Suntem la aperitive

18 October 2011, by alexosu

Joia trecută aperitivul a venit de la Burton, via Burn și Surmont. La Cinema Pro câteva sute bune de oameni au umplut (aproape) sala pentru cele 4 filme mai lungi sau mai scurte.

Ușile s-au deschis cu câteva minute întârziere, asa ca pe la 21.15 cam toată lumea era cu un pahar de ceva în mână. Am apreciat stickerele împartite generos la intrare, cataloagele Burton la discreție și tricorile Burn de la plecare. Pentru mine a fost un prilej bun să văd oameni cu care voi avea multe în comun în perioada următoare. Sper eu.

Seara de filme a fost deschisă de o producție locală pe care unii dintre voi poate că o știu - Bâlea Freeride Open 2002. În sezonul ăsta se vor face 10 ani de la eveniment, unul din primele românești de gen, și cu o documentare foarte bună în proiecția de față.

Pentru mine, filmul a fost o revelație pentru că ce faceau Găvo, Trandafir, Iulius și ceilalți acum 10 ani încă e de actualitate. Vedeți backflipul lui Găvo ca să intelegeți ce vreau să zic. Trickuri și coborâri date pe schiuri pe stil vechi, semi-carvere foarte înguste, nu au cum să nu mă impresioneze astăzi.

Apoi au început filmele new-school. Prima a fost producția Pirates, Bottom Line. Oamenii ăștia sunt cunoscuți pentru imaginația cu care găsesc și folosesc elemente de dat. Au fost câteva trickuri în zone urbane la care lumea a aplaudat sincer.

Apoi a venit filmul Burton. Cum era de așteptat, buget mare, elicoptere, locuri exotice și tot restul. Personal mi-a plăcut cel mai mult editul lui Terje, pentru că a fost unul din puținele momente în care am văzut linii lungi, foarte tehnice si la limită. Combinația optimă de backcountry freestyle (bine, asta până să văd The Art of Flight, dar despre asta cu altă ocazie).

Și cam gata. Petrecerea a continuat în Silver Church pentru cei puternici și/sau fără program matinal pentru a doua zi.

De acum să înceapă distracÈ›ia. De fapt a început - Vio È™i gaÈ™ca FreshMeat deja au dat o tură prin Bucegi, Bubulu de asemenea (tre’ să apară È™i articolul dedicat).

  • TwitThis
  • Google
  • Facebook
  • LinkedIn
  • MySpace
  • E-mail this story to a friend!
  • Print this article!

Comentezi?? Comenteaza!!

Ai citit articolul si ai o opinie... o intrebare... o injuratura? Orice ar fi, poti folosi formularul de mai jos.




Spam protection by WP Captcha-Free