White Evenings - final de exceptie

1 April 2009, alb_ca_zapada

Orice lucru frumos se mai si termina. Nu de alta, dar altfel ar cadea in derizoriu. Asadar, dupa mai bine de trei luni de proiectii, frumoasele seri de joi unde ne-am intilnit, chiuit si cascat ochii la baietii cei mari trag cortina si isi iau avint pentru sezonul ce sta sa vina.

Si nu doar pentru ca este ultima din sezon, joia asta este foarte speciala. Dupa ce l-am vazut chiar acolo in Bluzz in filme precum Steep, Claim, Seven Sunny Days si Push, Domnul Shane McConkey ne face cu mina din eternitate, dintr-o creatie pur biografica: There’s Something About McConkey.

Ceva-ceva e foarte insteresant la filmul asta: este un film biografic din anul 2000, adica cind inca mr McConkey nu ajunsese la apogeul carierei sale. Asadar un film facut inainte ca primul reverse camber din istorie sa fie desenat, un film facut inainte ca BASE jumping-ul sa devina si skiing, inainte ca Shane sa fie acel rider care ne-a inspirat in ultimii ani. Asadar exista un singur rider care a generat un film biografic inainte de a spune tot ce avea de spus in industrie. Si numele lui este indubitabil, Shane McConkey, mort intr-un accident de BASE skiing cu 6 zile in urma.

Despre film s-ar putea spune multe. Contine imagini din early 90′, treburi super haioase cu legendarele Volant-uri, celebrul caracter “Soucer Boy” inventat de Shane in urma unei accidentari, jump-uri, dat dement la vale si mult suflet. “The most ridiculous ski movie… ever” se statueaza in trailer. Sounds familiar?

Asadar daca vreti sa vedeti un film absolut misto si sa ginditi o clipa la un om ce cu siguranta v-a facut schiori mai buni, treceti prin Bluzz joi 2 aprilie in jurul orei 20:30. Daca nu, poate scrieti totusi un gind bun la Shane McConkey Memorial Website. Nu-i obligatoriu, dar merita si-i frumos.

Download Shane McConkey Movie

Si pentru ca este ultima seara de joi din sezon mai avem si-o surpriza. Nu, nu este bautura pe gratis, este un flmulet. Veniti si-o sa vedeti despre ce este vorba.

  • TwitThis
  • Google
  • Facebook
  • LinkedIn
  • MySpace
  • E-mail this story to a friend!
  • Print this article!

Comentezi?? Comenteaza!!

5 Raspunsuri la “White Evenings - final de exceptie”

  1. mariusica on 1 April 2009 3:27 pm

    simpatic filmuletul

  2. alexosu on 1 April 2009 4:03 pm

    Sa-l vezi in versiune full…

  3. jack_in_the_green on 2 April 2009 10:42 am

    parc-as veni si io…

  4. DanNic on 2 April 2009 4:08 pm

    RIP, Shane.

    Vin si eu. Si-am sa vars un pahar de Jack pentru el, dupa obiceiul nostru romanesc.

  5. Popika on 3 April 2009 8:55 am

    Intr-adevar un final de exceptie….
    Dupa ce am contstat ca There’s Something WRONG About McConkey cum zicea un prieten de al lui si am zambit impreuna pe toata durata filmului, am plecat cu un gust amar si cu un mai mare regret ca Shane nu mai este printre noi.
    Frumos discursul lui Max (daca imi amintesc corect)….frumoase Volant-urile….
    Ramai cu bine, Shane oricunde ai plecat!

Ai citit articolul si ai o opinie... o intrebare... o injuratura? Orice ar fi, poti folosi formularul de mai jos.