Baiului - Culmea Urechea si culmea Zamora

21 December 2010, by bubulu

Sambata 18 decembrie 2010

Vineri seara viscolul si vremea extrem de proasta ma faceau sa am mari indoieli daca sambata o sa putem marca ceva pe “patul armei”. Sambata dimineata insa, un cer senin fara pic de nor ma activeaza imediat, dau telefoanele de rigoare si gasesc cativa musterii pentru o tura la Omu… (un Morar sau poate un Malaiesti?).

Verific vantul la Omu (pe siteul actualizat la 2h) - in jur de 100 km/h. Nu era o greseala, cabina nici gand sa functioneze. Activam asadar bunul plan de rezerva, Muntii Baiului.

Odata ajunsi sub varful Urechea constat ca versantul dinspre valea Prahovei are pulver destul de bine asezat pe fundul unei vaioage (cam 400m diferenta de nivel). Versantii nu pareau atat de incarcati incat sa fie pericol prea mare de avalansa… o dam la vale deci.

Coborarea a fost intradevar perfecta. 30-40cm de pulver rece la minus 15 grade ma face sa uit instataneu frustarea ca nu am urcat in Bucegi. Imediat cum am coborat insa, incepe urgia. Vantul extrem de puternic si transportul de zapada faceau urcarea inapoi in creasta un calvar. In varful Urechea viscolul era cumplit, cred ca se apropia de 100km/h la rafala, rucsacul nesupravegheat sau schiul putand fi usor aruncate in vale.

Prin padure pulver mai putin ca sambata trecuta dar totusi bun, si usor de virat…

descarca track azuga-urechea

Duminica 19 decembrie 2010

Evident ca dupa experienta de sambata nu prea am mai gasit doritori sa facem ceva duminica… lupii mei se destrabalau la piscina in Brasov… :) Salvarea a venit insa de la nea Aurel, Geo si Aura care m-au sunat sa ma intrebe daca nu merg pe undeva..

Cu nea Aurel am mai mers si este om de baza, cu Geo m-am intalnit in Costila si o stiam ca ma pot baza pe ea, iar Aura locul doi la Maratonul Piatra Craiului 2009, este genul de fata care lasa in spate multi baieti destoinici ;)

Evident cabina din Busteni nu mergea asa ca Baiului a fost din nou alegerea corecta.

Duminica vremea era perfecta de mers insa vantul turbat de sambata a crustuit mult din pulverul deja asezat. Coborarea pe versantul vf. Urechea a fost destul de ciudata, un amestec de pudra cu crusta facea ca virajele sa nu fie chiar asa de usor de facut… mai ales pentru cei cu cu schiuri mai inguste.

Am urcat inapoi in creasta apoi din cauza zapezii mai bune am ales coborarea pe muchia Zamora spre Busteni

descarca track gondola-zamora-busteni

  • TwitThis
  • Google
  • Facebook
  • LinkedIn
  • MySpace
  • E-mail this story to a friend!
  • Print this article!

Comentezi?? Comenteaza!!

10 Raspunsuri la “Baiului - Culmea Urechea si culmea Zamora”

  1. Alex on 21 December 2010 6:23 pm

    Super Bubulu, ca de obicei.
    offtopic: ce folosesti pentru prelucrare video ?

  2. Baloc Cristoff on 21 December 2010 7:47 pm

    Salut Bubulu! Frumos iti mai petreci weekend’urile! Am fost vineri la Azuga, si am vazut niste galme mari de zapada pe cazacu facute de tunuri care au mers mult in ziua aia care mi s-au parut instabile. imi intra tot batul de schi in ele si nu dadeam de teren, era cam uda in crestet (grea), in partea dinspre vale aveau crusta si dedesubt era zapada uscata iar in partea superioara inspre deal erau niste crapaturi ciudate, ca dintr-o intindere plastica, adica parea ca galma pleaca incet la vale. mai nasol a fost ca la al treilea tun nu am fost atent si m-am apucat sa traversez chiar galma asta si a parait cam nasol. M-am cam speriat, le-am evitat la coborare cat am putut. Era posibil sa alunece s-au m-am ingrijorat degeaba? Am si cateva poze da nu stiu unde sa le arat.

  3. Bubulu on 21 December 2010 8:25 pm

    Filmulete sunt editate cu Kdenlive, pe un Ubuntu 10.10 cu ajutorul domnului pinguin linux care arde cate un windos la fiecare sfârşit de film;)

  4. mario on 21 December 2010 10:14 pm

    Foarte inspirata melodia Tatianei Stepa…..Rar aud asemenea muzica…Bravo Bubu!!!

  5. Mihaela C. on 22 December 2010 10:37 am

    Foarte faine filmuletele, mersi pt. comentarii ca altfel nu le porneam.

  6. Alex on 23 December 2010 2:55 am

    @bubulu: felicitari pentru maniera in care va petreceti voi weekendurile; si felicitari pentru domnu’ pinguin. sper ca anu asta sa reincep si eu sa bag munte mai des, n-am mai vazut de prin iunie. E super kdenlive, sa incerci si cinelerra.

  7. daniel on 23 December 2010 11:35 am

    Felicitari Bubulu, excelent, imagini superbe, colana sonora speciala ca intotdeauna! Multumim :)

  8. Aura on 23 December 2010 9:06 pm

    A fost o tura foarte, foarte faina!

  9. Bubulu on 24 December 2010 1:39 pm

    Cand esti locul 2 la Maraton Piatra Craiului si fugi pe jos la deal cu viteza cu care eu merg pe bita la vale, te cred si eu ca e o tura frumoasa si relaxanta 15km cu vreo 900m diferenta de nivel, da pentru noi restul, 99% din barbatii ALPHA ai tarii o tura cu tine sau Geo nu e asa de frumoasa ;)…din motiv ca ne simtim ca niste oi asmatice ;). Oricum cand intalnesc fete ca voi mi se intareste convingerea ca strabunica mea NU a fost o curva care s-a culcat cu invadatorul roman sa formeze un popor de bastarzi din care am iesit eu; Ci mai degraba cu pumnalul in mana taia gatlejurile romanilor.In ziua de azi alergi al MPC acum 2000 de ani nu as fi vrut sa fiu roman si sa ma intalnesc cu tine ;).

  10. Bubulu on 24 December 2010 1:47 pm

    Baloc Cristoff@ dupa cum ai vazut acum cativa ani se poate muri si pe drumul de vara din Sinaia. de ce nu si la Azuga ? daca paraie zapada nu este semn bun oricum ai vrea sa o iei. mai bine te cari din zona.

Ai citit articolul si ai o opinie... o intrebare... o injuratura? Orice ar fi, poti folosi formularul de mai jos.




Spam protection by WP Captcha-Free