Mike Douglas, the Godfather

3 June 2008, alb_ca_zapada

Cind te apuci sa scrii despre asa oameni mari dispare chiar si inspiratia, deh, prin comparatie cuvintele devin mici si floscaite. Asadar sa incepem abrupt:

Mike Douglas este, nici mai mult nici mai putin, decit cel care a reinventat ski-ul.

La mijloc de ani ‘90, cind pustan fiind incerca sa se dea in pipe-urile boarderilor (caci cam ale lor erau), a proiectat un ski cu cozi intoarse. A facut un filmulet impreuna cu citiva amici de tumbe si a trimis tot pachetul la 10 companii producatoare. Singurii interesati au fost cei de la Salomon si uite asa prin ‘97 s-a nascut skiul care a revolutionat sportul asta si a salvat o industrie intreaga: Salomon Teneighty, primul twintip ever!

De atunci Mr Godfather a ramas in ograda Salomon, s-a ocupat de diverse, incearca sa promoveze filmarile de tip POV, produce filme, creste copii si se da inca de crapa. (btw, la intrebarea standard “la ce trick lucrezi” raspunde precum marii campioni: “incerc sa cresc doi copii“).

La cei 39 de ani skiaza inca de-a dreptul fantastic… Se autodefineste mai nou drept big mountain skier caci, asa cum spune, nu-l mai tine pipota de super rotatii in park. Si, drept exemplificare, iata-l mai jos intr-o filmare facuta prin 2006-2007 (uh, 37-38 de ani) pentru celebrul Seven Sunny Days… Personal m-am uitat si m-am tot uitat la filmuletul asta si as spune ca am descoperit o fluiditate si o versatilitate rar intilnita…

Vizionam si studiem deci schiul de vale!!


Salomon Freeski Episode 7 - Helmet Cam via Zapiks

[Post to Twitter]

Comentezi?? Comenteaza!!

7 Raspunsuri la “Mike Douglas, the Godfather”

  1. mihai savu on 3 June 2008 2:15 pm

    Impresionant. Mai ales cum curge la vale printre copaci, in prima scena, cu oglinda in mana… sublim.

  2. alb_ca_zapada on 3 June 2008 2:48 pm

    pe mine unul m-au impresionat culoarele mai inguste de 1m date fara nicio retinere… si, de fapt, vb lui alex, omul asta da 360-uri ca si cum si-ar sufla mucii…. la naiba, are totusi 38 de ani…

  3. magnum on 4 June 2008 3:12 pm

    deci ..aveti tema pt varsta de 38 de ani:))

  4. gioni on 4 June 2008 6:11 pm

    @ bogdan coman
    te simti deja batran ?!

  5. alb_ca_zapada on 5 June 2008 1:04 am

    mai nu, dupa ce vad si citesc despre asa oameni… ca pin’ la urma si la coada si batrinetea asta e doar o stare de spirit, nimic mai mult… (eh, asta in cazul in care ai noroc de genunchi buni).

    oricum nenea asta (si alti asemenea lui, revenim cu detaii in zilele urmatoare) ar cam fi modele de urmat nu numa pt noi astia in prag de middle age, ci si pt multi copilasi obositi sub 28 de ani de pe ale noastre plaiuri.

  6. Go fat or Go home (adica despre schi in Romania) : derdelus.ro on 10 December 2008 3:39 am

    [...] ca razboiul pentru publicul tanar fusese castigat de snowboard. And yet… A fost de ajuns ca Salomon & Mike (Godfather) Douglas sa iasa cu celebrului model 1080 pentru ca lucrurile sa ia o alta [...]

  7. Si ziceti ca stiti istorie? : derdelus.ro on 12 December 2008 1:21 pm

    [...] in 1997, inventat de Mike Douglas, produs de Salomon, boteza 1080. Corect, nu? HA! NU! [...]

Ai citit articolul si ai o opinie... o intrebare... o injuratura? Orice ar fi, poti folosi formularul de mai jos.