Time 4 sum (Dew Tour) aksion!

22 December 2008, ghitzuca


Cum la noi nu se intampla inca nimic in materie de concursuri de freeski, ia sa aruncam o privire catre taramurile ceva mai inzapezite!

Cunoscutul Dew Tour are si o varianta “alba” si a poposit la Breckenridge, Colorado timp de 3 zile, bifand 2 probe principale: slopestyle si halfpipe. Datorita cetei, vantului si a temperaturilor scazute, conditiile nu au fost dintre cele mai bune.

Slopestyle

JF Houle, Oscar Scherlin si Tucker Perkins au avut fiecare run-uri foarte valabile, dar tanarul Jossi Wells a iesit in evidenta cu o mansa mai buna: switch 450, apoi switch 630 pe flat-down box-ul care deschide parcursul de slopestyle, dupa care linia de kickere este abordata cu switch 1080 pe stanga, la prima statie, urmat de unul opposite, pe dreapta, la cea de-a doua.

Aceasta colectie de trick-uri il claseaza momentan pe primul loc, pana ce apare Bobby Brown. Nu este vorba despre sotiorul iubitor de “zapada” al lui Whitney Houston, ci de un kid foarte talentat care ii detroneaza pe PK si pe Henrik cu zambetul pe buze, intr-un run incredibil. Ingredientele acestuia s-au derulat dupa cum urmeaza: switch misty 9 pe stanga la primul kicker, switch double cork la cel de-al doilea, kangaroo flip (double flatspin) la al treilea, plus un rodeo off the rail la ultimul element al traseului. In mod destul de logic, toate aceste manevre, l-au cocotat in varful clasamentului, acolo unde-i si era locul!

Ii dorim insanatosire grabnica lui Jacob Wester, care datorita unei rafale buclucase de vant a aterizat pe cozile schiurilor si si-a rupt piciorul stang.

Clasament final baieti:

1) Bobby Brown - 90
2) Jossi Wells - 89
3) Henrik Harlaut - 85
4) PK Hunder - 83
5) Matt Walker - 79
6) JF Houle - 79
7) Simon Dumont - 79

Clasament final fete:

1) Kaya Turski - 69
2) Anna Segal - 64
3) Keri Herman - 60
4) Virginie Faivre - 42

SuperPipe

Dupa ce in se calificase in preliminarii pe locul 4, in runda finala lumea murmura la intrarea in pipe a lui Tanner Hall, asteptand pesemne unul dintre cele doua double-uri (cork sau alley-oop) la care lucrase cu o seara inainte. Totusi, datorita vremii capricioase, domnul Hall s-a decis sa joace o carte mai sigura cu un imens 1260, doua 900 back-to-back, alley-oop flatspin 360 si switch 1080 la ultimul sair din pipe; runda care il plaseaza la momentul dat pe prima pozitie.

Competitia este insa departe de a se fi terminat, atat timp cat Simon Dumont, numit de insusi Tanner cel mai bun pipe-skier din lume, are privilegiul de a pleca ultimul in finala, dupa ce a dominat calificarile. Simon uimeste la intrarea in pipe cu doua 900 ample back-to-back, le leaga in continuare de un 1260 si de un 720, dar isi pierde din elan si loveste muchia pipe-ului in incercarea de a roti un switch 1080 si isi pierde un schi la pachet cu sansa la un loc pe podium. Locul 5 pentru Simon Dumont.

Performanta talentatului Justin Dorey, care il urmeaza pe Tanner pe pozitia a doua, este de apreciat iar el este considerat anticipat inca de pe acum cel mai bun skier de pipe al anului. Si, evident, un adversar de temut pentru tandemul Tanner/Simon.

Clasament final:

1) Tanner Hall - 90.75
2) Justin Dorey - 85.50
3) Duncan Adams - 81.00
4) Peter Olenick - 79.50
5) Simon Dumont - 78.75
6) Xavier Bertoni - 75.00
7) Kevin Rolland - 70.75

Ghitzuca feat. Mx

  • TwitThis
  • Google
  • Facebook
  • LinkedIn
  • MySpace
  • E-mail this story to a friend!
  • Print this article!

Comentezi?? Comenteaza!!

6 Raspunsuri la “Time 4 sum (Dew Tour) aksion!”

  1. radu on 23 December 2008 12:18 am

    Zi si de snowboard ghitzuca. la baieti a fost super spectacol…cel putin asa s-a vazut pe E2

  2. alb_ca_zapada on 23 December 2008 12:29 am

    @radu:
    din ale mele cunostinte ghituca se pricepe la schi… si cum p-aici zicem fiecare despre ce stim, asta-i situatia.
    eu unul am incercat sa implic si un dadator cu parerea in ale snowboardului, dar se pare ca copiii nu-s prea interesati de treburile comunitatii ;)

  3. Stefan on 23 December 2008 4:49 pm

    @ alb - parca era unul si cu snowboardul, scrisese ceva tutoriale anul trecut. S-a plictistit sau ? intreb si eu, ca e un pic frustrant pentru noi cei cu placa sa nu avem nici un articol pe derdelus.

  4. alb_ca_zapada on 23 December 2008 8:30 pm

    @stefan
    cel de anu trecut nu mai este in echipa, este adevarat… sau ma rog are omu altceva mai bun de facut.
    acum avem drept membru de seama pe domnul toma mortila care mai ne spune una-alta.
    dar oricum, balanta este dezechilibrata clar: scriem aici 5 schiori si doar un boarder. asteptam si altii care se simt in stare.

  5. Flipper S on 25 December 2008 8:37 pm

    @stefan
    cred ca de mine era vorba, sau m-am hazardat ? Nu am mai scris, din lipsa de timp :( si oricum la articolul in cauza nu avem ce sa spun pentru ca nu am participat.

  6. alb_ca_zapada on 26 December 2008 6:51 am

    @flipper:
    lipsa de timp e nasoala, nu-i asa??

Ai citit articolul si ai o opinie... o intrebare... o injuratura? Orice ar fi, poti folosi formularul de mai jos.