Armada - colectia 2008/2009

27 November 2008, by alexosu

B.T.K. video

Nu cu mult timp in urma am spus cateva cuvinte despre Armada. Acum vom intra in detalii si vom spune cate ceva despre modelele cu care Armada se prezinta in acest an.

Dupa cum probabil se stie, Armada nu face decat twin-tipuri pentru freestyle, freeride sau all-mountain. Cam astea ar fi cele 3 mari categorii de schiuri. Se poate intra si in subcategorii - park, pipe, backcountry, big-mountain, dar cred ca am complica putin discutia.

Pe site-ul Armada (in curand va exista si o versiune in limba romana) sunt toate modelele aranjate frumos. Sa le luam in ordinea de acolo.

T-Hall. Este schiul lui Tanner Hall (like doh!), facut dupa specificatiile exacte ale marelui om. Adica flex variabil, dimensiuni de all-moutain, si core special pentru Tanner Hall. Toate astea fac din T-Hall un schi cu care trick-urile ies foarte usor, mai ales intr-un park bine construit. Pret - 1890 lei.

AR6 e un fel de godfather a slopestyle-ului. Are o constructie mai clasica decat T-Hall (a se citi flex mai uniform), dar e genul de schi care poate duce multe - railuri si tot felul de chestii care ar face praf un schi obisnuit. Nu e cazul aici. AR6 e construit pentru tavaleala si scandal. Modelul de 181 are aceleasi dimensiuni ca si T-Hall, dar schiul vine in lungimi incepand cu 161 cm. Important: exista si versiunea feminina, se numeste ARw si este mai usor decat AR6. Si mai roz :). Desi e un schi de parc, poate fi un excelent schi all-mountain. Sau chiar de tura. Pret - 1790 lei.

Trec peste Alpha1 si PipeCleaner. Nu ca ar avea vreo buba, dar aceste modele nu vor fi imporate. Cel putin nu anul asta.

The Water Front movie download

In gama dedicata all-mountain

avem 3 modele: Coda (pentru juniori), Cantika (pentru gagici) si El Rey (pentru domni). Asta e si ordinea in care apar in poze. Sunt modelele cele mai convenabile din punct de vedere al pretului, pentru schiori incepatori si medii, care vor un schi mai altfel decat cele pe care le vedeti in general pe partie. Ar fi o alegere buna mai ales pentru schiorii medii care cocheteaza cu ganduri de off-piste si alte jmecherii. Preturi sunt 1049 lei pentru Coda, 1390 lei pentru Cantika si El Rey.

Si asa ajungem la schiurile mai radicale. Din ce in ce mai radicale. Modelele pentru care exista sloganul “what ski will become”.

Batman hd

Primul pe lista - ARV (cu versiunea ARVw). In filmul de prezentare JP Auclair zice ca schiul asta e bun si pentru mountain-bike, cu putina imaginatie. Cuvantul de baza este versatilitate. E genul de schi pe care te poti baza oricand, indiferent de calitatea sau cantitatea zapezii, locul in care te dai si alte variabile. Destul de soft lungitudinal, dar rigid torsional, foarte usor si cu o constructie foarte solida. E un excelent schi de tura datorita greutatii reduse. 

Enter the Dragon move

Dimensiuni sunt destul de normale (130-95-119 la 185cm), iar schiul stie sa faca aproape orice. Depinde numai de schior. Locul preferat de joaca este, insa, in afara partiilor, eventual printre stanci. Pret - 1990 lei.

JJ si ARG se bazeaza pe tehnologia Elf Shoe. Am mai vorbit de asta si in articolul precedent, nu mai intru in detalii. Cert e ca sunt doua modele extrem de interesante, printre cele mai progresive in productie in momentul asta.

download Apocalypse domani

Despre JJ se spune ca e primul “powder all-mountain ski”. Un model recomandat oricarui schior care vrea sa incerce ceva nou, care sta mai mult pe langa partii si caruia nu ii e frica de un schi cu forme si dimensiuni cum nu s-au mai vazut. E dezvoltat impreuna de JP Auclair si Julien Regnier si ideea de la care au plecat a fost un schi care sa le poata face pe toate. Pret - 2090 lei.

ARG are un singur scop - distractie maxima in powder Withnail & I video . Arata incredibil de dubios, nu iti vine sa crezi ca se poate schia pe asa ceva. Dar dupa cum stim, in powder regulile se cam schimba. Asa ca reverse camber, reverse sidecut (aproape) - lucruri care acum cativa ani erau niste experimente, acum sunt in dotarea standard. Iar ARG e un schiul model al categoriei. Pret - 2390 lei.

Ultimul pe lista este modelul lui Anthony Boronowski - ANT. Si e bestia absoluta a gamei Armada. Genul de schi mare, lat, lung, rigid si al dracu’. Vine pe linia Volkl Explosive, Dynastar Legend Pro, Stockli DP Pro. Nu mai vorbim de backcountry, powder, versatilitate si alte lucruri umane. Disciplina se numeste “big mountain” iar motivele pentru care se numeste asa… well… daca nu stiti, inseamna ca schiul asta nu vi se potriveste. Recomandat numai oamenilor care stiu ce fac. Really.

Rolling Kansas psp

Dimensiuni: 133-107-123 si o singura lungime: 191. Schiul e atat de rigid, incat poate merge pe orice partie fara probleme. Tot ce are nevoie e mult loc, pentru ca nu e chiar cel mai manevrabil schi pe spatii mici. Totusi, cu putina atentie, conditie fizica foarte buna si ceva curaj, schiul asta poate deveni cel mai bun prieten al omului, de la caine incoace. Pret - 2190.

Preturile nu includ legaturile. Schiurile sunt deja disponibile in Bucuresti la Himalaya. In curand si in alte magazine selectionate din Cluj si Brasov.

  • TwitThis
  • Google
  • Facebook
  • LinkedIn
  • MySpace
  • E-mail this story to a friend!
  • Print this article!

Comentezi?? Comenteaza!!

8 Raspunsuri la “Armada - colectia 2008/2009”

  1. cosmin on 27 November 2008 6:40 pm

    Reprezanta Armada va fi (este) la Oradea din cate stiu eu… O sa sap putin sa vedem, poate ii invitma la o sesiune de teste…

  2. alexosu on 28 November 2008 4:19 pm

    Reprezentanta Armada e in Bucuresti. In curand se pare ca va exista si versiunea in limba romana a site-ului Armada. Mai multe informatii atunci.

  3. Maximilian on 28 November 2008 7:50 pm

    Poate Cosmin stie ceva ce noi nu stim? Hehe… ;)

  4. alb_ca_zapada on 28 November 2008 9:46 pm

    eh, n-as prea crede… :)

  5. ghitzuca on 1 December 2008 12:19 am

    Armada T-hall: ushor (printre cele mai ushoare skie de freestyle pe care m-am dat), t acomodezi repede cu ele, au o constructie interesanta, flexibile la coada si varf cat sa dai pooop shi tap pe si peste tot cea ce iti sta in cale dar si tari la mijloc astfel incat sa dai cu usurinta un slide pe un box sau de ce nu un rail in park sau nu numai. Nu-ti face probleme are canturi groase, mare lucru daca crapi vreounu` ; ).
    In cea ce priveste datul off piste o sa t surprinda faptul ca poti sa mergi cu ele si in pow fara prbleme, t lashi putzin pe cozi shi da-i la vale. Cu grija la abordarea virajelor pe gheata nu t astepta sa se opreasca indata ce ai initiat virajul :).

    Ride on!

  6. Ski Review - Armada ARV : derdelus.ro on 19 February 2009 8:34 am

    [...] Despre Armada s-a mai scris pe aici pe derdelus si deci nu are rost sa mai insistam foarte mult cu detalii asupra producatorului american. Detalii despre companie aici, despre gama 2008-2009 aici. [...]

  7. ginok on 29 October 2009 7:33 pm

    Vand Armada T-Hall 182

  8. duddd on 31 October 2009 4:13 pm

    Gino , un pret orientativ si un contact sa nu se supere adminii ?

Ai citit articolul si ai o opinie... o intrebare... o injuratura? Orice ar fi, poti folosi formularul de mai jos.




Spam protection by WP Captcha-Free