Ski Review - Armada ARV

14 January 2009, by alb_ca_zapada

Despre Armada s-a mai scris pe aici pe derdelus si deci nu are rost sa mai insistam foarte mult cu detalii asupra producatorului american. Detalii despre companie aici, despre gama 2008-2009 aici.

Asadar pentru ca am fost draguti si am publicat asa lucruri frumoase, weekendul ce-a trecut mi-au aparut in buza derdelusului o pereche de armade rosii si lucioase: ARV in versiunea 185. Am plecat impreuna pe drumul lung catre Muntele Mic avind in gind mult-doritul traseu de cross anuntat de Cupa Cetatilor dar si zapezile nesfirsite si padurile primitoate despre care auzisem ca ar fi in zona.

Ca sa nu mai lungesc povestea iata aici formularul de review completat ca la carte (btw, asa vor fi de acum incolo review-urile noastre):

Tester

  • Inaltime/Greutate: 179cm/77kg
  • Virsta: 37
  • Nivel tehnic: avansat-expert, afinitati pentru stilul big mountain, schi in viteza si forta. nu cel mai experimentat schior de pirtie, tehnica slaba in domeniul carve si viraje scurte la viteza moderata.
  • Pregatire fizica: buna dar nu excelez. in afara sezonului de schi o viata mai degraba sedentara
  • Zile/ski/sezon: ~30
  • Schiuri folosite curent: Dynastar Legend Pro 184, Dynastar LP XXL 187
  • Conditii: pirtie tare dar fara portiuni mari de gheata, panta 20-30 grade. in afara pirtiei zapada batuta de vint si inghetata, scoici.
  • Resort: Muntele Mic
  • Schi testat: Armada ARV 185cm, 21m radius, 130-95-119

Impresii

@ first touch

Ce m-a mirat la schiul asta si in acelasi timp m-a facut nerabdator sa-l incerc a fost greutatea. Mica adica.  In rest constructie responsabila, vopsea lucioasa, grafica ok, camber vizibil si de incredere.

Prima coborire

Prima impresie dupa prima coborire a fost cam asa: “ce rahat mai e si asta”… Ma rog, in sensul ca nu am reusit deloc sa inteleg cum functioneaza. Mi se parea scurt si cu cozi care imi pleaca catre interior. Explicatia insa era la indemina: veneam de la un schiu lung si de dat blana si treceam la un schiu cu lungime efectiva de cca 178. Am gresit incercind sa-l schiez asa cum imi schiez propriile schiuri, adica intr-un stil mai agresiv cu viraje foarte largi si in viteza. ArmadaARV nu este un schiu de big mountain, este un all mountain cit se poate de cinstit.

Conditii diverse, coboriri multiple

Dupa primele 2-3 coboriri pe o pirtie tare si destul de bine intretinuta am inteles care-i smecheria cu schiul asta: raza de curbura destul de mica ii permite niste viraje scurte si dese la viteze rezonabile. Asadar cind am inceput sa-l joc rapid de pe un cant pe celalat a inceput sa se bucure. Si eu odata cu el.

Pasul nr 2: m-am bagat prin niste moguls (e adevarat, nu foarte mari si nici dese). Surpriza toatala: schiul trece rezonabilsi face tranzitii rapide. Nota 10 si aici.

Pasul nr 3: un soi de off-piste cu zapada tare, inghetata cu scoici care alternau cu bucati scurte de gheata si ceva pulvar intarit. Initial am incercat treceri in forta si viteza cu viraje largi. Schiul m-a dus ok o perioada dar a fluturat slab fara a deveni insa incontrolabil… Deja aici era teritoriul Legendului. Am apasat usor pe frina si am incercat o abordare mai lina cu viraje mai scurte si putin mai apasate… Comportare buna si responsabila. Nota 8.

Shine movie download Pasul 4: powder printre copaci. Nu am avut dar simt ca s-ar fi comportat extraordinar. Acolo cred ca ar fi fost zona lui de excelenta.

Impresie generala

Imi asum urmatoarea afirmatie: ARV este (si ma jur pe rosu) un schiu PERFECT pentru un schior obisnuit pe pirtiile din Romania. Ca este un all-mountain pur singe nu ma mira, dar cu adevarat extraordinara este combinatia intre radiusul mic si latimea de 92mm sub bocanc. Asta se traduce printr-o versabilitate adaptibilitate remarcabila, printr-un comportament apropiat de schiorul obisnuit fara insa a face compromisuri de flotabilitate in zapada mare.

Cu siguranta nu este schiul pe care eu mi l-as cumpara. Cu siguranta nu este primul schiu al unui proaspat schior. Este insa schiul pe care ar trebui sa si-l cumpere aia care nu si-ar cumpara nici Legend Pro-ul meu dar nici un nush ce best seller race wordcup bla-bla… Este un schiu foarte fun care cred ca poate deschide multe minti… Eu unul daca as fi avut sansa sa-l intilnesc acum 7-8 ani cred ca as fi fost in alta parte acum :D

Pros

  • geometrie excelent de inspirata
  • combinatie buna de factori de torsiune
  • canturi deosebit de rezistente (am avut ocazia sa lovesc pietroaie serioase)

Cons

  • comportament usor instabil in viteze mari
  • punct recomandat de montaj legaturi deplasat catre fata. recomand o montare decalata cu 1.5-2 (max-max) cm fata de marcajul de pe schiu. (depinde de fapt cit de mult va doriti a merge in swich)
  • TwitThis
  • Google
  • Facebook
  • LinkedIn
  • MySpace
  • E-mail this story to a friend!
  • Print this article!

Comentezi?? Comenteaza!!

35 Raspunsuri la “Ski Review - Armada ARV”

  1. barbosa on 14 January 2009 2:34 pm

    @ALB-la cum e comentariul asta sa imi dai voie sa cred ca ,si tu, fara ski cam ai astepta sa treaca zilele pana la ultimul drum ( lasam la o parte familia si servicul )
    Sti ,ca la spitalul de nebuni ,ma bucur ca nu sunt singurul care gandeste asa !!!
    Si ,cel mai mult ,ma entuziasmez cand vad pe acest ,,DERDELUS” ca si altii numara orele de plaja ( ca sa treaca mai repede ) si sa vina iarna !!!!
    Nu rade,pt multi ,ce ne aud vb de ski ( ca de un mod de viata) ne cosidera usor debili mintali sau ca am avea nu-s ce probleme existentiale si le acoperim cu texte despre ski!
    Sa ne dea DUMNEZEU zapada ca peste restul problemelor( manelisti pe partie ,pietre ,cabine de o seama cu mine =41ani, concursuri de cacat , ………) trecem noi !!!!

  2. alb_ca_zapada on 14 January 2009 2:43 pm

    @barbosa:
    mare adevar grait-ai… pt mine anul se imparte in doua: inainte de sezon si dupa sezon… asa ca tata viata mea este pre, post si inter-sezon…

    uneori ma gindesc ca am comportament de drogat… prin noiembrie-decembrie cind vedeam la TV zapzi nesfirsite in austria si italia ziceai ca-s la un pas de sevraj… iritat si cu capu mare…

    ma rog toate astea se rezolva cu ceva derdelus… si da, ai dreptate, nu esti singurul ;)

  3. barbosa on 14 January 2009 3:01 pm

    sti- ador fetele prietenilor cu care merg la mare (ma obliga sotia si fetele ) cand povestesc ce frumos am schiat acu 2-3 saptamani pe Morar sau Malin si ca mai e un pic (5 luni) pana mergem (toata familia) in Austria si ne dam !!!!
    E un drog numai ca ,din pacate , nu avem cum sa cumparam ,,drogurile”
    Sunt in vanzari si cunosc 10-15 oameni cu bani adevarati care realmente au ca ,,drog” cifra din cont ,suma aia nenorocita de la coltul extrasului ( numai aia ii excita ) si numai 2 (pe unul il gasesti pana in iunie la Balea si e din Tg Mures ,vizitat pana si Patagonia…..)care TRAIESC
    Hai ca am dat-0 in patetism si idealuri dar daca tot sunt la ore confesiunilor ;
    singurul motiv pt care-i invidiez pe astia cu bani ???
    as fi stat 300 de zile minim pe schiuri in toate colturile pamantului si in SINAIA !!!!

  4. mr.twister on 14 January 2009 3:28 pm

    propun pentru (scurta) vara, ca alternativa, pescuitul la musca.
    e datator de senzatii asemanatoare.

    daca intreb ce efecte are asupra comportamentului schiului mutarea locului de insertie a legaturilor - mai in fata spre varf, sau mai spre coada - e exagerat de chilling down? :)

    pentru ca nu-mi incapeau claparii, am mutat de capul meu priza de calcai mai in spate un pic, cat sa pot prinde corect bocancul si-am fost fericit ca am facut-o cu mana mea (deh, stiti vorba..)
    anu-asta abia, am descoperit ca din cauza asta linia mediana de pe bocanc pica cu aprox. 2 cm mai spre cozi decat locul trasat pe schiu.

    e foarte grav?

    ce-i face mai rau schiului, sa fie bocancul prins mai inapoi, sau mai spre varfuri?

    mi-a amintit de asta comentariul din text legat de legaturi

    multumesc
    poate pe forum ar fi fost mai potrivit, daca e cazul repet acolo
    have fun

  5. Bubulu on 14 January 2009 3:59 pm

    Dacă mijlocul clapărului este mai in spate decât linia schiului (cu 1-2cm) schiul devine mai putin manevrabil dar mai stabil la viteză. Daca mijlocul claparului este mai in faţă cu 1cm max. Faţă de linie schiul se manevrează mai uşor, chestie recomandată începătorilor. Schiurile de freereid au mijlocul desenat mai in spate decât schiurile de partie iar schiurile de freestyle au mijlocul mai in faţă decat schiurile de partie la aceaşi lungime.

  6. alb_ca_zapada on 14 January 2009 4:12 pm

    foarte adevarat ce spune herr bubulu. 2 precizari in plus
    1. schiurile de freestile au centrul mai in fata (apropiat de centrul efectiv al schiului) pentru a putea fi rotite dar mai ales pentru a putea merge cu mai multa usurinta in swich (adica cu spatele) … mr ghituca sa ma corecteze daca gresesc
    2. armada ARV are centrul desenat (dupa a mea parere si gust) ceva mai in fata fix din motivul asta: pentru a-i creste apetenta pt bucuria freestyle-ului… daca insa nu aveti de gind sa incercati nici macar un swich (eu zic totusi sa incercati e distractiv si da bine la fete), atunci montati cu max 2cm mai in spate

  7. Bubulu on 14 January 2009 4:15 pm

    Daca ai un schiu de freereid si foloseşti pe el atât un clapar normal cat si un clapar de tura e bine sa montezi legatura dupa claparul normal astfel in momentul cand vei pune claparul de tura care de obicei e mai mic in lungime decat claparul normal la acelaşi număr mijlocul bocancului V-a fi mai in faţă fata de linia schiului fapt ce te V-a ajuta sa manevrezi un schiu făcut sa fie folosit cu un clapar rigid de peste 100 flex.

  8. ghitzuca on 14 January 2009 5:04 pm

    @ alb_ca_zapada zici tu bine ce zici ash mai completa faptul ca te ajuta sa t apeshi mai ushor fie pe spate fie pe fatza pentru un noollie respectiv ollie (nouse press, tail press) shi dai cu usurinta un box/tzeava de dragul fetelor ;).

  9. mr.twister on 14 January 2009 7:06 pm

    frumos de tot, cred ca inteleg

    si tot legat de asta, va zic indata cum:
    am vazut odata pe cineva schiind intr-un fel care m-a facut sa ma opresc si sa privesc. eram pe partie, dar respectivul prefera sa mearga pe alaturi, pe-acolo unde zapada era mai adanca si nebatuta. era si adancuta, cam spre genunchi asa si nici foarte geruita, mai degraba spre umeda. ei, si baiatu-asta avea un fel de-a ridica cozile intre doua flexii de genunchi, aproape pana deasupra zapezii. cobora asa, alternand frumos stanga-dreapta ajutat de bete si saltand doar din cozi, foarte elastic, ritmic, cu picioarele paralele si frumos grupate.
    m-am oprit, am admirat, m-am pus si eu pe-acolo incercand sa fac la fel.. n-a mers.

    prima cauza o stim (eu), insa ma intreb acum daca un astfel de stil de schiat este sau nu facilitat de o prindere a bocancului un pic mai spre cozi?

    pasul asta de slalom zigzagat, in scurt si cu cozile mult saltate intre alternari, e o tehnica anume, cu o destinatie anume? face parte dintr-o scoala anume?

  10. alb_ca_zapada on 14 January 2009 8:02 pm

    @twister:
    o sa-mi sara-n cap multi schiori traditionalisti (ii stiu eu care sint) dar eu zic ca stilul ala face parte din scoala topaielii.
    pe meleahurile noastre e foarte inpamintenit stilul vechi si antic al schiatului scurt si cu flexie/extensie… ala de se folosea pe kastle-urile de 210… asa am vazut la romania ca este frumos, asa ne place sa ne dam.

    problema este ca la ora actuala si la echipamentul actual nu mai ai nevoie de tehnica asta… schiurile despre care discutam (si arv-urile sint din zona asta) permit flotabilitate intr-o astfel de zapada deci nu mai e nevoie sa le scoatem afara prin topaieli fara rost si penibile.

    tare sint curios ce schiuri avea tipul de-l admirai tu… e foarte important… daca se dadea pe schiuri din 1985 e normal sa fi schiat asa… il obliga schiul, nu mintea ingusta… daca avea insa vreun ceva mai actual si lat, e vb despre probleme de adaptabilitate mentala.

    cum spuneam, pe schiurile actuale, pe o astfel de zapada e indeajuns sa le lasi la vale sa prinda ceva viteza (trebuie o viteza critica de plutire) iar apoi virajele se fac doar dintr-o balansare a centrului de greutate… de fapt cuvintul potrivit nu este balans ci mutare treptata… nu trebuie bruscat, trebuie o transzitie blinda… nu trebuie sa stai ff mult pe cozi, ba in fct de zapada si viteza pozitia este chiar agresiva, impinsa catre fata.

    asa ca am mai spus-o: vremea schiatului cu bancnota de 100 de lei intre genunchi a trecut demult… daca nu ati observat asta, haideti la filmul de miine si-oti vedea cum se schiaza… putina deschidere domnilor.

  11. barbosa on 14 January 2009 8:22 pm

    adica daca a aparut PAMPERS de ce sa mai folosim scutecele !!!!!!!!
    asa e ; am transpirat sa fac balans ,pedalat ,pasit,ridicat cozile ( cand panta si galmele o obligau) si acum dau din fund o tara si hop intoarcerea –i facuta cu elan 888 cumparat la indicatiile meseriasului Bubulu ( sa-i dea Dumnezeu sanatate)+ ca nu mai arunc ski-ul de tura dupa 1 sezon ( pe vai in mai si iunie la fizicul meu)

  12. Maximilian on 15 January 2009 12:24 am

    Mda, minunat! Ma gandesc acum cu drag ca poate a fost destul de bine ca nu am ascultat de tatane-meu, pe vremea cand inca se reciclau biletele de cabina, iar in Ruia se platea prieteneste la sfarsit de zi, si ca nu am executat prea prompt la exclamatia “Aduna, ma, genunchii aia acolo, ca-ti trag un bat peste cur de nu te vezi!”, ba dimpotriva, ma refugiam pe variantele Drumului Rosu, unde gaseai intotdeauna ceva pentru joaca… :)) Nici macar nu ma simt vinovat ca nu i-am avut ca idoli pe tata sau pe eternul nea Iosca, soldati vajnici de “pulver” din Armada (sic!) Topaielii Old-School™, si ca primii care m-au lasat cu gura cascata si mi-au redefinit in cap schiul au fost numitii Naicu si Gavozdea! Ma enervez insa pe mine cand ma uit la perechea ai de schiuri rosii si lucioase cu talie de 95 si imi amintesc ca astia tot n-au bagat inca Legaturi Cu Lumea Interlopa™ la aprozarul din colt… Pana aici! Maine ma echipez de scandal si ma duc pana la piata sa-l intreb pe negustorul ala cu cat imi da legatura de leustean Salomon Driver 977 Equipe, pusa la borcan inca de pe la mijlocul anilor ‘90, iar apoi trec si pe la alimentara sa vad cat mai vor astia, in plina Criza™, pe o conserva d-aia de vopsea Molotow “Cliff Green”! Pai traba-i asta? Szia pe coclauri sau… ma rog, pe derdelus! ;) Mx

  13. mr.twister on 15 January 2009 7:53 am

    oh, treaba se petrecea demult.. 7-8 ani cel putin
    nu m-as incumeta sa ma pronunt in leg cu schiurile pe care le folosea omu’ dar sigur nu erau ca astea de azi. mai degraba medii sau medii-lungi, si drepte.

    inca ma preocupa acel stil din doua motive
    unu ca era frumos. eu continui sa-l numesc asa, o fi pur subiectiv. deci era zapada, imi placea, ma simteam excelent, cu inima plina.. deh, ca pe zapada. si totusi. cand a aparut nenea ala brusc m-a palit armonia. loud and clear. o fi vechi, perimat, expirat, caduc, lovit de nulitate, penibil. mie mi-a cazut la fel de frumos atunci, precum imi cad miscarile discrete de genunchi si solduri pe schiurile responsive si inteligent taiate lateral de azi.

    si doi pentru ca este o performanta pur tehnica a schiorului pe care mi-ar placea sa o deprind si controlez chiar daca nu o voi utiliza.
    sunt multe alte flick-flack-uri de park de un milion de ori mai greu de facut si de care personal simt ca voi ramane 100% dezinteresat fara sa o resimt ca lacuna de pregatire. totusi stilul asta old il consider o recuzita utila. e adevarat ca azi nu mai extrage nimeni radicali de ordinul 3 cu creionul pe hartie, si nici rigla de calcul a disparut.. call me freak dar resimt ca pe o gimnastica binevenita intoarcerea, putin si din cand in cand, inapoi. fara sa devenim prizonierii trecutului.
    dar it’s just me, si nu ma intelegeti gresit
    ultimul lucru la care ma gandesc e sa fac pe desteptul
    sunt aici sa invat

    @alb
    cand si unde - filmele? stiu doar de o zi de joi, atat
    as vrea sa pot participa, care sunt conditiile?
    multam

  14. alb_ca_zapada on 15 January 2009 8:52 am

    @twister
    tot nu inteleg la ce ti-ai putea folosi sa mor… ca-l consideri frumos, nu ma probunt, e gustul tau… dar chiar nu inteleg de ce ai schia asa… nu-ti ofera nicio senzatie, este lent si obositor.
    ma rog, tu stii mai bine…
    despre trebile de joi ai toate detaliile aici pe derdelus… http://www.derdelus.ro/2009/01/14/reasons-for-the-white-evenings/
    o sapt ski, una snowboard… joia asta este ski

  15. alb_ca_zapada on 15 January 2009 8:55 am

    @maxi:
    nu am scris in review-ul asta un anume amanunt: schiurile nu aveau stoppere… nu ca ar fi o problema saritul, ci pusul lor care nu este posibil decit in plat… nu aveau stoppere din motive binecunoscute… am auzit insa ceva zvonuri despre marker… vb la tel.

  16. mr.twister on 15 January 2009 10:07 am

    la naiba, pentru ca e acolo, exista, iar eu nu pot sa fac si asta nu-mi da pace… :)
    la fel cum mi-ar placea sa invat sa ma dau telemark.. chiar daca, la noi cel putin, genul asta e aproape ingropat..

    sper sa ajung diseara

  17. alexosu on 15 January 2009 11:38 am

    Pana acum 6-7 ani si eu eram pe topaiala. Astea erau schiurile, asta stiam sa fac. Picioarele adunate, genunchii lipiti, balans, treburi. Cu mana pe inima va spun: e plictiseala si inutil de obositor.
    Cand mi-am luat prima pereche de schiuri carve (Volkl Motion) am avut un fel de soc. Cultural, mai mult. Cand le-am prins spilul am fost in al 9lea cer - mi se parea incredibil sa iesi din viraj cu viteza cel putin la fel de mare ca la intrarea in viraj.
    Din fericire, schiurile astea au fost niste all-mountain-uri decente, asa ca am reusit sa imi schimb stilul de schiat in powder. No more hopa-tzopa.
    Si bine am facut. Senzatiile sunt incomparabile. Cand cobor pe Tarle in cateva viraje largi, am un ranjet pe fatza care nu se duce nici cand ma opresc in Drumul de Vara.
    As scoate, insa, la un moment dat schiurile vechi de la naftalina sa vad daca mai stiu sa ma dau pe ele…

  18. Se apropie noul sezon : derdelus.ro on 16 January 2009 11:35 am

    [...] Noua legatura va putea fi reglata mai in fata sau mai in spate cu pana la 3 cm. Asta apropo de cum se monteaza o legatura pentru freeride si cum se monteaza pentru freestyle. Practic acelasi schi va fi si pentru park, si [...]

  19. Armada ARVw - back to ski : derdelus.ro on 22 February 2009 6:29 pm

    [...] nu fie linsata de comunitate. Asadar dinsa, posesoare a unor ARVw-uri (varianta feminina a ARV-ului despre care am scris chiar eu) ne-a trimis impresiile pe care schiul asta le-a trezis in sufletu-i de borderita avansata [...]

  20. dudddd on 23 April 2009 10:37 pm

    Salut , caut si eu o alternativa mai ieftina la ARV . In principiu vreau un schiu care sa stie ce stie si ARV , adica bun pe partie si pe langa si cu care sa ma initiez si apoi sa ma perfectionez (sper) in freestyle.
    Eu ma consider mediu care se chinuie sa devina usor usor avansat , cu o conditie fizica slabuta si care face maxim 12-14 zile pe an.
    1.83m si cam 85 kg , pe aici stau .
    Vreau alternative la schiul acesta fiindca din pacate , nu mai e nimic pe stoc din sezonul trecut si ce vine anul asta e un pic cam mult pentru mine, ce sa faci , Guvernul asta da burse micutze la studenti (macar de o-i pastra-o).
    Multumesc !

  21. alexosu on 23 April 2009 11:00 pm

    Exista cel putin o varianta mai ieftina, tot Armada, si anume ElRey. E adevarat ca, oricum ai da-o, ARV iese mai bine. Depinde, pana la urma, pentru ce ai nevoie de schiul asta, cat de mult te dai, si cat ai vrea sa progresezi.

    Evident, exista si alte variante. Salomon Lord sau Gun, K2 KungFujas, Volkl Bridge sau Mantra, Scott Mission sau Punisher, Movement Thunder… si lista mai poate continua. S-ar putea, totusi, sa ai probleme cu cumpararea unuia dintre modele de mai sus in Romania (cu exceptia Armada si Movement). Daca iei de pe net, e alta poveste.

    Dar, sincer, nu prea poti sa primesti acelasi lucru cu bani substantial mai putini. Ce am enumerat mai sus se incadreaza cam in aceeasi suma. More or less. S-ar putea ca o varianta sa fie ofertele de second-hand, daca gasesti ceva de genul asta.

  22. dudddd on 23 April 2009 11:48 pm

    Ce am gasit eu pana acum si ce am citit prin review`uri m-am oprit la:
    4FRNT STL 2009
    K2 Extreme 2009
    Line Anthem 2009
    Line Chronic 2008 181cm le-am gasit la un pret foarte bun . asta ma tenteaza cel mai mult
    Salomon Teneighty 2009
    Dynastar Nothing But Trouble2008 si pe astea le-am gasit la un pret bun, dar e cam scurt , sper totusi sa gasesc si varianta 182
    Rossignol Scratch Brigade BC 2008

    Cel mai probabil , o sa le iau de pe net(sau macar o sa incerc).
    Ca idee , as vrea sa cheltui maxim 350-380 $ (300 E ) , stiu ca e cam mic bugetul , dar nu ma deranjeaza nici un SH mai ieftin , chiar deloc.

  23. alexosu on 24 April 2009 7:25 am

    Vad ca esti mai degraba orientat catre schiuri de park. Poate ca nu ar trebui sa compari cu ANT, ci cu AR6 sau ElRey - din gama Armada. Altfel, shortlist-ul tau e foarte ok, majoritatea sunt schiuri cel putin decente.

  24. dudddd on 24 April 2009 9:17 am

    Da , am vazut ca din ce mi-am ales eu pe acolo majoritatea sunt intai schiuri de park si apoi pentru restul muntelui , pe cand ARV-ul , din ce am inteles eu e invers. Ideea e ca astea erau un pic mai ieftine :( . Cel mai probabil va trebui sa fac un compromis pe undeva sau sa strang ceva mai multi bani si sa iau exact ce imi trebuie.
    Apropo …pentru ARV , ce legaturi se recomanda (exclus tura) ? Banuiesc ca se poate pune placa nu ?

  25. ghitzuca on 24 April 2009 11:32 am

    Eu recomand fara placa!!! Mai bun control, in orice conditii!

    http://www.tyrolia.com/public/ski-bindings/ski-binding-line/peak/index.html?L=0

  26. alexosu on 24 April 2009 12:56 pm

    Si eu zic ca e mai bine fara placa pe un schi ca asta. Placa - pe un schi de partie.
    Nu exista legaturi nerecomandate. Trebuie doar sa fii antent la stopper-ul legaturii - sa fie suficient de lat. Asta e valabil, de fapt, pentru orice schi lat.
    Personal, recomand Look/Dynastar PX, Rossi Axial sau Marker Royal Family. Nici Tyrolia nu e o alegere rea.

  27. Anonymous on 24 April 2009 5:19 pm

    Sa stii ca Line e un ski FOARTE moale, o legatura cu placa pusa pe el e un nonsens, asculta de recomandarea lui Ghitzuca. Look, Salomon si Marker sunt toate alegeri bune. Marker Jester si Griffon puncteaza si la capitolul stilistic.

  28. Bogdan on 19 November 2009 10:23 am

    Ma puteti lamuri si pe mine cu 2 chestii, va rog:
    - ce legaturi au avut schiurile in test?
    - si pana la urma, ce greutate au ARV-urile, ca eu n-am gasit informatia asta niciunde pe net :)

    Multumesc.

  29. Anonymous on 26 November 2009 11:17 pm

    ?

  30. Armada Team on 27 November 2009 11:22 am

    Scuze intarzierea raspunsului!
    Asadar, anul trecut, din cauze obiective am livrat schiuri cu Rossignol si Marker. Foarte greu a fost.

    Anul asta, din cauza unul parteneriat global Armada-Tyrolia, vom livra cu legaturi dedicate si stoppere asortate.

    Raspunsurile la intrebari:
    1. pe schiul respectiv a fost un rossi.
    2. am scris la armada intl pt a obtine informatia solocitata.

  31. Armada Team on 30 November 2009 3:02 pm

    @bogdan:
    am obtinut raspunsul pe care il doreai. ARV 175cm - 3620g

  32. Bogdan on 1 December 2009 11:34 am

    Multumesc baieti, intre timp am prins o oferta foarte buna, prin urmare una bucata pereche ARV de 175, modelul de anu’ trecut, plus Marker Baron, asteapta nerabdatoare zapada… care nu mai vine odata…

  33. Armada Team on 1 December 2009 3:15 pm

    Cu multa placere Bogdan.
    Ne poti spune unde ai prins oferta si cam care era ea?
    Multumim.

  34. Bogdan on 1 December 2009 6:00 pm

    E vorba de un magazin online nemtesc, http://www.sport-conrad.com, unde mai au cateva modele de anul trecut. Schiurile le-am luat cu 300 Euro (acum m-am uitat si sunt 350, nu stiu de ce), si in plus, pentru ca am luat si legaturi, am primit reducere si la astea (am luat Baronul cu 190 Euro). Adica cu tot cu transport am ajuns la 520 Euro, adica exact cat costa modelul de anul asta; a good deal, zic eu.
    Singurul lucru pe care il regret e ca n-am gasit pe nicaieri pe la noi modelele de anul trecut, astfel incat sa va pot ajuta cumva si pe voi (Armada Romania) cu o vanzare (ca ma gandesc ca nu-i chiar usor sa pornesti un bussiness de asta de nisa in Romania).

  35. Cele mai interesante 10 schiuri ale sezonului 09/10 : derdelus.ro on 11 February 2010 5:57 pm

    [...] Pret informativ: 1800 lei. Disponinil in magazinele Himalaya (Bucuresti), Oldschool (Sibiu), Flava (Brasov), Kingpin (Cluj Napoca), Cozac (Baia Mare), Funride (Sinaia) si online pe http://www.wintermag.ro.  Review complet aici. [...]

Ai citit articolul si ai o opinie... o intrebare... o injuratura? Orice ar fi, poti folosi formularul de mai jos.