Hornul Mic Malaiesti

27 October 2008, bubulu

Saptamana trecuta am fost la catarat in Postavaru si am ramas surprins sa constat ca, cel putin de la departare, hornurile Tiganesti si Malaiesti aveau zapada ce parea continua.

Duminica, in lipsa de altceva mai bun de facut, ma hotarasc pe la 10 sa dau o tura in zona. Dupa ironiile de rigoare de la cabina, pe la ora 12 plec sper Omu. Pe platou era ceva ceata ce venea in valuri )nefiind insa compacta).

Ambele hornuri din Malaiesti - si Hornul Mare si Hornul Mic - aveau zapada continua (Hornul Mic parea a avea zapada ceva mai buna).

Hornul Mic are panta medie de 35 grade cu o bucata de 40 de grade chiar la inceput, la intrarea din platou. Zapada era tare, spre gheata, cu 5cm de pulver rece deasupra. Hornul se coboara fara probleme pana aproape de iesire unde o saritoare de circa 2-3m trebuie descatarata. Zapada fiind extrem de tare ( aproape gheata) e nevoie de coltari si piolet pentru descatarare.

Fara un schiu bun si perfect ascutit, coborarea Hornului Mic Malaiesti devine foarte periculoasa, zapada (gheata) de iarna neavand nici o legatura cu firnul de luna mai cand se coboara in mod normal pe aici.

La ora 16 pun schiurile pe rucsac si la ora 18.30 ajung la Gura Diham pe Tache Ionescu.

[Post to Twitter]

Comentezi?? Comenteaza!!

Ai citit articolul si ai o opinie... o intrebare... o injuratura? Orice ar fi, poti folosi formularul de mai jos.