Nu prea mai e zapada

17 October 2008, alexosu

Articolul de mai jos a fost trimis de Radu Savin (pentru majoritatea dintre noi, vocea de la Eurosport pentru sporturile de iarna). Cu aceasta ocazie ii uram bunvenit pe derdelus.ro, si speram sa continuam colaborarea. (alexosu edit)

Auzind cata zapada este la Omu, miercuri mi-am luat schiurile in spate si am urcat pe platou. Duminica fusesem in Parang, unde noroc ca imi luasem bicicleta, pentru ca zapada nu era decat pe cateva valcele, peste 2000 m si pe sud.

De jos din Busteni nu prea parea sa fie mare lucru. Intre timp ma suna Bubulu, ii spun, el ma incurajeaza: “du-te, du-te ca asa era si saptamana trecuta.” In fine, ajung cu schiurile pe rucsac la Cerdac, aici insa toate sperantele se naruie: pe versantul sudic unde Bubulu gasise 1 m de zapada uniforma, nu mai era practic nimic, la fel si in Obarsie. Noroc ca am prins ceva culoare sub Cerdac si am putut schia pana deasupra stanei. Am facut cateva ture ca doar era prima zi, apoi m-am intors la cabina. La ora 3 zapada devenise sticloasa, fara coltari nu prea era sigur.

Cam asta a fost istoria turei de octombrie. Daca as fi stiut cata zapada este nu as fi mers, insa acum ma bucur ca nu am stiut.

Mai multe poze aici.

  • TwitThis
  • Google
  • Facebook
  • LinkedIn
  • MySpace
  • E-mail this story to a friend!
  • Print this article!

Comentezi?? Comenteaza!!

3 Raspunsuri la “Nu prea mai e zapada”

  1. Solo Radu on 17 October 2008 3:12 pm

    Apropo de treaba asta, am sunat si la Balea, si NU este zapada nici acolo! Mai asteptam :D

  2. alexosu on 17 October 2008 3:14 pm

    Mda. Era normal sa se duca repede. Asa e in fiecare an, pana la urma. Asa ca pe loc repaus :).

  3. aghidusu on 17 October 2008 8:10 pm

    Nu avea cum sa reziste daca si noaptea la Vf Omu au fost temperaturi pozitive .
    Ca si eu prinsesem avant si am marit hit-raiting-ul site-ului INMH-ului sa vad cum stau lucrurile pe creste…. si nu stateau bine.

Ai citit articolul si ai o opinie... o intrebare... o injuratura? Orice ar fi, poti folosi formularul de mai jos.