Armada ARVw - back to ski

22 February 2009, alb_ca_zapada

Ne-a scris proaspata schioare Saqe revenita dupa 5 ani de ratacire si snowboard la prima dragoste. Pentru care o felicitam si ii uram sa nu fie linsata de comunitate.
Asadar dinsa, posesoare a unor Armada ARVw (varianta feminina a all-mountain-ului ARV pe care l-am testat si eu) ne-a trimis impresiile pe care schiul asta le-a trezis in sufletu-i de borderita avansata si schioare incepatoare. Iata deci ca ori a ‘nebunit lumea de tot ori twin-urile fat chiar fac minuri: boarderii se intorc la schi.
Multumim Saqe pentru ca existi ;) :P

Da, stiu ca este cel putin ciudat, schiez din nou. Niste prieteni ghidusi mi-au facut de ziua mea un cadou destul de inedit pentru o borderita: o pereche de Armada ARVw 165cm.

Eu

Inaltime/Greutate: 162cm/53kg
Varsta: 22
Nivel tehnic: semi-incepator (candva demult am fost mult mai buna insa acum invat sa “merg” din nou :) ); agreez schiul in viteza pe partie batuta, ma familiarizez in prezent cu abordarea ‘pulverului’ offpiste.
Pregatire fizica: relativ ok; un genunchi cu ceva probleme si dureri sacaitoare
Zile/schi/sezon: <30 (snowboard) in mod curent; in sezonul 2008-2009 pana la ora asta am adunat insa doar 3 zile de schi
Schiuri folosite curent: snowboardul :)
Conditii: partie batuta dupa ninsoare recenta; in afara partiei zone de: zapada tocata, damburi, strat de pulver de 20cm, foarte mici portiuni de gheata
Resort: Sinaia; Poiana Brasov
Schi testat: Armada ARVw 165cm, radius 19m, 89mm talie

Impresii

@ first touch

Pana sa apuc sa le scot la zapada am cascat ochii citeva saptamini la ele… Grafica de party tare cool, parca ma invitau sa iesim afara la joaca. Chiar arata misto. Altceva nu-s capabila sa spun.

Prima coborare

Sinaia - Papagal - pulver mic/zapada tocata

Surpriza placuta. Ultima oara cand am coborat in astfel de conditii cu schiuri “normale” mi-am demontat genunchii. Acum cozile nu se mai afunda in zapada, varfurile stau afara, virajele sunt usor de facut chiar daca schiul e ceva mai inalt decat mine. Probabil impresia ar fi fost si mai placuta daca imi aminteam mai repede tehnica uitata si nu coboram cu niste miscari oarecum nenaturale.

Urmatoarele coborari

  • Pe partia batuta la viteze medii este un schi stabil (pentru viteze mari ma pronunt mai pe la la sfarsitul sezonului). Efortul depus in viraje (fata de ce stiam eu) este ceva mai mare, dar nu cu mult.
  • Pe moguls se descurca iarasi bine, nu te pun in dificultate asa cum ma asteptam; sunt usor de intors.
  • Powder printre copaci. Daca as fi stapanit mai bine tehnica si genunchiul bolnav ar fi fost sanatos, cu siguranta as fi avut parte de o experienta mult mai placuta. Oricum, nu m-am afundat, nu am injurat.
  • Powder pe versanti 20-25 grade. Ele plutesc, mie imi e cam frica (momentan) sa le las sa isi faca treaba.
  • Am cautat inadins ceva gheata pentru ca eram curioasa cum se descurca si sunt in grafic cu felicitari (evident, au canturi noi era si greu sa se descurce prost dar am ramas cu o nostalgie de la vechile si anticele mele K2 care mergeau pe gheata ca pe zapada - exagerez)

In concluzie este un schi perfect pentru schioarea din mine si conditiile variate de zapada de p-aici. (alb s-a jurat pe rosu pentru masculi… io zic stop pe infinit pentru varianta de gagici). Iti dau posibilitatea sa te dai frumos si elegant pe partia batuta. Chiar daca iti impun putin mai multa forta in picioare, merita efortul.

Cat despre zapada proaspata si partia nebatuta (pentru unii bucurie, pentru altii calvar), ce sa zic, extaz. Am coborat elegant, mai aveam putin si atingeam placerea pe care credeam ca doar snowboardul ti-o ofera. Fara schiuri afundate, fara genunchi rasuciti, transpiratii si gafaieli (eu am gafait umpic, dar cred ca e de vina faptul ca “am uitat” sa schiez corect si am incercat sa ma tin dupa baietii astia si datul lor dement la vale). M-am bucurat si cand am vazut ca talpa rezista chiar bine la bolovanii de pe partiile patriei.

Gata, am zis-o, imi plac rau de tot schiurile astea late. :)

NOTA: pentu a fi totusi corect, mentionez: reintoarcerea borderitei Saqe la schi are o oarecare legatura si cu niste probleme de sanatate si genunchi. Care legatura, n-as putea totusi sa precizez. Posibil sa fie doar un pretext de a scapa de linsajul comunitatii :D

  • TwitThis
  • Google
  • Facebook
  • LinkedIn
  • MySpace
  • E-mail this story to a friend!
  • Print this article!

Comentezi?? Comenteaza!!

5 Raspunsuri la “Armada ARVw - back to ski”

  1. mitza(tm) on 23 February 2009 11:35 am

    he he, saqe redevine bipeda :)
    ii urez sanatate maxima si sa-i treaaca pb cu genunchii

  2. saQe on 23 February 2009 11:40 am

    corectie:
    schiul imi menajeaza discopatia lombara ;) insa pentru genunchi e mai nasol…

    asa ca nu am voie sa fac nici una nici alta :P

    oricum… sper sa ma ierte comunitatea si sa inghita galushca cu discopatia lombara :P

    si schiul si snowboardul au fiecare avantajele si dezavantajele proprii daaaar…. pentru coborari foarte dificile ( panta mare + gheatza/ scoici/ diverse) cred ca schiurile au mai multe atuuri daca te poti concentra sa iti coordonezi picioarele ( dupa o lunga perioada de snowboard, te cam obisnuiesti sa stai cu picioarele “la un loc ” fara vreo contributie personala)

  3. mitza(tm) on 23 February 2009 11:58 am

    oh, deci ai mai multe buguri nu numai cu genunchii… asta inseamna ca tre sa pui muschiul pe tine :)
    vad ca e spaima mare de comunitate si nu inteleg de ce :)

  4. Anonymous on 26 February 2009 6:22 pm

    Alexandra,Mă bucur mult ca ai redobândit plăcerea de a schia :) iti urez cat mai multe coborari frumoase. Dar sa nu lasi nici placa ca e pacat pentru ca te dai foarte bine si stiu ce vorbesc doar am fost pe Mălin si Albăcu tine. Iar pe Albă la condiţiile de gheata din iunie nu stiu câţi cu placă s.ar fi bagat:)

  5. Bubulu on 26 February 2009 6:28 pm

    Anonimus=Bubulu :) netul pe telefon e de vina :)

Ai citit articolul si ai o opinie... o intrebare... o injuratura? Orice ar fi, poti folosi formularul de mai jos.