Ceata la Muntele Mic

18 March 2010, by alb_ca_zapada

In weekendul ce-a trecut a avut loc (sau ma rog, n-a avut loc) evenimentul si de noi anuntat aici - Cai vs Oameni Putere la Muntele Mic. Numele, putin prea vrum-vrum pentru gustul nostru, nu ne-a impiedicat totusi sa petrecem 17 ore pe drum si telescaun pentru a fi prezenti la probele de cross si big air.

S-o luam deci pe rind:

Drumul

Un chin, o nenorocire. 7 ore pina in Caransebes prin Craiova, Drobeta, Orsova. Pe alocuri drumul nu mai este drum, este un soi de poligon de incercare pentru tancuri (mai ales segmentul Drobeta-Orsova). Apoi inca cca o ora de la Caransebes pina la fantasticul telescaun - zapada, gropi, jaloane. E de bine deci, nu te plictisesti.

Telescaunul

Probabil ca cineva ar trebui sa-l treaca in cartea recordurilor - cel mai lent telescaun din lume. 45 de minute, frigu’ dracu’ si 48 de stilpi interminabili.

Statiunea

O zapaceala de constructii de tranzitie aruncate aiuristic in jurul unei ruine comuniste care rinjeste sinistru precum o papusa fara ochi. Doua teleschiuri ok, un ratrak nou si zeci de snowmobile cu care dai nas in nas unde nici nu te astepti. Uneori ai impresia ca p-acolo nu esti om daca nu te duci la buda cu snowmobilu. Snowmobil pe care, evident, ti-l parchezi cit mai aproape de intrarea in cabana.

Concursul

Daca Cipri, cel care s-a ocupat de organizare, nu ar fi fost asa suflet mare si om pasionat, poate am fi avut toate motivele sa spunem de rau. Dar, atunci cind vezi ca exista bunavointa, dorinta de mai bine si aplecare catre binele riderilor nu poti spune decit ca la anul va fi cu siguranta mai bine.

Problema majora a fost vremea - ceata densa. Atit de densa incit nu s-a putut realiza nici traseul de cross. Cit despre concurs, nu mai putea fi vorba in conditiile date. S-a tinut insa simbata seara in nocturna si voie buna contestul de freestyle la arhicunoscuta saltea.

Riderii plecau de undeva de sus intr-un blind total (si intuneric si ceata), treceau peste un soi de drop peste un zid apoi dadeau ce trick puteau la kiker. Asta daca nu cumva se intilneau pe drum cu vreun snowmobil (Bobo era sa isi stilceasca micutul trup la una dintre manse).

Pe scurt, banu gros l-au luat la snowboard fete Ioana, Paula si Erika, la snowboard baieti doi baieti profi din Elvetia + Bobo iar la ski Gino, Sorinel si Stefan.

After-ski

Asta-i domne bomboana de pe coliva. Eu personal atita cocalarime, cefe groase si nasoleala n-am vazut in vreo cabana de altitudine. La Muntele Mic ajungi doar cu telescaunul cel lung sau cu snowmobilul. In atari conditii mi-a fost greu sa inteleg urmatoarele: animatoare in chilotei cu pufulet, tricouri albe mulate, pumni in gura, tirfe, combinatori, morena-morena, hi, ha, disco, singe in bot.

Acestea fiind spuse incercam sa vedem viitorul mai in roz. Ma rog, in alb.

  • TwitThis
  • Google
  • Facebook
  • LinkedIn
  • MySpace
  • E-mail this story to a friend!
  • Print this article!

Comentezi?? Comenteaza!!

25 Raspunsuri la “Ceata la Muntele Mic”

  1. mariusica on 18 March 2010 11:30 am

    Mor de ras. Alb, e cel mai tare articol pe care l-ai scris :))

  2. ed on 18 March 2010 11:38 am

    tzatze si buci

  3. alexosu on 18 March 2010 12:07 pm

    Adica s-a lasat cu bataie in discoteca? Wow… Daca tot nu s-a putut tine concursul ca lumea, macar petrecerea sa fie de povestit.

  4. Radu Solo on 18 March 2010 12:45 pm

    cum dracu ’sa nu-ti placa’ in Romania? ma intreb ce-or fi zis cei doi concurenti elevetieni pe care i-ai amintit mai sus despre ‘chestia’ asta?
    orcium, @alb, cunoscandu-ti stilul de a scrie, consider ca ai fost chiar ‘cuminte’ :)); foarte tare articolul!!!

  5. cristi on 18 March 2010 4:11 pm

    ha ha ha, rad cu lacrimi

  6. Thomas on 18 March 2010 4:12 pm

    Si ? Cine a dat cu pumnu’ de la voi ? Ceva sange ?

    Piţi de piţi se vede treaba ca au fost :)

  7. mitza(tm) on 18 March 2010 4:47 pm

    mai urat vb voi de fostul meu home spot LOL
    din ce vad a fost raiul acolo: zapada si femei pe jumate goale
    pacat ca ceata a stricat atmosfera LOL

  8. Tibi on 18 March 2010 4:58 pm

    Ar trebui sa faca un “joint” venture cu Sinaia 2000, cei de la Sinaia sa le dea reteta de carnati Q7 si caransebesu sa vina cu pizdetu, ar iesi un apres mirific :)

  9. marcu on 18 March 2010 6:45 pm

    ce bine ca nu m-am stresat sa merg! :))

  10. Flipper S on 18 March 2010 7:14 pm

    @Radu Solo am avut norc cu ceva polonezi aciuati pe acolo care ne-au salvat imaginea :)

  11. Flipper S on 18 March 2010 7:23 pm

    pt completare -la snowboarderi doar unul era din Elvetia celalat era din Germania.

    “Freestyle Ski: 1.Florea Gino 2.Sorin Parau 3.Mirescu Stefan 4.Gaituca Avram. Freestyle Snowboard Baieti : 1.Aron Holterman 2.Fabian Fassnacht 3.Bobo 4.Palmen.
    Freestyle Snowboard Fete: 1. Dumitrescu Ioana.2 Paula Seicaru 3.Pintea Simona.”

    … si asa l-au facut si pe Ghitzuca englez ::)))

  12. mitza(tm) on 18 March 2010 7:32 pm

    adevarul e ca ghitzuca cam are fata de englez :)

  13. Mal on 18 March 2010 8:29 pm

    Moama da ce exemplare boite, trebuia sa le scoateti afara sa sperie ceata.
    @alb: Acu intrebarea la care n-ai raspuns si care ne roade pe toti, nu vedem legatura intre morena si lick my pussy exprimata plastic in alt topic. Daca faza ultima e pe bune, zi-ne si noua, io unul tre sa ma barbieresc pe limba, ca din cauza faptului ca anu asta iarna a fost cat de cat, mai mult pe slopes am stat, iar pilozitatea e excesiva. Parol

  14. ciprian on 18 March 2010 9:12 pm

    hahaha …mi am amintit de cel mai tare revelion facut acolo in “93 cred….de atata frustrare ,la miezul noptii s au spart farfurii pret de o ora ….am stat trotilati 3 zile caci altfel muream de frig…. oroarea aia de hotel nu avea nici chiuvete in camera ,dormeam inghesuiti unii in altii imbracati si cu saltelele Relaxa in geam , iar personalul trecea nepasator pe langa un fotoliu ce ardea pe un hol….neverosimil ,dar asa se incerca ( si cu siguranta s-a reusit) punerea pe butuci a mastodontului ce trebuia cumparat pe nimic de seful politiei din Caransebes…a carui beizadea a venit cu prietenii lui cocalari de anul nou si a ocupat restaurantul ,drept pt care noi nu am mai primit de mancare in seara aceea….la coborare ne am dus la seful politiei acasa sa protestam ( vreo 2-3 pustani pe atunci) si ne a amenintat ca pune cainele pe noi…am plecat ca pierdeam trenul:))))
    frigul de atunci indurat in telescaun mi a ramas si acum in oase , dar si distractia care a fost maxima in ciuda lipsurilor….

  15. john on 18 March 2010 9:17 pm

    pumnii mei nu are minte, ei bate in cale tot ce prinde….bine ca nu a scos nimeni cutitu’ ;)

  16. Brejnev on 18 March 2010 10:37 pm

    - la noi afterparty-ul se face in camera ! la o bere,discutie,poze,film,muzica de la ceva scularie(telefon/laptop etc.) in nici un caz la “cicalacacikycha la discoteca” pentru ca vezi tu; malacii a ajuns la munte…
    - sincer ii cred putin nebuni pe cei care se aventureaza la discoteca dupa o zi de dat…mai puteti? avand in vedere ca stiti cam cine isi pierde noptile in discoteci gen “Club de la munte” floare de colt,crenguta de pin…..
    - si mai una…nu uitati ca zona “Muntele Nimic” in afara de extraordinarul potential, pe bune chiar il are…este un magnet pentru “vinituri” (cum ne zic banatenii) cel mai apropiat loc de Tm pentru a etala….femeia/cutitu/muschiu’ lucrat la sala/echipamentul de jdemii de $$$/porsche cayenne cu snowmobil pe remorca ?!?!?! etc….
    - toate astea pe langa minunata urcare cu “el magnifico telescauno”
    - oricum nu intrece perla statiunilor din Ro…Sinaia…sau Poiana Brasov ;))

  17. mitza(tm) on 18 March 2010 11:11 pm

    cine e bazat nu urca cu telescaunul ci cu elicopterul sau cu snowmobilul

  18. radubu on 18 March 2010 11:20 pm

    Pentru local flavoor tre vizitata si bodega cerbu - manele pe dvd garcon cu papuci albi cu varfu’n sus jivine impaiate cu leduri in loc de ochi tarani popor osteni fum.

  19. marcu on 19 March 2010 10:44 am

    Eu cred ca pana la urma ideea concursului a fost asa: Niste coca s-au gandit sa se intreaca cu snowmobilele si au aciuat niste agarici din astia pasionati sa-i organizeze ? Sau varianta 2: niste pasionati au vrut sa organizeze ceva intr-un coca land.

    Which is which ? Sa fiu si eu un pic carcotas :)

  20. Alin on 19 March 2010 11:31 am

    Fiti seriosi, cateva snowmobile acolo (vreo 7) nici nu-s multe …
    La discoteca e ceva normal… mergeti la oricare discoteca de la tara si vedeti ca-i la fel.
    Din pacate, asa e la muntele mic, exact cum ati descris voi…
    Cand e vreme buna snowmobilele se mai rasfira pe ale coclauri, nu te impiedici de ele… dar probabil pe ceata se temeau sa nu se rataceasca si atunci au stat si ei pe partie, bieti sportivi marginalizati… toata lumea-i blameaza (de ce oare?!)
    Pana una alta, sunt pe teava planuri de extindere a partiilor… ati scris si voi despre Muntele Mic si Dunca
    Vedeti si http://www.tarcu.ro, zapaceala aia de statiune face parte din Situl Natura2000 Muntii Tarcu si e intr-o arie protejata…, cu toate astea baietasii-si fac de cap.

  21. FlipperS on 19 March 2010 1:30 pm

    @ Alin, ai uitat un 1 in fata la 7 :), eu am numarat 18 sportivi cu motorizate in fata la cabana + inca citeva pe la alte cabane si inca citeva pe la buzi (chemarea naturii nu se poate ingora). cit despre planurile existenete la Muntele Mic sa spunem ca asteptam trecerea crizei si comentam atunci (sau nu stiai ca piata imobiliara e in cadere :) ).

  22. Mal on 19 March 2010 7:04 pm

    Voi pierdeti din vedere esenta. Ia uitati-va la piciorusele humanoidului ala, ce adidasi draguti are, speciali pentru deep powu d afara! Imi place si torsul aluilalt ca deh, alb nu ne-a lamurit cu fumeile care-i traba…

  23. alb_ca_zapada on 20 March 2010 9:02 pm

    lamuriri:
    1. noi n-am dat cu pumnul. insa am incasat. nu toti, doar al mai firav dintre noi. a suparat se pare creier steroidizat…. in rest s-au batut intre ei
    2. am fost si la cerbul (disco) ratat. mai ingrozitor decit pozele de mai sus. de nedescris chiar. am spus la revedere urgent
    3. cocalarimea cu pricina o intilnesti in multe discoteci de pe la tara sau de pe v prahovei. eu insa n-am intilnit-o nici la miorita, nici la postavaru. stau deci si ma intreb, cum e cu miticii?
    4. lick my pusy a fost un alt hit al serii ce a facut furori intre cefele groase si femeile de plastic.

  24. Recapitulare de sezon de dat de povestit de repetat : derdelus.ro on 8 June 2010 12:16 pm

    [...] Challenge, Five-O JibStars, Cupa Malinului, Campionatul National de Freeride, Sinaia Freeride Fest, Cai VS Oameni Putere, Try 2 Fly, Inferno), campuri - (FreshMeat la Capra, Freeride Camps by Ion Trandafir, SummerCamp cu [...]

  25. Boghi on 22 December 2010 12:47 pm

    pai ce fel de oameni sunetzi si voi organizatzi concursuri si discoteci fara masurile de sigurantza care la noi in Romania trebuie luate din toate punctele de vedere!!! Rusinee sa ne fie ca suntem o tzara de cocalari, curve, criminali si incultzi!!! ( nu ma refer la totzi dar 65% poate si mai mult = oamnei necivilizatzi) ms…ne-am dori si noi sa fie un club mijto la munte unde sa mergi de dragul muzici bune care sa creat in romania in ultima vreme!!! sa auzim de bine…ne-am bucura si noi cei care suntem plecati sa aflam cat mai multe despre petrecerile care se desfasoara in statziunile noastre montane!!! multzumiri din Germania!!! :*

Ai citit articolul si ai o opinie... o intrebare... o injuratura? Orice ar fi, poti folosi formularul de mai jos.




Spam protection by WP Captcha-Free