Final de sezon? Cum fu?

13 April 2009, alexosu

Desi incepe sezonul de schi pe vai, pentru majoritatea schiorilor sezonul s-a cam terminat. Mai pot fi 2-3 weekenduri de plaja la Sinaia sau pe unde s-o mai schia, dar cu totii stim ca e cam gata.

Pentru mine sezonul nu a fost cel mai bun, dar nu pot sa nu ma declar multumit. Am ajuns din nou in Franta, dupa foarte multi ani, am prins cateva zile foarte bune pe aici si am inceput turele. Am, pana acum, in jur de 20 de zile de schi, ceea ce e cam putin relativ la media ultimilor ani. In plus, am cunoscut foarte multi oameni misto - cred ca asta e cel mai mare castig al sezonului, de fapt. Cu asta ma mandresc cel mai mult. 

Pentru derdelus.ro e al doilea sezon “on-air”. Fata de sezonul 07/08 am avut mai multe articole, mai mult trafic, iar voi ati fost foarte comunicativi. Am ajus la 493 articole, 5.330 de commenturi. Ne-au trecut pragul putin peste 80.000 de oameni (aka vizitatori unici) care au stat pe site, in medie, putin sub 5 minute si au facut +510.000 afisari. Ne plac cifrele astea - ne arata un public nu neaparat foarte numeros, dar foarte fidel. 

Iarasi trebuie sa spun ca principalul castig sunt oamenii pe care i-am cunoscut, pentru ca site-ul ne-a ajutat foarte mult in sensul asta. Am ajus sa avem o echipa de oameni foarte implicati in industrie si pe sprijinul carora ne bazam in continuare. 

Au iesit si rezultatele editiei a doua a Chestionarului de Partie. Rezultatele vin sa confirme cateva banuieli de-ale noastre, a oamenilor implicati cat-de-cat in industrie, dar releva si informatii noi si neasteptate. Am convingerea ca nu va trece mult timp si Chestionarul va deveni un instrument de lucru folosit de cei implicati in sporturile de iarna. 

Au fost cateva concursuri foarte reusite - Inferno, Try2Fly si, mai ales, Five-O. Spun “mai ales” (fara sa incerc sa iau ceva din meritele celorlalte concursuri) pentru ca putina lume dadea sanse acestui concurs inainte de desfasurarea lui. Rezultatul ne-a lasat pe toti cu gura cascata, asa ca respect pentru asa o reusita. Stiam ca in zona Maramuresului sunt oameni talentati si Five-O a fost o confirmare. 

Din punct de vedere competitional la nivel international, nu stiu cand Romania a mai avut un an asa bun. Eva Tofalvi, Edit Miklos si echipa Toma Mortila/Adrian Teodorescu sunt oamenii care ne-au facut mandrii. In plus, la Jocurile Olimpice de iarna (Vancouver, 2010) vom avea doi tineri saritori - Szilvester Kozma (17 ani) si Remus Tudor (16 ani).  

A trecut si primul sezon de White Evenings. Am vazut multe filme geniale, am dezbatut probleme mai mari sau mai mici si, din nou, am cunoscut oameni simpatici. 

Pe de alta parte, a fost una dintre cele mai negre ierni. A inceput foarte prost, cu disparitia celor doi tineri in Valea Caraimanului din Bucegi si a continuat in aceeasi nota. Nu mai reiau acum, am tot scris pe derdelus.ro despre povestile triste, si au fost cam prea multe. Reactiile opiniei publice au fost cele normale in cazuri de genul asta, dar cele ale autoritatilor ne-au surprins foarte neplacut. Cu sprijinul vostru si al presei sper ca se vor schimba multe incepand chiar de sezonul viitor. 

Vesti proaste si din tabara Derdelus. Bogdan s-a accidentat destul de rau sambata, in zona Varfului Scara (masivul Fagarasi) si s-a ales cu o fractura de femur. A fost operat duminica si doctorii spun ca operatia a iesit foarte bine. Ma rog, povestea e mai lunga si mai complicata de fapt, dar o sa o spuna Bogdan daca va crede ca e cazul. Cu totii suntem alaturi de el si speram sa isi revina cat mai repede posibil. 

Cam asta ar fi o trecere in revista a sezonului 08/09. Va multumim pentru sprijin, pentru feedbackuri, pentru sugestii, informatii si in general pentru interesul pe care il acordati site-ului si sportului. Ma simt obligat sa repet ca cel mai mare castig sunt noii prieteni pe care ii avem - adica voi toti. 

Cum a fost sezonul asta pentru voi? Ce urmeaza? Si, de fapt, inca nu e chiar gata-gata, nu?  Ne vedem pe vai inca vreo luna-doua. Mai ales ca avem Cupa Malaiesti si Ecoul Malinului (16 mai, se pare). Abia atunci va fi gata-gata.

  • TwitThis
  • Google
  • Facebook
  • LinkedIn
  • MySpace
  • E-mail this story to a friend!
  • Print this article!

Comentezi?? Comenteaza!!

23 Raspunsuri la “Final de sezon? Cum fu?”

  1. barbosa on 13 April 2009 1:05 pm

    Multa sanatate si ai grija de tine ,BOGDANE !!!
    Felicitari celor ce nu au crezut ca schiul este un sport de nisa ( de frustrati ,de ignoranti,usor bolnavi la cap ……….) si au ,,tras ” si ne-au ,,tras” de si pe DERDELUS !!!!Echipa ,,derdelus”in primul rand - RESPECT!!!
    26 de zile de ski ,pana acum!
    inca 2 sambete in valea dorului +2-3 cerp morar sau pripon si un malin (16 mai )!
    + 1 balea in iunie ,sper!
    ……dupa ,cu o carioca mare si neagra stergem zilele( cu x) pana ajungem in noiembrie si reincepem sa incercuim zilele in care urmeaza sa mergem la derdelus!

  2. Andrei on 13 April 2009 1:59 pm

    Eu am bifat 18 anul asta. Cam putine, dar e OK pentru un noob ca mine ce se da serios pe placa de doar 1 an.
    sa ne vedem cu bine la anul pe partii

  3. Ion on 13 April 2009 2:00 pm

    @alexosu - ce alegi: malin sau depeche mode? : )

    un sezon cu foarte putine zile de ski (nu stiu exact cate, dar cred ca in jur de 15). insa un sezon in care m-am dat prin cea mai misto zapada din viata mea. in austria, am prins powderul vietii mele.
    am cunoscut si skiuri noi. oameni nu prea. am hotarat ca nu-mi place pe partie. ca ma voi pregati din vara si toamna pentru ski de tura (ma rog, sa urc pe un varf si sa cobor pana la baza muntelui - sau cat s-o putea).

    cam asta a fost iarna pentru mine. scurta. dar intensa. : )

  4. leutzu on 13 April 2009 2:50 pm

    well guys ! was a hell of a season, i must say!
    Tin sa va anunt ca iarna asta m-am indragostit remediabil de snowboarding. Desi acum locuesc in Mangalia si sunt al dreaq de departe de “zonele de interes” s-au gasit si se vor gasi solutii in continuare.
    Tin de asemenea sa precizez ca, derdelus.ro, si-a gasit in mine un nou fan declarat.

    p.s. pe cand un forum?

    keep up the good work mates!

  5. alexosu on 13 April 2009 2:58 pm

    leutzu - dar exista si forum. Vezi bannerul micut din dreapta sau mergi la http://www.skiforum.ro .

  6. mariusica on 13 April 2009 3:22 pm

    Sunt curios cum o sa se tina Malinul. Pe site apare data de 16 mai, adica sambata. Cum poti sa ajungi sambata de dimineata la intrare in Malin fara cabina din Busteni?

  7. alexosu on 13 April 2009 3:27 pm

    Sunt zvonuri ca in jur de 15 mai, cabina din Busteni va merge. Ma rog, nu stiu cat sunt zvonuri si cat sperante.

  8. Solo Radu on 13 April 2009 4:26 pm

    in primul rand multa sanatate si insanatosire grabnica lui Bogdan!
    Pentru cei ce doresc sa continue sezonul de ski: la Balea lac este zapada peste tot si pentru toti (weekend-ul asta foarte apoasa, dar asteptam firnul de primavara)- zapada destul de stabila cam peste tot.

  9. matei on 13 April 2009 8:41 pm

    asteptam vesti de la Bodgan mai inainte de toate.

    in al doilea rand nu stiu cum o sa se desfasoare concursul din mai de pe malin pentru ca e putina zapada pe vale, adica cam cat era anul trecut pe 10 mai, asa e acum. doar daca mai ninge ar fi sperante, altfel am un dubiu ca va iesi ceva cat de cat acum e ok. acum e cam gheatza, cel putin asa era duminica (pe firul secundar, pe principal nu stiu). mai jos de confluenta firelor erau urme adanci si inghetate, de sambata, ceea ce ma face sa cred ca sambata a fost mai cald si zapada mai omenoasa. dar ieri (duminica) era tabla, daca aveam un schiu mai prost cred ca-mi spargeam capatana p-acolo.

  10. matei on 13 April 2009 8:54 pm

    si inca ceva, dupa cum spunea si barbosa: RESPECT pentru echipa derdelus, care face sa traiasca poate cel mai marfa site de comunitate din internetul romanesc. felicitari pentru munca depusa, fratilor. nu e usor sa mentii viu un site ca asta. eu nu sunt in stare sa-mi updatez blogul cu turele de anul asta, asa ca imi dau seama cata munca este in spatele scrierii unor articole ca lumea, urmaririi/citirii si moderarii comentariilor, initierea de proiecte, de proteste, de seri de film, etc. etc. si toate astea benevol, pentru ca astia care practicam sportu` cu claparu` sa avem un loc comun pe internet. ati facut un lucru bun, pe care sper sa il duceti mai departe.

  11. koobik on 13 April 2009 10:05 pm

    @alexosu
    stiam ca nu merge cabina la Busteni…stii ceva? i-au dat drumu?

    @bogdan
    sanatate….sper sa te refaci repede si sa fie totul ok !

  12. p00pstar on 13 April 2009 10:18 pm

    @bogdan : sanatate maxima !!!

  13. alexosu on 14 April 2009 5:46 am

    @koobik
    Telecabina din Busteni nu merge. Se pare, insa, ca in jur de 15 mai ii vor da drumul. Cel putin asa se spune - nu o lua ca pe o informatie oficiala, pentru ca nu e.

  14. koobik on 14 April 2009 9:53 am

    @alexoxu
    multam de informatie…iar in ceea ce il priveste pe Bogdan cred ca s-a accidentat in Bucegi, mai este un Vf. Scara si in Bucegi….

  15. cosminII on 14 April 2009 12:19 pm

    sezonu asta (al 3lea pentru mine) a insemnat mai ales o gramada de iesiri in afara partiei. in afara de faptu ca mi-am dat seama ca mai am o gramada de invatat /exersat pe partea asta, am inceput sa constientizez o gramada de chestii despre tehnica, stil , echipament, zapada etc. multe din ele le-am auzit aici si pentru asta va multumesc.
    so … la cat mai multe articole, comentarii, vizitatori unici, evenimente, initiative, filme etc. asteptarile pe viitor sunt mari dar cred ca deja stiti asta :))).
    ps insanatosire grabnica bogdane!

  16. alexosu on 14 April 2009 2:05 pm

    @koobik
    Bogdan s-a accidentat fix in Fagarasi. Nu stiu de unde ai tu informatia, dar nu e buna. Trust me on this one.

  17. raduac on 14 April 2009 2:56 pm

    30+ anul asta dintre care fix 20 in afara. Dar in topul celor mai faine 5 zile din sezonul asta am tot Sinaia pe locurile 2,3,4 si 5. Pentru ca e aproape…

    Sanatate maxima lui Bogdan si tuturor celor care au avut necazuri sezonul asta. Sper sa fie cati mai putini…

  18. ciprian on 14 April 2009 8:25 pm

    una peste alta , a fost un an ok pt. mine. Am iesit in afara de 4 ori( de 2 ori Italia si de 2 ori Ukraina)plus pe la Borsa si Dorna de multe ori. A fost primul sezon in care am iesit off-piste (cu echipament dedicat) si incepe sa-mi placa din ce in ce mai mult.In total cam 30 zile de ski.Noutatea acestui sezon si o implinire sufleteasca a fost ca am convertit gasca de la tenis , sa vina la ski.Acum , nu mai scap de ei….. , sau virusat complet. Vor si vara pe ghetar.Anyway, un an f. bun.

  19. Horatiu on 14 April 2009 9:07 pm

    Pana acum am numarat cam 26 de zile, sezon cam slab, in mare parte fiindca nu am iesit din tara (acolo se aduna de obicei zile de schi la greu). Am inceput schiul in noiembrie, dar decembrie a fost din pacate o luna moarta.

    Ma mai astept la cel putin 10-12 zile de schi prin Bucegi si poate la Balea, asa ca pentru mine s-ar zice ca sezonul e cam la doua treimi…

    La anu’ speram la chestii mai mari: La Grave, o coborare de pe Elbrus, Chamonix sunt cateva planuri, sa vedem ce o sa iasa. La mai mare la toata lumea!!!

  20. koobik on 14 April 2009 9:57 pm

    @alexosu
    ai avut dreptate….o sa iti si spun in particular de ce am crezut ca s-a intamplat in Bucegi…

  21. cosmin on 15 April 2009 6:58 am

    Am continuat sa fiu fidle derdelusului, si celui digital si celui de pe vai si de printre copaci, insa naul acesta am bifat numai 10 zile de schi. Asta si pentru pe o perioada nedeterminata nu voi mai fi aproape de zone schiabile.

    A fost un sezon trist si gol, dupa ce sezonul trecut am facut parte din echipa derdelus si cred k am strans ~40 de zile de dat… Dar asta e viata, plina de provocari.

    Sanatate maxima Comane si sper sa ne mai vedem. 5 minute de mers pe jos pot insemna foarte mult!

    Numai bine derdelus.ro & echipa!

  22. Flipper S on 15 April 2009 7:45 am

    @ insanatosire grabnica Bogdane

  23. marcu on 15 April 2009 11:32 am

    hmm… extrem de triste vestile legate de coman, sanatate si noroc si moralu sus :)
    ca rezumat la final de sezon… nu mai stiu. peste 30 de zile de dat orikum.
    iar la categoria progres am bifat asa: 180, 360, cateva 540-uri si multa multa multa distractie alaturi de oameni deosebiti printre care si bogdan. :))

    un sezon cu putin zapada dar u fffff fff multa distractie :)

Ai citit articolul si ai o opinie... o intrebare... o injuratura? Orice ar fi, poti folosi formularul de mai jos.