuri, ca pe atunci cand nu era motorina.
    - Si pe atunci stateam 2-3 cabine vechi la coada.
    - Multi skiori buni si mai putin fitzosi. Magandesc ca sambata asta conditiile au facut o selectie naturala rapida a skiorilor…

    Pacat ca zapada asta de primavara a venit atat de tarziu in sezon. O asteptam macar prin martie. De fapt cred ca in astea doua zile de ninsoare a nins mai mult decat se acumulase in intregul sezonul de iarna de pana in martie…

  6. Vlad on 18 April 2011 9:15 pm

    Alex, super w/e. extraordinare pozele. Mai ales cea cu telecabina mi-a trezit amintiri din anii ‘80! Te felicit si pentru articol si pentru inspiartia de a fi acolo.
    Tare de tot !!

  7. yyz on 22 April 2011 4:39 am

    Frumos Alex, dar sincer marti am avut o revelatie, am inteles de ce numarul adeptilor skiului de tura in Romania creste vertiginos. Putin mai jos de bifurcatia Sulinar cu Subteleferic erau doi bolovani …. As vrea sa cred ca s-au “ratacit” cumva pe acolo datorita lucrarilor, dar oricum partiile lasau de dorit. Am trait o tragi-comedie, m-am bucurat sa skiez in locurile dragi copilarieie mele ,dar m-am intristat sa vad ce a ramas din cabana Crisitian, si multe altele care mi-au lasat un gust amar.

Ai citit articolul si ai o opinie... o intrebare... o injuratura? Orice ar fi, poti folosi formularul de mai jos.




Spam protection by WP Captcha-Free