(ni)mic la Muntele Mic

12 January 2009, alb_ca_zapada

Inainte de revelion, pe 31 Decembrie, scriam pozitiv-mobilizator despre o mega intimplare ce urma sa se intimple la Muntele Mic. Un concurs de 4cross fantastic-si-frumos. Cel putin asa reiesea din afis, din comunicarea oficiala si din toate celelalte zapaceli de PR.

Ziceam cam asa:

Vorbim deci despre un traseu (ma rog, proiect pentru moment) de cross nemaivazut pe plaiuri mioritice de la UltraCross-ul din Sinaia. Spicuim din afis:

  • double jump
  • banana
  • trecere pe sub pod
  • jump cu water-gap

Apoi incheiam facind apel la participarea publicului si a concurentilor intru succesul manifestatiunii. Caci atunci cind “cineva pune mina si chiar face” e lucru mare, nu-i asa?

Pai nu-i deloc asa, pentru ca din start am incalcat un principiu fundamental al derdelusului cel cu .ro: acela de a prezenta doar informatie reala, direct verificata sau din sursa credibila si de incredere. Cum am incalcat principiul, cum m-am ars (si de ma ardeam doar eu era o treaba simpla).

Referitor la actiunea in sine - nici nu stiu daca e ceva de consemnat. In citeva cuvinte, concursul “Cupa Cetatilor” editia a XII-a a fost asa:_. punct.

In varianta lunga relatarea ar fi cam asa: concursul cel de 4cross cu elemente nemaivazute, trecere pe sub pod si water gap a fost nimic. Din toate cele anuntate s-a ales praful si o gramajoara de cetina cu care s-a marcat potecuta riderilor.

Nefiind loc pentru 4 concurenti simultan s-au propus 2… nefiind loc nici de doi, s-a propus unul (o solutie mai nimerita era niciunul). Anyway, nenea Gratzu zicea 8,7, 6, etc, go. Tu plecai, dadeai la bete chinuit, treceai cu chiu cu vai de o groapa-gilma care nu te arunca dar te incetinea, apoi un soi de viraj printre crengutele cu grija asezate, apoi dadeai ceva la bete sa prinzi viteza pentru incercarea traseului: kickerul de 0.3m.  Landind super bun (normal, era natural) apoi viteza cit poti ca venea curba la 45 de grade cu pietre multe si ascutite. Cu putin noroc scapai cu bulendrele neafectate (eu n-am avut, aproape mi-am despicat schiul) si treceai linia de sosire unde trebuia sa spui numarul pentru a fi notat la foaie.

Asadar in concluzie: ca n-au fost premii am inteles (pe bune, n-a comentat nimeni, este criza), ca n-au fost cirnaciori iar am inteles (aceeasi criza), ca n-a fost pod si opt-ul mult promis am intelege poate si asta (n-a fost zapada dar noi credeam ca aia e o constructie ce din timp se face), ca n-a fost jump-ul ala mare am inteles si n-am prea inteles (se darima o cabana parca, dar de ce a mai fost pus pe afis oare?)… dar cu siguranta ceea ce cu siguranta nu am inteles este de ce naiba s-a mai tinut concursul asta?? Nu era mai fair sa spunem “domnilor, din cauza lor si a crizei mamai ei de treaba, nu mai putem face editia a XII-a a cupei cetatilor”… Lumea ar fi inteles, ar fi ramas fiecare in cetatea lui sau la vale cu bucurie s-ar fi dat.

Ma rog, am scris cam mult se pare. N-am zis nimic despre rezultate, cred ca e aspectul cel mai putin important. La cit de varza a fost totul te mai miri ca boarderii au timpi mai buni decit schiorii si ca copiii de 12 ani ii bat pe oameni mari cu cunostinte vaste in domeniu? C’mon. Oricum cred cu tarie ca cei care au facut efortul sa vina (noi astia din Bucuresti am condus 8 ore pentru intimplarea asta) au venit sa se dea in traseul laudat, nu sa acumuleze puncte in infruntarea cetatilor.

Cam asta fuse la Muntele mic. Fuse si se duse. In rest toate numa’ de bine: pirtiile si caile de acces catre cabane pline de snowmobile (noroc naibii ca nu-s electrice si fac zgomot mare), 2 teleschiuri mici si doua pirtii de 20-max 30 grade, domnul Romeo Dunca saru mina sa traiti linga masa noastra, elicopterul dinsului ceva mai incolo, vreme frumoasa, zapada cit de cit ok, Atomic Arc si Caber cit n-am mai vazut demult, peisaje fantastice, lume ok, preturi decente.

Atit a fost, data viitoare ma duc in Bulgaria.

NOTA1: n-as vrea sa par imposibil in urma articolului asta. Muntele Mic este o statiune cu adevarat frumoasa daca s-ar pastra putin specificul locului si daca constructiile ar fi ceva (mult) mai aerisite. Daca, daca, daca… Anyway, e frumos, e zapada, e munte. Pacat insa de altele.

NOTA2: stiu din proprie experienta cit de greu e sa faci ceva singur si cit de simplu e sa nu faci nimic. dar opinia personala este ca e mai bine sa spui un stop cind simti ca nu iese, pui la saramura pentru vremuri mai bune. ca altfel risti sa strici multe.

.

foto - clubul sportiv gratzu, mateiu alexandru, marco leu

  • TwitThis
  • Google
  • Facebook
  • LinkedIn
  • MySpace
  • E-mail this story to a friend!
  • Print this article!

Comentezi?? Comenteaza!!

22 Raspunsuri la “(ni)mic la Muntele Mic”

  1. gioni on 13 January 2009 9:15 am

    gata, te-ai pus pe skiuri ?
    he , he , he

  2. costel on 13 January 2009 10:34 am

    deci cetatea Bucurestiului a pierdut….

    impresiile voastre imi lasa o senzatie mai amara decat cafeaua fara zahar pe care tocmai am baut-o… :(

  3. mitza(tm) on 13 January 2009 12:59 pm

    Nici in anii fara criza si cu multa zapada concursul asta nu a depasit nivelul prezentat in articolul asta. Deci nu era nimic de anulat - totul a fost normal din punctul meu de vedere. Cine stie… poate data viitoare :) Bine macar ca v-ati simtit bine pe acolo.

  4. alexosu on 13 January 2009 1:52 pm

    Din poze pare destul de extremala treaba. Cel putin din cateva poze :). Mai bine zi-ne cum a fost cu noile schiuri.

  5. dana on 13 January 2009 2:25 pm

    sa inteleg ca tot pe kktu’ asta de vale a prahovei, pe non-partiile de aici, kktii astia de mitici organizeaza concursuri care bat “fruncea” la cur? :))

    oricum pozele is ff frumoase. si dak vin fiert bun si distractie or fost, da-le dreaq de 16 ore de condus si de competitii! :))

  6. Mircea on 13 January 2009 4:52 pm

    apropo, cred c-ar fi oportun sa publicati si voi un calendar competitional cu concursurile ce se anunta pe la noi (si nu numai) iarna/primavara asta… ar fi mult mai util decat stiri disparate despre un concurs sau altul.

    nu de alta, dar cred c-aveti acces la mai multe informatii decat restul poporului, si sunt convins ca sunt multi f interesati de asa ceva (si vreau sa scap de un amic care tine mortis sa se faca de ras la un concurs de ski, gen Malin sau asemanator).

  7. ghitzuca on 13 January 2009 5:37 pm

    @ alexosu ce-a mai extremala treaba e tranta tipului ala :)) Si bineinteles contrapantele alea marcate cu crengi de brad.
    Pai mai ‘frate’ noi aici in bm am facut contrapante mai bazate din pamant…

  8. me on 13 January 2009 7:51 pm

    ceva pute in danemarca(muntele mic)

  9. ionel on 13 January 2009 8:23 pm

    -pute…ca nu este canalization
    -nenea organizatoru a mai organizat el o sumedenie de concursuri de genu asta…unde concurent era el si concurenta la fel(concursuri de bike)
    -oamenii veneau si se dadeau pe niste super trasee….care existau doar in scema pe poze
    -muntele mic are potential
    -acolo e patria snowmobilelor(risti sa sari la un kiker si sa aterizezi pe unul)
    -bine ca se curata drum pana sus….o sa vedem si mai multi paltonofari
    -anu trecut drumul nu se curata desi era proaspat construit ca sa mai castige si ala de la scaun o pita…poate una neagra
    -manac si plang ce moartea caprioarei….vai de muntii nostri….in curand ca sa ma simt bine la munte va trebui sa merg mult mai sus…sa urc cu cortul,cu pioleti,corzi,bivuac,tabara 1 ,2….asta ca sa evit marea de pungulite si capace care put de la wc…..m-am saturat….nu mai merg iarna la ski…..o sa evit luna ianuarie si februarie…..toata lumea merge atunci….gratare la marginea drumului(la semenic)
    -o sa merg din mijlocu lu martie pana in mai la ultimele zapezi…pe creste si vai…ca paltonofarii o sa fie in vale la gratare si o sa rada de mine cand ma vad cu skiul pe masina….
    hahhaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaahahahha

  10. Maximilian on 14 January 2009 1:19 am

    Carevasazica Derdelusul a aflat care-i treaba cu marele si gretzosul organizator banatean… Booon asa! Am renuntat, din scarba, sa mai tastez ceva la anuntul initial. Nu de alta, dar noi aici, in lumea celor doua roti ametite, stim bine cu ce se mananca personajul cu pricina, care trece lejer drept cel mai mare impostor din marunta istorie a acestui sport din Romania. El organizeaza, el participa, el da startul, el tine cronometrele si, surpriza!, el castiga! =)) Fiindca se desfasoara pe teritoriul Romaniei se incoroneaza, 100% de inteles, Campion National Absolut! Logic, nu? Sa mai precizez, pe langa asta, curse de DH cronometrate LA MINUT si NEMARCATE, ca diversi campioni nationali cu palmares mai mult decat onorabil sunt descalificati pentru bagatele si numiti “drogati”, ori ca domeniul personal al sinistrului individ are terminatie in “EU”??? :)) Problema ca mai sunt oameni creduli, care pun botul la vrajeala cu iz fantasmagoric si mustacioara “spicul graului” si, culmea, ca mai sunt si sponsori pentru asemenea naluci cu obraz gros… Asta e cel mai naucitor! Derdelus, verifica-ti sursele! ;) La dracu’, ma dezamagesti! :( Mx

  11. zoloper on 14 January 2009 1:39 am

    heh, v-a lovit si pe voi fenomenul gratian. la fel ca ionel stiu de acest personaj de la concursurile de bike. am vrut sa merg odata acolo pt ca erau “Campionatele nationale de DH” si un alt concurs XC si totusi nu am mai mers pt ca am vazut niste poze si m-au informat alti amici ca nu se merita decat daca vreau sa dau niste ture pe acolo mai multe zile, concursurile in sine fiind facute doar pe hartie. spectatori ce tind spre zero .. cronometrari fantastice si tot felul .
    poza 4 e tare cu acel culoar special flancat de smocuri de iarba, de acrobatiile tipului ala nu mai zic :D . poate daca era mai multa zapada se reduceau problemele cu .. 30% :P

  12. ionel on 14 January 2009 1:42 am

    -eu am vrut sa zic ceva nainte de minunatul eveniment dar am zis ca sa nu ma ia gura pe dinainte cu nenea gratian….ma gandeam ca nu si-a schimbat parul dar naravul ba!!! am zis ca in 2009 poate face ceva bitch(a se citi bici)….la cat mai multe evenimente….

  13. alexosu on 14 January 2009 10:02 am

    Bre, va ofuscati acum, dar cand a aparut anuntul toata lumea a tacut malc. Unde erati atunci? Acum stim si noi, pe propria piele a lui Bogdan. Si, da, am fost creduli, am plecat de la prezumtia de nevinovatie, cum ar veni.

  14. alb_ca_zapada on 14 January 2009 10:20 am

    @all:
    eu unul n-as fi asa dur cu personajul… poate o avea el multe hibe, dar concursul asta nu a fost facut (tind sa cred) catre glorie personala… s-a incercat ceva, nu a iesit, e f simplu… motivele, multe… ca s-a facut experienta pe pielea oamenilor veniti de departe, alta discutie… dar n-as prea vrea acum o executie publica a omului cu club. opinia mea este ca initiativa e lucru greu, si cine nu s-a lovit de greutati sa nu arunce cu pietre.

    @alex:
    ma gindesc ca unii au zis sa nu stice initiativa omului… precum ionel de ex… altii (precum maxi) mi-au zis cite una cite alta dar eu am zis sa nu cred pina nu vad… ma rog… am fost, am vazut.

  15. radubu on 14 January 2009 7:57 pm

    cum ma dau de mult p’acolo vreau doar sa va sensibilizez la potentialul de freeride (la padure :) prin dreapta telescaunului cum cobori. cind era ieftin shi era zapada mergea pina’n parcare (acum au ras buza dealului marind parcarea - daca nu esti atent dai un drop de vreo 6 metri pe capote). shi pe sub scaun era ceva diferenta de nivel. anu trecut am prins doua weekenduri in care mergea. in rest ; rap pret/eficienta devine de kkt. daca va place tura - merge de o zi pe tarcu via cuntu. (atentie la vant/ ceata ca pe creasta dupa sadovanu te pierzi usor).

  16. marcu on 16 January 2009 1:01 pm

    uitati si faimousl traseu:

  17. marcu on 16 January 2009 1:01 pm
  18. alexosu on 16 January 2009 1:08 pm

    Oh! Extrem, frate! Traseu lung, greu si foarte tehnic. Numai pentru atletii adevarati, zau.

  19. barbosa on 16 January 2009 2:49 pm

    @alexosu - mai greu era ,sambata trecuta ,la scaun la 1400 la sinaia ,sa treci de neciopliti fara sa-i atingi si sa te sui in scaun !!!!
    cum e la sinaia ,ninge ???

  20. alexosu on 16 January 2009 3:33 pm

    Dap, ninge. Pe toata VPrahovei, in Poiana, in Maramures, in Moldova… A venit iarna! :)

  21. barbosa on 16 January 2009 4:18 pm

    Multumesc,maine-s la condica !
    aici (buc) a plouat !

  22. Dew Tour #2 : derdelus.ro on 18 January 2009 9:22 pm

    [...] a fost desigur altul, nu cel de la Muntele Mic, RO. Au fost deci doua linii de tzevi urmate de alte doua linii de boxuri, kiker, box in urcare, [...]

Ai citit articolul si ai o opinie... o intrebare... o injuratura? Orice ar fi, poti folosi formularul de mai jos.