Datorita turnurii pe care au luat-o discutiile p-aici pe la gura sobei si datorita unor comentarii pline de referiri neadecvate am hotarit sa scoatem fara avertisment orice fel de postari flagrant offtopic, cu limbaj agresiv sau neadecvat.

Multumim,
Echipa derdelus.ro

ISPO live - prima zi, prima impresie

2 February 2009, alb_ca_zapada

O sa incerc citeva cuvinte din parterul ingrozitor de aglomerat, pestrit si zgomotos al hostelului in care stau. Asadar, show time:

ISPO (winter) este o experienta in sine dincolo de echipament, noutati si prezentari. Situatia sta cam asa:

  • 185.000 mp de spatiu expozitional (adica 17 hale) pline ochi cu echipament de munte (nb, winter ONLY!). Tot ce vrei de la deja clasicul snowboard pina la “wearable technologies”, fashion, street, schiuri intoarse pe toate partiile, sport-trends si cite si mai cite.
  • O hala dedicata providerilor de echipament din India si China
  • Expozitia e structurata in citeva concepte (sau platforme cum le-au zis ei):
    • board_ispo - 250 de branduri cu si despre snowboard: hardgoods, accesorii, tzoale, fashion street, echipament pentru magazine, samd
    • ispovision - branduri inovatoare sau mai “altfel” (Bogner, Boheme, Matador, Maser, Zai, Armada, etc)
    • ski_ispo - zona de schi ce acopera atit marci mainstream binecunoscute cit si cele newschool din segmentul freeski (Black Crows, Faction, 4FRNT, Movement)
    • sportstyle_ispo - style, style si multi bani. Craft, Halti, Kjus, Spyder… n-as putea spune mai multe, n-am ajuns inca
    • performance_ispo - n-am ajuns inca
    • outdoor_ispo - chestii de munte (de iarna, reamintim) fara o neaparata legatura cu zapada si sporturile asociate
    • crossover_ispo - ski & outdoor

Pe linga imparteala asta clara si pe hale mai exista zone dedicata precum grupul de firme Scandinavian Outdoor Group, Freeride Arena, Wearable Technologies, Brand New, and so on.

Si asta nu e toata nebunia. Mai sint o puzderie de premii pentru diverse sectiuni si categorii. Dar despre asta o sa avem sper timp sa discutam in lunile ce urmeaza. Acum, iata ce am inteles eu din toata taresenia. Asa, la foarte cald:

  • In primul rind un consum fantastic de hirtie. Eu am carat cca 10 kg de maculatura. Altii erau si mai si, o multime de geamantane pe roti se plimbau prin zona.
  • Am avut experienta vietii. M-am plimbat cu Xbow, o masinuta fantastica produsa de KTM care te duce la 100kmp in 3-4 sec iar la 200 in cam 10. De ce m-am plimbat cu racheta? Pentru ca Kastle (cine stie, stie) este de cca 2 ani in proprietatea unui grup de investitori din rindul carora face parte si KTM.
  • Cel mai misto slogan al tirgului l-am vazut la SOG, Scandinavian Outdoor Group (o adunatura de firme din zona pricina care dupa a mea parere bat la dos multe alte inventii europene). Linga o poza cu o corabie de vikingi sta scris cu font simplu: “1682 years of outdoor experience”.
  • Foarte interesanta pozitionarea brandurilor. Vorbim despre pozitionarea fizica din care rezulta si brand philosophy. Avem asadar pe Line la board_ispo (nu, nu s-au apucat de placi), avem Palmer atit in hala de schi cit si in cea de snowboard, avem Armada la ispovision alaturi de Bogner & company (si nu intr-una dintre halele dedicate schiului), avem pe Voekl Big Mountain (toale) in acelasi ispovision (de unde rezulta ca freeski e cool), avem Kastle intr-o cladire separata din afara spatiului expozitional (eh, de ce oare?).
  • Designul very-very cool al schiurilor din segmentul freeski a devenit litera de lege. Ski-art-ul aruncat de Armada pe piata in urma cu niste ani devine acum mainstream. Am vazut o expozitie intreaga Seven Artistic Signs by Rossignol. Adica gama SAS si picturile care au inspirat-o. Cu tot cu pictori in carne si oase. Nici chiar Elan nu e mai prejos, abia astept sa vad moaca lui Bubulu cind o da cu ochii de noul 888.
  • La categoria snowboard, rocker is everywhere. Adica nu prea mai exista producatori care sa nu aiba cam toata gama cu un soi de reverse camber. Unii spun ca in citiva anu camberul normal va fi minoritar in snowboard.
  • La schi e clara tendinta: the wider, the better. Chiar si schiurile de tura alea usoare s-au labartat peste 80mm.
  • Toata lumea face de toate. Greu gasesti un producator traditional de schiuri care sa nu se fi apucat de facut placi.

Cam asta pentru prima zi. Ar mai fi multe de spus dar deja sint satul de atita ISPO si snow-related. Zapada si bani sa fie ca de restul cu siguranta nu vom duce lipsa.

Munchen out.

Alte articole din seria “ISPO 2009”

  1. ISPO live - prima zi, prima impresie
  • TwitThis
  • Google
  • Facebook
  • LinkedIn
  • MySpace
  • E-mail this story to a friend!
  • Print this article!

Comentezi?? Comenteaza!!

11 Raspunsuri la “ISPO live - prima zi, prima impresie”

  1. Andy on 2 February 2009 11:56 am

    Excelent articolul , cred ca e de vis acolo … sa inteleg ca e in Germania la Munchen targul ? are loc anual ? daca da ..la anu merg sigur :D

  2. alexosu on 2 February 2009 12:53 pm

    Yeap. Munchen, anual.

  3. marius on 2 February 2009 2:16 pm

    asteptam si poze multe!:D multumim anticipat

  4. Bubulu on 2 February 2009 3:13 pm

    Alb.ca.zapada@ esti un pic in urmă :) am vazut designul de la elan. 777.888.999.1010 cam acum o lună :) maine imi iau noul elan 999 de la brasov :).e adevarat ca grafică imi cam miroase a perestroika si glasnost dar in schimb sunt multe lucruri care imi plac la noul elan 999. Mai multe impresi săptămna viitoare dupa ce mă dau cu el. :)

  5. barbosa on 2 February 2009 4:30 pm

    @alb-ca nu-s ipocrit ; te invidiez!!!!!!!!!!

  6. Solo Radu on 2 February 2009 5:36 pm

    mai, ce te invidiez!!!!!!!!! nu pot sa cred ca esti acolo! f f tare! :D :D :D pfoai…. :)

  7. Solo Radu on 2 February 2009 5:39 pm

    clar, la anul merg si eu!

  8. Sorinescu on 2 February 2009 11:21 pm

    @Andy: din pacate sunt firme (nu foarte multe din fericire) in a caror stand nu poti intra decat pe baza unei invitatii. Dar chiar si asa experienta Ispo sau EuroBike e una extraordinara. Cand ma fac mare ma duc si eu :-)
    @Bubulu: sa-l stapanesti sanatos! Pacat ca nu l-ai avut weekend-ul asta sa-l fi vazut si eu de aproape (merita plimbat prin zapada de sambata dar si prin bulgarii de duminica)
    @Alb: astept cu nerabdare ziua doi de la firul ierbii! :-)

  9. icee on 3 February 2009 7:00 pm

    ditai industria parol !

  10. DanNic on 13 February 2009 8:47 am

    Asteptam cu nerabdare si restul impresiilor, pozelor, noutatilor…
    Dar de Luni incolo :-), ca a nins si pe la noi un pic, in sfarsit.

  11. alb_ca_zapada on 13 February 2009 2:00 pm

    e pe vine, cu siguranta… numa sa nu-mi sara lumea-n cap daca zic adevarul precum reporterul ;)

Ai citit articolul si ai o opinie... o intrebare... o injuratura? Orice ar fi, poti folosi formularul de mai jos.