Sinaia si Valea Prahovei - 28.12

28 December 2008, by alexosu

Permiteti sa raportez.

In Sinaia e de vis. Vremea, cel putin, ar trebui sa fie suficient de convingatoare: soare, frig (-10) si vant zero. Zapada e si cu bune, si cu rele. Zone de zapada afanata nu prea mai sunt, s-au ocupat oamenii muncii de asta. Multe zone cu gheata sau zapada foarte tare, dar in general acoperite de un strat de 10-15 cm de zapada foarte uscata si usoara. Pe Papagal si Tarle e de departe cea mai buna zapada.Toate instalatiile functioneaza, deci nu prea e coada.

The Day the Earth Stood Still ipod

In Azuga au iesit atat de multe pietre incat schiul nu prea mai e recomandat. Nu peste tot sunt pietre, normal. Numai ca acolo unde nu sunt pietre, e gheata. Deci - pas. Multi oameni au preferat sa vina in Sinaia, chiar daca numai pentru cateva ore.

Alexander buy An Unfinished Life rip Little Monsters video download 3 Ninjas download Saw III A Distant Trumpet trailer In Predeal zapada e asa si-asa. Si aici au inceput sa iasa pietre. Problema cea mai mare, insa, e aglomeratia, mai ales la baza partiilor.

Cam asta ar fi. Sinaia ramane singura optiune valabila. Din pacate.

  • TwitThis
  • Google
  • Facebook
  • LinkedIn
  • MySpace
  • E-mail this story to a friend!
  • Print this article!

Comentezi?? Comenteaza!!

20 Raspunsuri la “Sinaia si Valea Prahovei - 28.12”

  1. Bogdan on 28 December 2008 5:15 pm

    de poiana bv poate sa ne zica cineva ceva?

  2. miha on 28 December 2008 6:09 pm

    : poiana ieri - asteptam zapada de vis, asa se vedea pe camere web si chiar la fatza locului, dar numai pe copaci si prin padure. in rest foarte nasol, pietre scoase de sub zapada si gheata cu pamant si iarba. pe doamnei, pe subteleferic, pe sulinar… pe ruia nu m-am dat, pe lupului din auzite bine doar prima parte, dupa aceea aceleasi conditii, nasoale that is…
    parerea mea alimentata de relatari in telegondola: partiile n-au vazut ratrack sezonul asta. poate pentru ca mafiotul de cocos a deschis de-abia ieri seara sezonul, n-am mai stat sa vad desfasurarea patetica de forte. foarte bine pentru parapantisti, era plin, frumos si colorat, coborari si spirale geniale; la fel pentru elicopteristi, baraiau o gramada, rosu, albastru, negru, chiar si galben, parol. excelent pentru pantofari si pungasi de plastic. am vazut si o noua categorie pe rasnov-poiana: grataristi de mocirla in parcari. traiasca globalizarea, europenizarea si diversificarea in gradina domnului!
    da ce m-am aprins asa?!? am trecut de faza in care imi luam super cazaturi ca sa feresc placa, plus ca mi-as lua alta cu conditia sa o termin pe asta.
    pentru cei din aceeasi categorie, iti faci damblaua ok. eu merg si maine!

  3. mariusica on 28 December 2008 7:00 pm

    la Vatra Dornei am prins doua zile 25 si 27 o zapada ok spre buna dar la borsa ( 26 )macel pentru schiuri. Partia e foarte faina, inclinata are tot ce trebuie dar zapada nu prea. E o singura problema in nord, au instalatii vechi antice si lente si cozi ca pe vremuri la predeal sau azuga la telescaunul vechi. Oamenii de nota zece, te invita la vorba cand stai cu ei pe acelasi scaun, nu am vazut fitele de valea prahovei. Am sgariat si mi s-au zgariat schiurile cand am stat la cozi dar ne-a durut undeva ca toti aveam schiuri vechi….nu era show cu echipament de ultima generatie dar schiori meserie mai ales la Vatra Dornei.

  4. Eugen on 29 December 2008 8:46 am

    am fost la azuga ieri, mi-a fost teama la sinaia de coada de la cabina ;
    intr-adevar, in treimea superioara sunt iesite multe pietre, si undeva pe la mijloc - ratrac nu s-a bagat, probabil ca nu a fost suficienta zapada ; pe de alta parte - era super liber, nu faceai coada la gondola, privelistea de vis, partia libera.. mergeau si doua tunuri in treimea de jos; in ce ma priveste , m-am distrat, chiar daca am strans putin din dinti cand auzeam hirshhh…
    Concluzia - daca ai o pereche de schiuri de rezerva sau nu plangi dupa alea pe care le ai , merita!

  5. Ali on 29 December 2008 9:35 am

    Am dat o fuga pe la Ranca pe 27, Zapada destul de multa, dar puhoi de lume - in special pantofari si “grataristi de parcare” cum zicea si miha. Partiile in stare destul de buna, fara pietre, fara gheata, cu zapada batuta si tare, dar cam prea scurte; temperatura undeva intre -8 si -10 grade C. Pacat ca se statea destul de mult la coada la teleschi in comparatie cu coborarea. Peisaje superbe cu crestele muntilor care ieseau dintre nori.
    Concluzia - nu merita mers decat daca esti din/prin zona si nu de sarbatori cand se duce toata lumea sa se inghesuie ca oile.

  6. mariusica on 29 December 2008 10:33 am

    Eugen, Sorica Sud era OK, teleschiul mergea?

  7. matei on 29 December 2008 11:46 am

    ieri a fost liber in sinaia, neasteptat de liber.

  8. Bogdan on 29 December 2008 3:21 pm

    Astazi poiana bv destul de ok. lume nu prea multa , facut sulinar . Pana la jumate e ok dar apoi ceva pietre si gheata pe canal , dar se pot evita pe marginile partiei. Mi-am facut damblaua dar am urcat pe jos cu schiurile in spate. Nu m-am indurat sa il fac cu burta mare pe nea cocos , chiar acu inainte de rebelion.

    va doresc un sezon cu pietre putine

  9. mariusica on 29 December 2008 4:33 pm

    da….buna asta cu pietrele, cea mai mare problema. Prefer sa fie sticla pe jos dar nu pietre.

  10. Eugen on 29 December 2008 7:41 pm

    pt mariusica : nu m-am uitat sa vad daca merge Sorica Sud

  11. SnowM3 on 30 December 2008 1:03 pm

    Am fost si eu pe 27 Dec la Sinaia. La 7 AM plecat din Buc, la 8:35 la cabina in Sinaia. Din pacate a durat vreo ora pana a pornit, faceau un fel de revizie pe la stalpi - se tarau cabinele pe-acolo - poate si unde era si ger, in Sinaia -8C, sus la 2000 (ajuns pe la 9:45) -11 C.
    Se vad imbunatatiri de la an la an. Partia principala beneficiaza de parazapezile din lemn care tin zapada, mai nou aceeasi constructie pe Valea Soarelui si chiar si in pasajul expus de pe Drumul de Vara, aproape de confluenta cu Carp. Zapada pregatita perfect cu Ratracul pe toate cele 4 variante (Valea Soarelui, dreapta telescaun, stanga telescaun, pe la saua dinspre Scandurari). Pe la 11-11:30 s-a facut coada dar a pornit si teleschiul din Scandurari (aici Ratracul batuse doar pana la jumatate, mai sus e prea abrupt - mi-a zis angajatul de la scaun). 120 RON abonament de o zi (din care vreo 40 RON se duceau oricum pe acces/iesire din/spre Sinaia). Se spune ca pe cartela de o zi merge si telescaunul de 4 locuri 1400-Miorita. N-am incercat. Am facut pana la 12:30 vreo 6 coborari in Valea Dorului, un Drum de Vara si un Carp. Carpul cu zapada tare dar suficienta pe Fatza Mare, am coborat de 2 ori pan’ la 1400 cu mici acrobatii sa feresc schiurile cam de la 1600 m in jos.
    Sus soare, apoi un pasaj de nori cam intre 1500 si 1800, ger ca la -10/-12, a trebuit sa pun cagula dupa prima coborare.
    INMH-ul masoara zapada la statia de la Cota 1500: 46 cm daca nu ma insel

  12. dragos on 30 December 2008 7:11 pm

    Pe Sorica Sud nu se schia pe 28, si se cam vedea iarba. Pana nu ninge, nu cred ca merge sorica sud.
    PS. Azi am fost la Sinaia :)

  13. mariusica on 30 December 2008 8:24 pm

    Eugen, Dragos va multumesc pentru informatii, sa ninga ca pe pietre nu e fain

  14. cristi on 30 December 2008 8:37 pm

    pe 28 am fost si eu insa pt ca skiurile erau noi si am zis sa le iert am mers la debreczy,unde era putina coada dar a fost bine:)

  15. cristi on 30 December 2008 9:23 pm

    la valea dorului e telescaun nou?sau tot acela cu 2 locuri?

  16. dragos on 1 January 2009 10:41 pm

    E acelasi telescaun, si aceeasi coada. Eu nu am prins teleskiul pornit, trebuie sa fi fost foarte frumos.

  17. cristi on 2 January 2009 9:48 am

    merci

  18. DP on 26 January 2009 7:58 pm

    La Sinaia si Predeal a nins, s-au depus 7, respectiv 10 cm in ultimele 6 ore!

  19. andrey on 4 February 2009 11:07 pm

    auzi bogdan u nai fost cumva dumnik in poiana? ca era cineva kre urca cu pasu pana sus shi a urcat de vreo 3-4 ori pe jos pana sus.dak u esti ala esti tare pffffff… chiar te admiram cu un coleg.

  20. bogdan on 5 February 2009 11:37 am

    Nu fost eu din pacate…..nu ma tin picioarele la 3-4 urcari cu telepiciorul

Ai citit articolul si ai o opinie... o intrebare... o injuratura? Orice ar fi, poti folosi formularul de mai jos.




Spam protection by WP Captcha-Free