Cate ceva despre tehnica

22 April 2009, alexosu

In general ne ferim sa scriem despre tehnica pe derdelus. Din mai multe motive. Din principiu, nu cred ca se poate invata ceva in materie de schi din citit. Poate de la un nivel avansat in sus - dar discutia ar fi extrem de specializata si aproape de neinteresanta pentru 90% din oameni.

Al doilea motiv - nu cred ca stapanesc tehnica atat de bine incat sa imi permit sa dau sfaturi in sensul asta. 

Anyway, sunt oameni care pot sa o faca. Au si limbajul si cunostintele. Una dintre cele mai bune resurse este YouCanSki. Intrati cu incredere si cititi cu mare atentie cateva dintre cele mai explicite si bine documentate articole legate de tehnica. Nu sunt prea multe articole, dar sunt subtantiale si sper sa va ajute. 

Pentru un schior care vrea sa isi perfectioneze tehnica de carve, cu greu veti gasi o resursa online mai buna. 

Ceea ce ma duce cu gandul la o serie de intrebari: ati facut ceva progrese anul asta? V-ati propus pe viitor sa va imbunatatiti tehnica? 

Pentru mine a fost anul in care am mai crescut viteza in offpiste. Si am lucrat la tehnica pentru viteza. M-au interesat mai putin virajele scurte, luate cat mai curat, ci mai degraba pastrarea controlului in conditii de viteza mare.

Sunt de parere ca in zona asta e mult de invatat, cel putin dpdv al tehnicii si cel putin pentru mine. Trebuie sa fiu atent tot timpul la pozitia corpului, a centrului de greutate. Am lucrat la inclinarea in viraj si la tranzitia centrului de greutate fata-spate si stanga-dreapta. Adica ceva de genul asta, pastrand proportiile evident - adica mult mai rudimentar decat ce vedeti acolo. Si nu pe partie, ci in afara ei. 

De fapt cred ca partea cea mai complicata e pastrarea focusului la un nivel constat ridicat si adaptarea rapida la orice tip de zapada. Dar despre asta cu alta ocazie. 

Mi-as fi dorit sa fac mai multe, dar am avut mai putine zile de schi decat mi-as fi dorit.

  • TwitThis
  • Google
  • Facebook
  • LinkedIn
  • MySpace
  • E-mail this story to a friend!
  • Print this article!

Comentezi?? Comenteaza!!

Un Raspuns la “Cate ceva despre tehnica”

  1. alb_ca_zapada on 23 April 2009 6:14 pm

    ai zis aici pe final o mare vorba, domnul alexos: focus

    de 11 zile de cind stau in pat ma tot gindesc ce-am gresit de-am patit-o asa rau… n-am inca un raspuns 100% valabil, poate nici n-o sa-l am vreodata… cind oi sedimenta ceva coerent, fiti sigur, anunt aici.

    focus, minte limpede, atentie. vrei sa te dai offpiste precum marii campioni? n-ar strica poate un curs pt pilotii de raliu.

Ai citit articolul si ai o opinie... o intrebare... o injuratura? Orice ar fi, poti folosi formularul de mai jos.