Cupa Cetatilor - Muntele Mic

31 December 2008, alb_ca_zapada

Am decis sa terminam anul cu o stire pozitiva (aveam pe teava si un articol cu multe semne alambicate %$##@$ dar il pastram pentru anul ce vine cu bucurie).

Asadar, clubul sportiv Gratzu din Timisoara (noi ca simpli bucuresteni nu stim prea multe despre dinsul dar presupunem ca-i lucru mare pentru cei de-acolo din fruncea tarii) organizeaza (atentie!) editia a 12-ea a Cupei Cetatilor. Cupa Cetatilor in varianta de iarna-vara cu schi, snowboard si bike-uri. 9-12 ianuarie. Detalii aici.

Ma rog, dupa gustul personal e un nume usor nepotrivit pentru un contest de tipul asta. Asta neluind in calcul targetul vizat (obsevati afaceraza pls).

Vorbim deci despre un traseu (ma rog, proiect pentru moment) de cross nemaivazut pe plaiuri mioritice de la UltraCross-ul din Sinaia. Spicuim din afis:

  • double jump
  • banana
  • trecere pe sub pod
  • jump cu water-gap

Treaba ne pare super demna de luat in seama. Mai ales ca daca vrem ca astfel de evenimente sa aiba succes, sa creasca de la an la an si sa apara si niste sponsori pe parcurs ar trebui ca evenimentul sa aiba parte nu doar de o organizare buna ci si de PUBLIC (fie el chiar si gura gasca). Caci eu unul m-am cam saturat de plingaciosii de internet care isi pun poalele-n cap ca-n tara asta nu se face iar cind cineva pune mina si chiar face, se dau ascunsi.

Dixit.

La multi Ani!

  • TwitThis
  • Google
  • Facebook
  • LinkedIn
  • MySpace
  • E-mail this story to a friend!
  • Print this article!

Comentezi?? Comenteaza!!

27 Raspunsuri la “Cupa Cetatilor - Muntele Mic”

  1. maimutza paroasa on 1 January 2009 2:09 pm

    ce sa caute gura-casca paltonarii din buc in provincie, la muntele mic? sa intre cu ‘jipu’ pe partie sa vada pulimea ca “iel are”? stati la voi in valea prahovei, nu veniti aici ca va recunoastem usor: sunteti aia care intrati in fata cu tupeu nesimtit la teleschi. cu regrete, dar asta e adevarul…

  2. Thomas on 1 January 2009 3:27 pm

    Taranii din Banat ce au vandut pamanturile muncite din mosi-stramosi ca sa-si faca ei vile si sa-si ia masini de basini nu sunt vizibili, nu ? E mai simplu de spus de “paltonarii” din Bucuresti, e mai greu de vazut ţăranii (la modul periorativ) din “ograda”.
    Asa ca mai subtire cu astfel de generalizari, ca exemple-s de peste tot.

  3. alb_ca_zapada on 2 January 2009 10:02 am

    ba, sinteti cu capu? eu am zis de un concurs care are nevoie de concurenti si public…
    cit despre intrat cu jipu pe pirtie, hai sa fim seriosi: nesimtitu n-are loc de bastina… este adaptabil si nomad… jipane sint si la straja si la paltinis si la muntele mic…

  4. Aldan on 5 January 2009 10:47 am

    ‘maimutza paroasa’ esti cretin…sustii ca noi astia de pe valea prahovei (sinaia, busteni azuga) suntem niste jeguri si ca facem numai manarii? Adu-ti aminte ca vorbesti despre cocalarii din Bucuresti…care vin cu manelele la maxim in Q7-le lor…bucuresteni care defapt sunt si d-aia de ai vostri, asa ca nu mai generaliza. Cat despre noi…astia de pe valea prahovei suntem cu mult deasupra voastra d.p.d.v al caracterului (ce sa-ti fac daca nu esti in stare sa-ti pui o pila la tine acasa, vorba aia)….tu cel putin trebuie trebuie sa lucrezi la personalitate…stai foarte prost! (pentru toti cacanarii care pleaca in alte statiuni -> cand vedeti ca se intra pe unde se intra, VEDETI-VA de ale voastre , in sortirile voastre cretine. Inseamna ca este ceva astfel ca noi cand venim la voi, nu ne purtam ca niste copii sa facem si sa dregem sa comentam ca retardatii ca ala de ce intra si ala de ce intra.

  5. alb_ca_zapada on 5 January 2009 11:11 am

    @aldan
    hai un cintec vesel sa cintam… si la nori sa ne-nchinam, in chiloti sa ne uitam.
    peace. over.

  6. john on 6 January 2009 10:27 am

    cred ca pentru “fruncea” tarii schiorul model ar fi ala care vine la schi cu dacia 13ten pik-up, cu portbagaj model faur, cu schiuri reghin si cu salopeta din aia cu fermoar in diagonala, multicolora

  7. alexosu on 6 January 2009 11:06 am

    john, nu glumi. Nu m-as mira daca in 3-4 ani va fi super trendy sa porti un costum intreg, fosforescent. Si cu fermoar pe diagonala :).

  8. dana on 6 January 2009 1:55 pm

    @maimutza paroasa, @aldan
    sunteti dilea rau oameni buni!!
    ati trecut de 15 ani?? :))

    p.s. faza cu generalizatu’ e intradevar o tampenie

  9. maimutza paroasa on 9 January 2009 8:00 am

    pentru bucuresteni: ce frumos e in valea prahovei, mergeti acolo, oameni buni, stati printre ai vostri, nu distrugeti si alte statiuni din tara prin nesimtirea si tupeul din capitala, va rog! multumesc frumos.

  10. alexosu on 9 January 2009 10:48 am

    Ok. Ne mai auzim la un telefon daca e. Esti cel mai bun, tine-o tot asa.

  11. john on 9 January 2009 12:46 pm

    da…corect, inchide ca te sunam noi !

    PS: vezi ca daca nu venim noi astia din bucuresti o sa iti scumpeasca aia ai tai hartia igienica si nu o sa mai ai cu ce te sterge la gura ;)

  12. Flipper S on 9 January 2009 1:43 pm

    … americani-s devina … sau daca nu sigur sunt ungurii ::))

    voi suntemti cu prea mult timp liber ? duceti-va pe pirtii !!!

  13. kiru on 9 January 2009 5:03 pm

    Mare e gradina ta Doamne, si multi au sarit gardul…..

  14. Thomas on 9 January 2009 9:19 pm

    Maimuţică flocoasă, eu cred ca vreunul ţi-a fu-t femeia pe pârtie şi de aia ai tu ce ai oftică :-)

  15. barbosa on 9 January 2009 9:41 pm

    @maimutica -sunt insurat cu o banateanca -sarboica ,mama e ardeleanca ,tata era muscelean …..dar eu ma simt BUCURESTEAN ( nascut si crescut aici) si cred ca ai mari frustrari ,complexe de inferioritate ( poate de la onania ce o practici frecvent???)…….
    Sunt in vanzari de 23 neoficial si de 18 cu carte de munca .Am avut si am clienti in toata tara ,am dormit cred ca-n toate orasele din tara asta ,am mancat ,…….
    Am si prieteni si am avut si deceptii (tepe de clienti,subordonati sau sefi JAFRE)
    ba chiar am lucrat 3 ani in arad si 2 in ploiesti ……….
    NU se poate generaliza ,stimate maimutica!!!!
    cand aveam 23 -24 de ani am intrebat un cabanier ADEVARAT ;,,care-i cel mai bun / de cacat turist ” ( la Podragu) .Raspuns in ambele cazuri -bucuresteanul !!!
    Cred ca-i mai bine sa vb de SKI sau SCHI sau de PARTII …….pt ca am stabilit cu totii ca NEAMUL PROST de pe partie nu are o religie ,o echipa de fotbal preferata ,o apartenenta politica sau provine din regiunea x sau orasul y al tarii ,e NEAM PROST si trebuie starpit !!!!!!ATAT!!!
    ZAU -maine simt ca avem o zi ski superba !!!

  16. Zawarez on 12 January 2009 11:41 am

    Am fost 9-11 Ian la Muntele Mic, a fost o vreme super faina. Sambata a fost un pic cam viscol (pana pe la ora 2-3) insa s-a remediat treaba dupa amiaza.
    S-a tinut acolo si concursul de ski sus amintit:
    - pe la 8 dimineata vreo 3-4 baieti si o fata se agitau pe partie sa traseze pista
    - undeva spre orele pranzului (cred, ca am pierdut total notiunea timpului) am vazut ceva miscare, insa sincer nu mi s-a parut ca s-ar tine vreun concurs acolo; poate ma asteptam eu la ceva mai pompos, oricum eram mai preocupat sa savurez minutele de ski ramase

    Fiind din Bucuresti (cred ca eram singurul pe acolo) va pot spune ca lumea-i relaxata, nu se baga nimeni in fata la rand teleski, fara sa mai vorbim ca cea mai lunga coada nu dura mai mult de 5-10min. De bagat in fata se bagau de regula tineri sub 18 ani, dar si acestia probabil localnici din Zervesti, Borlova, Turnul Ruieni, puteai sa-i recunosti dupa haine:
    - blugi (sau costum de ski inchiriat) si echipament inchiriat (echipament care parea ca-i de acum 20 ani)

    Am crescut in Ardeal, am stat vreo 4 ani in Caransebes (perioada in care am invatat sa si schiez si m-am indragostit de Muntele Mic), facultatea si dupa in Bucuresti. Nu exista gazda (host) pentru nesimtire, exista doar oameni educati si oameni mai putin educati. Vulnerabili la nesimtire (a se vedea nesimtirea ca un virus) sunt de regula cei mai putini educati. In ultimii 60 ani in Romania avem din ce in ce mai putini oameni educati, la acest lucru concurand si sistemul (pe care-l formam tot noi, romanii).

    As prefera ca Muntele Mic sa ramana asa cum e azi, vizitat indeosebi de cei fascinati de munte si/sau de sporturile de iarna (mai putin punga, colacul de wc, etc).

    Cum din pacate cei care formeaza echipa derdelus.ro sunt din ce in ce mai rari (cel putin la noi), probabil ca in viitor vom fi asimilati de “pantalonari”.

    PS: nu loviti in cei ce urca muntele cu suv-uri pentru a-si cara echipamentul, oricum fara 4×4 si cauciucuri de iarna n-ai cum sa ajungi acolo. In ceea ce priveste “intrat-ul cu jeepul pe partie” n-ai cum nici daca vrei, poate doar daca echipezi masina cu senile de snowmobile (care fie vorba intre noi, au zapacit partia pe munte in wk asta).

  17. alb_ca_zapada on 12 January 2009 12:17 pm

    draga zawarez, unde ai sta tu neica? ca de la bucuresti am fost vreo 5 cu mine personal in frunte :D

    cit despre gluma de concurs voi scrie mai detaliat in curind… pe cit de incintat am fost cin am primit comunicatul si pe cit de incintat eram atunci ca iara, oamenii de nadejde din banat au luat problema in mina si se apuca de ceva serios, pe atit de rasuflat sint acum… oamenii aia de nadejde sint doar in propriile lor povestiri… in vest se foloseste acelasi “las ca merge si asa” ca si la noi p-aici pe la sud…

    trist dar asta este… revin in curind

  18. marcu on 12 January 2009 2:29 pm

    Am fost si eu participant la concurs, nu regret ca am batut drumul pana acolo.
    Zona e faina, a fost asa relaxant, partie scurta dar misto pentru carve, am facut poze si ceva filmulete faine.

    La concurs au participat mai multi snowboarderi. cativa skieri si 2-3 bikeri.
    Traseul a fost adaptat la conditiile de zapada si a constat asa:

    Start in semi-panta, urmat de o gropo-galma, apoi o semi-panta mai inclinata un pic, apoi un soi de S fdin scurt, panta, galmo-kiker, doua viraje si finish.

    pana la S mergeai care cum poate dupa S incepea distractia care nu dura mai mult de un minut cu totul.

    mai multe comentarii putin mai incolo.

  19. alb_ca_zapada on 12 January 2009 2:34 pm

    @marcu
    ai uitat sa precizezi cutito-pietrele din ultimul super-viraj

  20. mitza(tm) on 12 January 2009 2:41 pm

    @alb_ca_zapada - te-am avertizat :) anul trecut a fost la fel, nu prea puteai numi concurs intamplarea de acolo

  21. Rider Toma on 12 January 2009 4:28 pm

    :)) Bine ca nu l-am mai trimis pe Subran la concurs

  22. Rider Toma on 12 January 2009 6:48 pm

    Am cateva intrebari pentru cine a fost acolo,

    1 Cum de boarderii au fost mai rapizi decat schiorii ?
    2 Cate manse de calificarii au fost ?
    3 Cum au fost stabiliti capii de serie
    4 Formatul competitiei
    5 Cum s-au stabilit timpii finali (cronometru ?)

    Sunt bulversat ,in cariera mea de sportiv n-am auzit de asa ceva si vreau sa ma lamuriti si pe mine.

    Cunosc pe trei dintre participanti si indiferent de nivelul lor de pregatire imi pot forma o scala de valori (plus-minus)
    Daca Sonia Nicolau l-a intrecut pe Marcu sa zicem ca eu as intelege ,de asta am si legitimat-o la Club , dar ca Marcu sa vina la peste 30 de secunde de locul I ,nu inteleg ? Poate a cazut de cateva ori ?
    Timpul schioriilor e mai slab decat al borderilor ..?.lamuriti-ma si pe mine ,il cunosc pe Coman Bogdan ,nu este competitor ,nu este cel mai rapid schior ,dar sa -si ia 30 de sec ? de la primu boarder ? Intr-un traseu de 40 sec ? Daca traseul era de 2 min si jumatate intelegeam. Ati mers pe burta ? cu spatele ?

    Am vrut sa-l trimit si pe Andrei Subran la concurs inainte de Mondiale ,dar din motive personale n-a vrut sa participe.

  23. alb_ca_zapada on 12 January 2009 8:26 pm

    hai ma toma ma, ce naiba, prea multe intrebari pt un eveniment (concurs nu putea fi numit inca de la inceput din lipsa de concureti - lipsa pe care o si preconizasem) asa mic… sau pt o gluma asa mare…
    care cronometrare nene, esti cu capu? oricum ce mi se pare mie grav la basina asta nu este sistemul de cronometrare pt ca pt a discuta despre asta ar fi trebuit sa avem un concurs si un traseu… daca conditiile initiale nu au fost indeplinite ce dracu taica…

    miine voi publica mai multe detalii despre eveniment.

    eh, dar hai sa nu te mai perpelesc (ca oricum nu am de gind sa vb despre asta in articolul cu pricina)

    1. debarcader. :D… adica intrebare fara raspuns… asta in conditiile in care plecarea nu prea era in panta iar schiorii puteau da putin din picioruse
    2. niciuna
    3. nu au existat
    4. anuntul oficial pe care am si facut greseala a-l publica anunta un 4cross. la fata locului traseul marcat cu braduti nu prea permitea nici macar trecerea a 2 rideri… asa ca s-a ajuns la concluzia ca e mai bine individual. contratimp. adica contra cronometru. adica s-a cronometrat. cica. cum, nu-mi prea dau seama.
    5. nu stiu, probabil ca faceau niste socoteli… sau dadeau cu banu… da ce dracu mai conteaza?

  24. alb_ca_zapada on 12 January 2009 8:37 pm

    @toma again:
    m-am uitat si eu acum peste rezultate… nu cred ca ai observat aspectul cel mai hazliu: pe marcu si pe mine ne-au luat si toti copiii. ceea ce sincer nu ma deranjeaza.

  25. freak on 12 January 2009 8:57 pm

    M-am intors multumita de la Muntele Mic, mi-a placut totul, oamenii, atmosfera, peisajul, chiar si partiile, care, desi scurte, erau intr-o stare destul de buna. Chiar buna pt carving. Preturile foarte decente, oamenii plini de viata si binevoitori. Partea dezamagitoare a venit azi, cand am intrat pe siteuri sa ma uit la timpi..

    Nu ma pronunt public in legatura cu timpii celor PREA cunoscuti. Insa, problema principala este, intr-adevar, timpul schiorilor..CHIAR ASA SA FIE, schiorii cu timpi mai slabi ca snowboarderii??! si sa fim seriosi, acolo nu erau chiar rideri de rideri..
    - Sa zicem ca dl Coman a fost intrecut de domnisoara schioare de numai 10 anisori..=))) putem sa mai zicem si…la diferenta de 17 SECUNDE?? in conditiile in care, daca nu ma insel, fetitei i-a sarit si schiul la “galma” de dupa start, in prima mansa. in fine, poate ne confruntam cu vreun talent desebit si vorbim in plus :D

    - as continua prin a preciza ca la un traseu de, sa zicem 50 de secunde, o diferenta de 47 …suna cel putin bizar! Chiar organizatorii au anuntat imediat dupa concurs ca timpii sunt foarte apropiati?!!(serios, n-au decat 30 de secunde in urma primului?? :))) )
    http://cupacetatilor.ro/2009/cc12/cc12.htm

    - o precizare deosebita pentru schiorul clasat pe locul DOI sau trei ( nu i-am retinut numele)…daca din spusele celor care au fost de fata nu vreti sa va inspirati, incercati pozele de pe blogul dedicat acestui eveniment.
    http://www.bighost.ro/gratu/2009.01.06-11%20cupa%20cetatilor%2012-th%20stage%20muntele%20mic%20bss/index.html
    schiorul in costum negru nu cred sa fi terminat VREUNA din dati traseul in mai mult de 25-POATE 30 de secunde. Cine a fost prezent poate confirma asta, prec um si amplitudinea sariturilor dansului.

    - si pentru a incheia imi permit sa afirm ca, punand unul langa altul timpul meu si al lui Coman MA INDOIESC si mai mult de veridicitatea acestui “concurs”….

    Am batut atat drum pentru o experienta de la care speram mai multe. Si ma refer atat la traseu cat si la corectitudinea desfasurarii. Am plecat spre o zona pe care mi-o imaginam “mai curata”, ca tot veni vorba d-lui maimuta… Sunt dezamagita, pacat! Adevaru-i ca la un concurs de “asemenea proportii”…sponsori, la asemenea MIZA si premii…era de asteptat sa ne furam caciula! Pentru o coala cartonata si o sticla de sampanie..:)
    Tot asa fratilor!

  26. alb_ca_zapada on 12 January 2009 9:05 pm

    @freak:
    nu e nene vb despre furat nimic… nici chiar caciula… e vb doar despre proasta gestiune a momentului… n-au fost bani de traseu, nu mai facem tata nimic… dar scriu despre asta asa ca va rog abtineti-va putin de la comentarii pt ca ele sa apara la locul oportun (multumesc)

  27. (ni)mic la Muntele Mic : derdelus.ro on 12 January 2009 10:55 pm

    [...] de revelion, pe 31 Decembrie, scriam pozitiv-mobilizator despre o mega intimplare ce urma sa se intimple la Muntele Mic. Un concurs de [...]

Ai citit articolul si ai o opinie... o intrebare... o injuratura? Orice ar fi, poti folosi formularul de mai jos.