Tura. Babele-Padina-Miorita

21 January 2008, by alb_ca_zapada

Iarna… fuse si se duse. Zapada tot asa. Adica p-aici pe linga Bucuresti nu mai ai pe unde schia. Bucuria primelor ninsori s-a destramat repejor, iarna asta s-a fisiit repede iar sperantele de a revedea nametii din copilarie s-au dus dracu odata cu fericirea prezentatoarei de la meteo: “vesti bune: vremea se incalzeste!“.

Pentru ca situatia peste tot e cam pietroasa si pamintoasa (exceptie face Valea Dorului, dar ssst, nu spuneti la nimeni) am hotarit weekendul asta sa-mi scot la plimbare echipamentul de tura. Asa ca am facut un rucsacel cit mai mic cu putinta (record personal si de grup, 20l indesat bine pentru 2 zile) si-am plecat increzator catre Babele.

Simbata dimineata sus pe platou ceata deasa sa-ti bagi deshtele in ochi… Si cald, tare cald pentru gustul meu. Zapada alternanta, zone cu pulvar fin, crusta, zoaie topite.

Intrarea in Valea Sugarilor am ales-o cam la ghici, am dat-o-n jos rapid si fericit pina cind zapada nasoala mi-a adus aminte ca nu-s cu ratracele Dynastar LegendPro ci cu firavele schiuri de tura. Pe care le-am tot injurat la vale dar le-am si laudat la deal. Of, unde o fi compromisul perfect in ramura asta de Alpine Touring? (cred ca am sa ma documentez serios, am sa fac ceva cumparaturi si am sa destainuiesc si aici cum sta treaba).

Busteni - Babele - V. Sugarilor - Padina - Ref. Strunga - Padina - Saua Laptici - V Dorului - Sinaia - Busteni

Manhunter La Cabana Padina am ajuns in jurul prinzului, am hranit trupul infometat apoi ne-am hotarit sa urcam putin si catre Leaota… Adica unde ne-or duce pasii, zapada buna si lumina naturala.

Am ajuns pina la refugiul Strunga (inca 2-3 ore de lumina si eram in Bran), am scos focile, am schimbat manusile si i-am dat urgent la vale. Ne-am incurcat putin pe un vilcel despre care am crezut ca ne scoate bine dar s-a dovedit a se infunda… Drept urmare ne-am balacit juma’ de ora printr-o zapada pina la briu incercind sa ne intoarcem. Pe usa cabanei am intrat exact cind afara puteai spune ca este noapte. Noapte buna.

Pentru a doua zi hotarisem ca in functie de vreme mergem fie catre Sinaia prin Saua Laptici, V. Dorului fie catre Busteni prin V Alba. Ne-am uitat catre platou, aceeasi situatie gri. Asta este, Sinaia sa fie.

Drumul prin padure pina in golul alpin si Saua Laptici l-am facut integral pe schiuri. Locuri frumoase, zapada destula. Sus in platou iarasi ceata, drumul pina la Miorita marcat foarte bine. Nu ne-am pierdut deci in oceanul de smintina.

Cam asta despre plimbarea pe ruta Busteni - Babele - V. Sugarilor - Padina - Ref. Strunga - Padina - Saua Laptici - V Dorului - Sinaia - Busteni.

Ah, inca ceva de remarcat: la Padina masa de seara, cazare si masa de dimineata 30 ron. La cabana V Dorului, masa si atit 35 ron.

  • TwitThis
  • Google
  • Facebook
  • LinkedIn
  • MySpace
  • E-mail this story to a friend!
  • Print this article!

Comentezi?? Comenteaza!!

6 Raspunsuri la “Tura. Babele-Padina-Miorita”

  1. dana on 21 January 2008 1:07 pm

    bravo, albule!!

    mi se pare absolut senzationala plimbarica voastra!! va invidiez,chiar si in conditiile in care marea e dragostea mea si nu ma omor cu mersul la pas pe munte! totusi combinatia zapada - schiuri - munti - carari virgine (me rog mai mult sau mai putin virgine) - platou alpin - etc mi se pare suuuper oookeeei!! :)

  2. Ncu on 21 January 2008 1:50 pm

    super

  3. Crisa on 21 January 2008 3:31 pm

    Eu imi amintesc ca ai facut mai multe poze :) . Putem face cumva sa imi dai si mie pozele in care apar?

    merci mult
    Cristina

  4. koobik on 21 January 2008 6:30 pm

    De admirat…..tinerete fara batranete va doresc d-le Bogdan !

  5. cosmin on 21 January 2008 8:13 pm

    Ce dracu’ poti sa faci altceva mai bun? Take the skies!

  6. garcea on 21 January 2008 11:49 pm

    ce pot sa zic? va urasc!!! sper sa n-o ratez pe urmatorea.
    p.s. cine a inventat munca in w-end?

Ai citit articolul si ai o opinie... o intrebare... o injuratura? Orice ar fi, poti folosi formularul de mai jos.




Spam protection by WP Captcha-Free