Reporter Special - despre schi la TV

26 April 2009, by alb_ca_zapada

.!.

Ieri, Simbata 25 Aprilie 2009 a fost o zi istorica pentru pirtiile romanesti. A fost ziua in care pentru prima data pe un important canal media s-a discutat deschis si cu cartile pe masa despre starea deplorabila in care se afla statiunle noastre de schi. A fost deci pe Antena3 o editie a emisiunii Reporter Special sub titlul “Partii fara alibi”. [disponibil aici]

Eu cred ca de acum ceva s-a schimbat. Nu vom vedea, fiti siguri, peste noapte indolenta autohtona transformindu-se in profesionalism austriac. Insa mintile inguste si fetele unsuroase vor sti de acum ca ceva s-a schimbat pentru ei. De acum ei stiu ca au de-a face cu un alt tip de consumator, ca sintem dispusi sa strigam, sa batem din picioare si sa facem spume la gura pina cind ne vor respecta drepturile.

Este trist pentru ca trebuie sa se moara pentru ca lucrurile sa se miste. Si cum spuneam, trebuie sa ne gindim putin si la Mircea, ii datoram atit de mult

Daca treci pe Drumul de Vara priveste cu atentie. Undeva in dreapta este locul unde si-a dat ultima suflare prietenul nostru Bobo. Acum drumul este marcat, acum nu te mai poti rataci. Multumeste-i lui pentru asta, ridica ochii catre cer si adu-i un omagiu. Merita!

Si nu in ultimul rind multumim inca o data celor care s-au implicat si au adus in atentia opiniei publice cazul lui Bobo.

  • Dna Carmen Moise, Vlad Petreanu si echipa Reporter Special
  • Jurnalul National si Sorin Anghel
  • Silviu Bruma si ziarul Adevarul
  • Catalina Slujitoru de la Ring
  • Tiberiu Lovin de la Romania Libera
  • Realitatea Brasov
  • PrimaTV
  • Razvan Spiridon
  • Mircea Badea
  • Cabral si Tudor Chirila
  • Ziarul de Sinaia
  • TwitThis
  • Google
  • Facebook
  • LinkedIn
  • MySpace
  • E-mail this story to a friend!
  • Print this article!

Comentezi?? Comenteaza!!

36 Raspunsuri la “Reporter Special - despre schi la TV”

  1. cristi on 25 April 2009 1:05 pm

    Azi, sambata 25-04 va fi difuzat reportajul pe Antena 3 de la ora 22:05

  2. mariusica on 25 April 2009 5:04 pm

    Din pacate azi a murit un om pe Valea Cerbului.
    http://www.realitatea.net/un-tanar-a-murit–dupa-ce-a-cazut-intr-o-rapa-de-pe-un-traseu-interzis-din-bucegi–atentie–imagini-socante_504712.html
    Seria neagra nu s-a terminat. In seara asta dau si eu drumul la teveu, trebuie vazut reportajul pe Antena 3. Crisi, multumim pentru informatie.

  3. alb_ca_zapada on 25 April 2009 5:50 pm

    da, asa este… n-am scris direct aici, am facut-o pe twitter…deci de urmarit si ciripitul derdelusului: http://twitter.com/derdelus … sau in widgetul de mai sus.

    asadar avem pe Antena3 o editie a emisiunii Reporter Special sub titlul “Partii fara Alibi”… pentru care noi astia ce ne traim visele si suferintele pe zapezile patriei multumim lui vlad petreanu si bineinteles marii doamne carmen moise

    cit despre tragedia de pe v cerbului, am vazut-o azi la tv… este regretabil, dar totusi nu are legatura cu subiectul pirtiilor si moartea lui bobo mocanu

  4. barbosa on 26 April 2009 6:35 am

    @alb - sanatate ( acum tu ai mai multa nevoie de ea decat ceilalti )si felicitari pt ,,pionieratul ” de aseara de la Antena 3 !!!
    E pt prima data cand se discuta deschis sespre legalitatea partiilor de aseara .E pt prima data cand subiectul a fost ,,stors ” prin drepturi la replica pana la ultima intre contestatari si organele raspunzatoare -aici felicitari si SARUT MANA CARMEN MOISE .Vor sari oligofreni ; ca e tarziu dupa 3 luni de la evenimemte ,ca la antena 3 nu se uita nici dracu,ca acu vb de schi cand e sezonul gata ,ca ora de difuzere e tarzie ,ca de ce sambata ,………………….DAR IMPORTANT E CA PT. PRIMA DATA SUBIECTUL ASTA CE NE DOARE A FOST PT 55 MINUTE PE TV.
    Respect tuturor ce au facut ,,galagie ” ,scandal ,presiune ,proteste ,au scris ,au vb despre subiect ,comentat…………………ca moartea lui Bobo Mocanu sa nu ramana un alt eveniment tragic dupa care NU SE INTAMPLA NIMIC ,asternandu-se linestea de care ,din pacate , au nevoie organele !
    Fata si limbajul primarului din Sinaia ma rascolit profund ; semana cu a vecinului meu de acum 18-19 ani din berceni ce schimba valuta (la negru) !

  5. mitza(tm) on 26 April 2009 8:58 am
  6. mariusica on 26 April 2009 9:13 am

    Bravo baieti!
    Primarul din Sinaia din pacate e primarul clasic pe care il gasim in orice comuna, sat, orasel, oras si capitala. Fara sa stea pe ganduri, fara regrete cu o atitudine de ia ma “mucul meu in fata” ne minte cu zambetul pe buze. Cum poti sa zici ca partia Drumul de Vara era marcata asa cum trebuie,ba din contra baietii de la salvamont au exagerat cu indicatoarele si betele de lemn. Nimic nu era acolo!!! multi avem poze din decembrie si ianuarie si ne uitam ca prostii la ce zice domnu primar (filmuletul de pe youtube cu tipul care s-a dat anul trecut e cel mai bun exemplu). Partia Papagal sau Tarle sunt bine marcate :)) ( pe GPS-ul personal daca ti-a dat cineva punctele). Domnu salvamont sef, sa-i dea Dumnezeu sanatate dar nu are ce cauta in serviciul salvamont, e bun de boschetar matinal care ocupa primul bodega( are fata si gesturi bine conturate). Primarul din Predeal e si el fericit de “partia” pe care o are. Mama ei de partie…..dai jumate din ea la bete sau tragi baietii cu placile ca sa dai si tu o mana de ajutor. Pentru partia de sanius si oase rupte trebuie sa-l felicitam, aici Predealul e pe primul loc in tara.
    NU conteaza ca a aparut reportajul in aprilie, iunie, iulie ( cred ca pe caldurile in iulie avea un succes nebun)…… e cel mai mare pas pe care l-a facut cineva pentru noi, cei care ne dam pe “partii” (replicat: Noi, toti cei care ne dam in Romania facem “freeride”, asta e pe bune).

  7. mitza(tm) on 26 April 2009 9:53 am

    vazui si eu emisiunea - good job! incredibil ce tupeu pe primarul de la sinaia…
    auzi tu, partie de freeride si ski extrem - incredibil
    finalul cu partiile in sinaia sunt ca in austria a pus capac

  8. mariusica on 26 April 2009 9:58 am

    Daca primarul din Predeal si-a laudat partia comunala cu 9 din 10 pai domnu din Sinaia ar fi dat un 10 cu plus cu tot :)

  9. barbosa on 26 April 2009 11:35 am

    Excelenta paralela cu decleratiile sefului salvamont sinaia ; cand ca a iesit din partie fara sa-si dea seama ; cand ca a cautat adrenalina ?!!!
    Nu imi revin ; primarul din Predeal nu stia ce e o baliza ( oricum mai taran dar mai putin smecher decat cel din Sinaia) iar sinaianul ,,facea arogante ” ca doar el e baskanul in sinaia ,nu?

  10. Solo Radu on 26 April 2009 7:05 pm

    felicitari pentru treaba facuta!!!!

  11. Lulu on 26 April 2009 8:25 pm

    Felicitari si din partea mea pt emisiune … e un pas important facut inainte

    Pe mine personal m-a amuzat cel mai mult ca a spus primarul din Sinaia ca daca vrea sa mearga rapid nu alege Austria ci Sinaia :))

    Poate el se teleporteaza sus in varful partiei si nu sta la cozile interminabile

    La treaba cu balizele (primarul din Predeal) ii ziceam doar atat, daca tot nu stie ce e aia : Google it !

  12. florin on 27 April 2009 8:19 am

    Excelent reportajul! Cred ca orice persoana nepartinitoare isi da seama cine spune adevarul si cine minte. Dar ce tupeu fantastic au anumiti indivizi, incredibil! Iar mustaciosul ala de la miting, coada aia de topor probabil era platit; rusinos.

  13. zappa on 27 April 2009 8:46 am

    Felicitari pentru reportaj.

    Pacat ca nu se va schimba nimic - cu asemenea primari, sefi salvamont si oameni ca bagatorul-in-seama-mustacios de la protest eu nu vad un viitor schimbat.
    Sper sa ma insel.

  14. trainspot on 27 April 2009 1:34 pm

    deci, excelnt, cum s-ar spune. foarte misto reportajul. cel mai mult mi-a placut de primarul din sinaia care zicea ca balizele sunt furate de ciobani si ca salvamontul a facut mai multe decat ar fi trebuit. ahm… NOOOT! : )

  15. alexosu on 27 April 2009 2:18 pm

    Chiar, ca mi-am adus aminte: va dati seama cum fura ciobanii indicatoarele si balizele de pe Drumul de Vara? Imi si inchipui pe langa stana o magazie de indicatoare.

  16. barbosa on 27 April 2009 3:54 pm

    sa balizeze drumul oilor sa nu mai dea bani pe caini ,nu?
    iar pe salvamontistii zelosi nu-i vazura-ti cu sublerul masurand din 23,4 cm in 23,4 cm balizele?
    Ce zdreanta de om smecherusu de primar de sinaia !Parca-l vad la negocieri de autorizatii ………..

  17. bogdan on 27 April 2009 8:01 pm

    Vreau sa zic ca doar gandul ca am dat o caruta de bani pe monitorul de care ma folosesc in prezent , nu m-a facut sa ma abtin sa nu dau cu el de pamant dupa ce am urmarit primele 10 - 15 minute din reportaj. Rezultatul…….dupa cativa ani dupa ce am revenit in tara dupa o perioada de munca peste hotare sau ” pe dincolo ” cum se mai spune , ceva imi soptesete iarasi in ureche sa plec naibi din tara asta de kkt……. dar de data asta pentru totdeauna. Primaru’ ala manelist ……si cu “salvamontistul ” care se contrazicea pe el insusi……si cu dobitocul cu mustata……fratilor cred ca suntem cu vreo suta de ani ui urma celor de ” dincolo “. Nu imi revin cred ca as da de pamant si cu primarul si cu salvamotistu’ si cu mustaciosu’ ala libidinos.

  18. bogdan on 27 April 2009 8:07 pm

    @barbosa
    zdreanta de om e putin spus.Un jegos,un libidinos si toti termenii spurcati care imi vin acuma in gura e prea putin pentru al caracteriza pe dobitoc.Suntem luati de fraieri cu totii. Intr-o tara civilizata, probabil ca si-ar fi dat demisia vreo cativa oameni in frunte cu ministrul turismului. Un bun prieten de-al meu spunea odata cam asa ceva……” romania este ceva aparte ce nu poate fi comparat cu nimic altceva” ……..cat adevar se ascunde in spatele acestor vorbe……………..

  19. bogdan on 27 April 2009 8:12 pm

    Fratilor veniti rapid in Sinaia daca vreti sa va …..bip…..nervii pe drum si apoi pe partiile de ” schi extrem ” si de ” free raid “…..de altfel partii nebatatorite dar teoretic omologate. ………sa imi taie cineva netu ca imi vine sa injur de mama focului de o sa creada lumea ca sunt un frustrat si nimic altceva

  20. snowtrip on 27 April 2009 11:16 pm

    Cand mai ies primarii astia la ski, sa-mi spune-ti si mie; ma ofer sa merg cu placa cat de tare pot si sa-i iau din plin se le bag cantul in gat. Accidente se intampla mereu mai ales pe partiile ilegale pe care le adminstreaza.
    Ma doare sufletul ca tara asta a cazut pe mana unor prosti care isi vad doar de interesul personal si se asigura ca burta sa le fie mereu plina…. aproape ca imi vine sa plang…

  21. mariusica on 28 April 2009 7:33 am

    trebuie un cant bine ascutit ca au ceafa groasa

  22. alexosu on 28 April 2009 9:44 am

    Guys, va inteleg supararea, dar hai sa pastram un ton civilizat.
    Multumesc.

  23. florin on 28 April 2009 2:59 pm

    Ce sperante sa mai avem cand oameni tineri gandesc ca individul asta:
    http://www.ciclism.ro/forums/f7/protest-mort-surprins-de-avalansa-3757/index2.html#post68938
    E cu atat mai dezamagitor cu cat vine de la un ciclist, prin urmare cineva care teoretic ar trebui sa inteleaga mai bine ce inseamna vinovatia, delasarea autoritatilor. Pacat :(

  24. mitza(tm) on 28 April 2009 3:31 pm

    de o prostie rara catalin mantescu ala….

  25. qwerty on 28 April 2009 4:12 pm

    stiti vorba aia “e bine ca prostia nu doare” ? ei bine, eu cred ca doare…doar ca durerea o simt cei cu capul pe umeri nu cei care o provoaca…e intr-adevar frustrant si oarecum dureros sa vezi atatia ratati in jurul tau…si totusi mi-e mila da catalin ala, e rau sa traiesti intr-o lume a ta…

  26. alb_ca_zapada on 28 April 2009 6:11 pm

    gresit oameni buni, foarte gresit!
    nenea ala care a postat pe forumul ciclism.ro nu e deloc o specie rara… el reprezinta parerea unanima a super oamenilor de munte… ii stiti cu siguranta, alpinisti oteliti pe platoul bucegi, detinatori mindri de piolet, ei pleaca de obicei in zori de zi cu personalul catre busteni pentru o aventura la limita supravietuirii pe acele morarului.

    dada, ii stiti, merg fie vara fie iarna in bocanci sau in pantofi de trail si au o unica haina de vreme rea pentru jungla urbana: windstopperul mammut cumparat la un sfert de pret “direct din fabrica”.

    in caz ca nu-i cunoasteti pe adevaratii oameni de munte, dati o raita si prin piatra craiului… ii gasiti la curmatura cintind la ghitara cintece de dor… sint oameni dintr-o bucata si-s romani mai presus de orice… au foarte multe certitudini si intrebari mai deloc… sau incercati pe grupul alpinet, e cam tot aia

    amicul alex imi spunea la un moment dat ca fiecare dintre ei se crede in adincul sufletului un mic hillary… cind pleaca de la babele in expeditie si vede un pustan cu ipod-ul in urechi si placa neglijent balabanita il apuca dracii, caci nu-i asa, nici muntele nu mai e ce-a fost odata.

    asa ca nu va mirati va rog de atitudinea respectabilului catalin si nici de aceea a mult incercatilor salvamontisti… e normal sa aiba boala pe noi, profanii. caci muntele are, nu-i asa, legile lui nescrise.

  27. Bubulu on 28 April 2009 7:22 pm

    Si eu m-am ratacit intre papagal si drumul de vara si ma consider mandru ca sunt ,,belemec la fel ca ceilalti,,….si nici nu as vrea sa devin ,,om de munte,,.
    Sarmanul Bobo nu a avut nici o vina, nu era pe buza Scorusilor sau a Costilei. Sarmanul a fost doar o victima nevinovata a celor care declara ,,partie,, o zona care nu are nici o treaba cu ce se intelege prin partie nu pe afara prin Austria sau Franta dar nici macar cu legislatia romaneasca.
    Pentru mine subiectul Sinaia imi este cumva paralel e o lume care nu ma intereseaza, eu ma duc la fel de echipat si pregatit si pe Drumul de Vara si pe Costila. Dar vreau ca nepoata mea Ana cand o sa faca primii pasi in schi sa schieze in siguranta pe toate traseele declarate partii si fara sa fie insotita de un bodyguard cu lopata si arva la indemana, cred ca acelasi lucru ti-l doresti si tu pentru Daria.
    Bobo a murit intr-o zona declarata PARTIE nu a incercat sa sparga cornisa din Costila…si nu avea nevoie sa stie sa catere 7+ vedere sau sa fie doctor in nivologie.
    In memoria omuletului asta NEVINOVAT ar fi frumos sa avem un pic de decenta si bun simt, daca vrei sa imi dai lectii poti sa imi dai mie e ok. dar pe Bobo ar fi frumos sa il lasi in pace, sa doarma linistit, si sper ca moartea lui nu a fost zadarnica si Ana sau copii de varsta ei sa fie in siguranta pe PARTIILE DIN SINAIA.
    Bubulu.

  28. icee on 28 April 2009 7:43 pm


    Desi nu vreau sa par dulceag, tin sa-i FELICIT pe toti cei ce s-au implicat in acest proiect “Partii fara Sange”. Alex, Bogdan & Co., ati facut o treaba mare, ceva ce tarisoara asta nu a vazut poate de mult prea multa vreme. De acum incolo va fi de munca si mai mult pentru ca taramul alb sa fie loc de distractie si nu drama mortala. Pentru ca moartea lui Bobo si a altor nefericiti sa nu fi fost in zadar trebuie ca mai multe ogane, organizatii, asociatii, ministere, parlamente sa isi faca treaba asa cum se poate mai bine in interesul consumatorului. Deci e de munca!

    Si nu in cele din urma doresc din tot sufletul sa ii vad pe cei vinovati platind pentru vina de a fi fost ignoranti in post!

    Sa aveti alb pe munte si in spirit!

  29. Thomas on 28 April 2009 7:51 pm

    Eu unul vreau ca peste 2 ani sa ma pot da cu fiul meu pe o partie OMOLOGATA fara sa-i pun tracker GPS, AVALUNG in gura, ARVA la piept si sonda de rucsac. Insa ii voi pune toate astea dupa ani de zile cand vom cobori o vale de abrupt. Asta ca idee, ca ma seaca ce-am citit pe ciclism si nu merita sa-mi fac cont doar sa-i explic zabaucului aluia ce are impresia ca si pe partii trebuie sa te echipezi ca pe Negoiu.
    Treaba cu alpinet.org n-are legatura cu acel specimen. Sunt destui schiori si pasionati care nu privesc cu ochelari de cal nici un alt sport si nu se-mbraca cu hainele de munte pe strada, doar ca “da bine”. Ma numar si eu printre aia :)

    Legat de reportaj, am spus si l-am dat ca link tuturor cunoscutilor: BRAVO, e un pas inainte si nu trebuie lasat sa se stinga acest subiect. Trebuie sa luam atitudine noi ca sa ne fie noua si copiilor nostri bine, nu sa privim in ideea “e, lasa, eu sunt atent, nu mi se intampla mie”.

    Bafta.

  30. alexosu on 28 April 2009 8:00 pm

    Asta cu “legile nescrise” ma sparge de fiecare data. Hai sa le scriem, frate, si sa depasim problema, ca sigur nu e asa complicat.

    Mai e inca o chestie pe care o observ foarte des, mai ales in cazul de care vorbim: e atitudinea “ignora problema ca poate trece”. In sensul ca e mult mai simplu sa scoti la inaintare legile nescrise si teribilismul unu pusti decat sa accepti ca exista un cadru legal (si de bun-simt, as putea sa adaug) care e luat la misto.

    Uneori am impresia ca imi pasa mai mult de Sinaia decat multor oameni care de cand se stiu nu au facut NIMIC pentru locul ala, desi au avut ocazia si mijloacele de-a lungul timpului. Numai ca se aplica o alta teorie, si anume “las-o ca merge asa”. Faptul ca noi am arata care sunt problemele a fost luat ca vendeta personala. Faptul ca am dat si niste solutii (din nou, foarte de bun-simt) la problemele vizibile pentru oricine, dar ignorate inclusiv de noi atata timp, a fost trecut cu vederea.

    M-am cam aprins… Sper sa nu imi treaca, insa.

  31. john on 28 April 2009 11:07 pm

    Da…apa trece si pietrele raman, o sa ne scoata ochii cu cinci table vopsite in rosu si gata, o sa arate bine…vorba unui salvamontist:”….cum ne-am dat o viata pe muntii astia fara sa murim asa o sa ne dam si de acum incolo….cui nu-i convine sa mearga la austrieci si la francezi…”.
    Manelistu’ ala de primar este in stare sa ne rupa oasele daca dam prea mult din gura…pacat…oamenii care s-au inplicat in actiunea asta vorbesc in numele fiecarui schior si poate ca daca la Sinaia se strangeau 500 de oameni nu ar mai fi afirmat cu nonsalanta ca partiile seamana cu alea din Austria…asa pentru o mana de oameni (cu sufletul mare) care o sa refuze sa schieze la Sinaia nu merita sa se deranjeze prea tare…

  32. Flipper S on 29 April 2009 3:38 pm

    @alexosu - ca peste tot in mirificul taram mioritic si pe munte avem “legi nescrise” si care nu se pot scrie pentru ca sunt mereu altele. Legile nescrise au acesta capacitate de a se mula si modifica in functie de de problema enuntata. Daca vorbesti cu oamenii de munte si povestesti aceiasi intimplare dar schimbi punctul declansator o sa vezi cum se schimba si legile. (daca un alpinist cade daca a aplicat priza X cind avea la incemina si priza Y legea nescrisa v-a spune ca tot timpul se foloseste Y daca e sa ai de ales intre Y si X … daca aplinistul cade cind a aplicat priza Y cidn avea la indemina si priza X legea nescrisa spune ca tot timpul se folosete priza X daca ai de ales intre Y si X)

  33. chv on 2 May 2009 4:32 pm

    daca primarul din sinaia isi compara statiunea cu cele din austria sau italia sau franta, este un sarantoc prost. habar nu are despre ce vorbeste. numai vazind ce s-a construit in statiunea aia a lui, este halucinant… am mai zis-o pe aici, nu am fost pe pirtiile din valea prahovie, dar din ce spuneti voi pe aici, comparativ cu ce am vazut eu pe dincolo, nu exista comparatii. poate ar fi binevenit un boicot, sa i se injumatateasca veniturile, sa vedem ce va mai zice primarul atunci…

  34. Dana (B) on 20 October 2009 10:24 pm

    Catalin Mantescu???? Mare dobitoc. Cei care l-au cunoscut stiu despre ce zic. Nu poate lega 2 vorbe sau mai bine spus doar 2 vorbe. Citez de la o prietena comuna: ‘”nu stie asta sa spuna atatea vorbe intr-o singura propozitie”….cu parere de rau…..dar asta

  35. DESPRE PROSTIA OMENEASCA!!! on 20 October 2009 10:38 pm

    CATALIN MANTESCU — CARE LUCREAZA LA ASOCIATIA ROMANA A AGENTIILOR IMOBILIARE ? AM AVUT OCAZIA SA AFLU DESPRE EL SI VA SPUN SINCER CA NU MA POT ABTINE DE A RADE IN HOHOTE!!!
    PE SITEUL ARAI AM VAZUT CA OCUPA FUNCTIA DE - DIRECTOR EXECUTIV - SE VEDE CA IN ROMANIA NEPOTISMUL ESTE IN VOGA SI CA NU TREBUIE SA AI CAPACITATI INTELECTUALE (CULTURA ELEMENTARA) SI ABILITATI DE MANAGEMENT CA SA OCUPI O FUNCATIE DE CONDUCERE.
    DIN ACEASTA CAUZA ROMANIA ESTE IN HALUL ASTA.

  36. A trecut 1 an : derdelus.ro on 23 February 2010 2:51 am

    [...] petrecut multe intre timp. Cazul lui Bobo Mocanu a facut multe valuri - in presa scrisa, pe TV, pe web, in societatea civila (un protest si un memoriu). Chiar si autoritatile din Sinaia au [...]

Ai citit articolul si ai o opinie... o intrebare... o injuratura? Orice ar fi, poti folosi formularul de mai jos.




Spam protection by WP Captcha-Free