Poiana Brașov - la fața locului

27 September 2011, by alexosu

Echipa Derdeluș a dat zilele trecute o fugă prin Poiana Brașov. Lucrările de dezvoltare a domeniului schiabil sunt în plină desfășurare și arată foarte încurajator pentru iarna care vine.

Erau utilaje pe tot muntele, muncitorii băgau la greu, etc. Cu muncitorii am și vorbit, pentru că trecând peste anunțuri și planuri oficiale, sursele locale pot fi mai de încredere.

Lacul de acumulare, cu o adâncime de 18m și care va fi deservit de 4 izvoare subterane plus o sursă artificială din stațiune, va fi gata în 2-3 săptămâni. Săptămâna trecută tocmai se monta căptușeala. Momentan sunt montate instalațiile de zăpadă artificială numai pe Sulinar și Lupului, iar într-un final vor fi 291 de tunuri. Cu 291 de tunuri și puțin noroc de frig, în Poiana se va putea schia lejer 4 luni/an. Sună bine.

Oamenii cu care am vorbit nu au știut sa ne spună dacă vor fi și partii noi de anul ăsta, dar e sigur că vor fi mai multe legături între pârtii iar cele existente au fost lățite. Pe unele părtii se vedea sistemul de drenaj, pe altele deja fusese pusă iarbă împreună cu orz și grâu, care încolțesc mai repede.

Vor aparea 2 instalții noi de cablu, ambele pe Lupului și pentru a fi montate mai rapid vor fi transportate sus cu un elicopter.

Termenul de finalizare a tuturor lucrărilor este septembrie 2012. Dar o parte din rezultate se vor vedea îincepând din iarna asta.

Mulțumim Mirel pentru info și poze.

  • TwitThis
  • Google
  • Facebook
  • LinkedIn
  • MySpace
  • E-mail this story to a friend!
  • Print this article!

Comentezi?? Comenteaza!!

31 Raspunsuri la “Poiana BraÈ™ov - la faÈ›a locului”

  1. Horatiu Cristian on 27 September 2011 10:05 am

    Dar exploatarea domeniului schiabil stie cineva cine o va face? Primaria/guvernul a(u) facut toate investitiile si copos o sa culeaga roadele? Sau o sa avem si aici 2 operatori de transport pe cablu?
    Si… toalete au facut? Locuri de parcare? Stiu, deja vreau prea multe :)

  2. alexosu on 27 September 2011 10:11 am

    Intrebari foarte interesante, dar nu stim prea multe acum. Mi-e greu sa cred, totusi, ca vor fi 2 operatori.

  3. Anonymous on 27 September 2011 10:16 am

    chiar ca suna bine! :)

    in weekenduri o sa fie TOATA lumea, insa! :))

  4. hmm on 27 September 2011 10:21 am

    oare cat o sa se faca skipassu? :)

  5. Mirel on 27 September 2011 10:41 am

    Cand am intrebat de cabluri mi s-a spus ca vor fi administrate de primarie, cica pe Copos l-ar fi scos din poza. Locuri de parcare n-am vazut sa se faca.

  6. Horatiu Cristian on 27 September 2011 1:10 pm

    Daca in Sinaia se poate (tot cu primaria/guvernul pe fir + un privat), la Straja se poate (la fel), la Arieseni la fel (acolo sunt chiar 3 ‘operatori de transport pe cablu’, 2 privati si-o primarie), de ce nu s-ar putea si aici? A nu se intelege ca apar acest mod falimentar de-a face afaceri pe cablu la noi, doar observ o ’stare de fapt’ :(
    Copos a investit in gondola aia, nu cred c-o sa plece de-acolo vreodata, din pacate.
    O veni iarna si om vedea. Oricum, multumesc pentru informatii.

  7. cristi on 27 September 2011 5:55 pm

    Tot domeniul va fi administrat de primarie. Copos e pa, a ramas doar cu hotelurile

  8. alb_ca_zapada on 27 September 2011 11:02 pm

    pe “surse” am aflat ca se preconizeaza o societate care va administra domeniul schiabil. in care vor fi parte mai multi, inclusiv primaria, inclusiv copos, inclusiv poate si altii… procentele se negociaza inca.
    locuri de parcare? cine sa se fi gindit la asa ceva? (in sinaia sint vreo 20-30 jos la cabina plus inca vreo 50 la gondola si se pare ca toata lumea-i fericita)

    ps: romania este iarasi un caz special, in care investitiile in domenii schiabile sint facute exclusiv de stat si primarii. adevarul il stiti si e mare cit roata carului: astfel de investitii nu sint profitabile, nu sint interesante pt un investitor privat. romania nu are altitudine si relief pt statiuni de iarna foarte profitabile si cu rulaj mare. de ce nu are nimeni curajul sa o spuna si sa si-o asume?… am fi insa un paradis al snowpark-urilor daca ar fi deschidere pt asa ceva - usor de construit, ieftin de intretinut, potential de crestere gramada

  9. Luci on 28 September 2011 7:47 am

    In ziarele locale scrie ca se va face o parcare in Poiana mica (zona Cabana Junilor) si ca in perioadele de varf va fi restrictionat accesul auto in Poiana. Transferul din parcare pana in Poiana se face cu autobuze si pe viitor cica cu o telegondola. Dar toate astea cica de la anu’ incolo. Sezonul asta se pare ca va fi acelasi macel in Poiana de sarbatori si in weekenduri (mai ales acuma cand speram ca va fi zapada).

  10. Alin on 28 September 2011 5:21 pm

    snowpark-uri la discretie :). Pentru matusi, nepotei, bunici si soacre. De preferat schiuri Armada.. Avem si munti mari pentru statiuni si mai mari, dar acolo nu se misca un degetel.

  11. Mihai on 29 September 2011 6:31 am

    Eu sunt cam sceptic din cateva motive - lasand la o parte problemele administrative mentionate mai sus..
    In primul rand nu cred ca de pe o suprafata atat de mica de captare se poate strange intr-un an apa sa umpel tot lacul. Va trebui pompat de jos. Insa de unde si la ce cost? Poiana s-a extins haotic. Toata multimea aia de hoteluri, pensiuni, vile, are nevoie si ea de apa, care apa, din cate stiu, provine in mare parte din captarile din Postavar.

    Apoi s-au investit prea multi bani la altitudine prea mica. Eu cred ca totul se putea face la 1/3 de pret daca se concentrau numai la peste 1400-1500m acolo unde tine si zapada naturala si limitau la minimum defrisarile si spartul de stanca mai jos.
    Altfel proiectul e facut bine. Toate noile legaturi intre partii si partiile largite vor distribui mult mai bine schiorii pe suprafata domeniului skiabil, dar mi se pare ca sunt prea multe partii noi la altitudine mica. Telescaunul de 4 de jos de pe Lupului mi se pare prea jos la cat de calde au fost ultimile ierni.
    Cand s-a facut gondola puteau face undeva sub Ruia o statie intermediara. asta ar fi rezolvat dependenta de partiile de jos, deficitare in zapada. Asta e prblema Postavarului. Sus era numai teleskiul din Ruia, care nu e potrivit pentru copii si snowboardisti si e si cam scurt, iar pana jos de obicei nu era zapada suficienta. Acum fac telescaunul de 6 locuri, care e pus u cap - va deservii 3 partii si mai ales Lupului care era sub-utilizata. Pacat ca nu merge pana sus pe creasta

    Un alt lucru de care mi-e un pic frica este faptul ca au scurmat toate partiile si acum au ramas toate fara covor vegetal. Mare noroc ca vara asta nu a prea plouat si au fost si f putine ploi torentiale. Nu stiu cat de rapida si eficienta va fi inierbarea. Mi-e sa nu o ia totul la vale si sa se formeze torenti la topirea zapazii si la ploile de primavara urmatoare. NU ma pricep der poate era buna plasa de armare pe suprafetele mai inclinate.

    Apoi o asemenea investitie va avea nevoie de intretinere. Sper ca vor avea inacasari suficiente pt asta. Sper ca o sa fina skiorii pana tarziu ca sa aibe incasari. Acum 2 ani de exemplu, in Ruia, pe o zapada excelenta am schiat numai cate 20 de schiori pe zi vreo 2-3 weekend-uri Aprilie… Cand da iarba in vale, romanul prefera gratarul char daca pe sus e inca zapada cat casa. Unde sunt cozile de primavara de la teleski?

    In fine, o alta problema e ca s-au pierdut cam toate traseele de drumetie din Poiana in sus pe Postavar. Adio drumetie pe la umbra… La 30m latime, Drumul Rosu nu mai are umbra. Cararea de pe langa Sulinar e in partea de jos distrusa de largiri si partie noua. Cararea pe Lupului spre Cabana Postavarul e si ea in mare parte distrusa. Intrarea spre prapastia Lupului abea se mai ghiceste.

  12. duddd on 29 September 2011 8:49 am

    Alin, nu trebuie sa fii hater doar ca sa fii hater.
    Un snowpark chiar ajuta o statiune.
    Eu si o gramada de alti prieteni si cunoscuti, ne-am ales anul trecut statiunea in care ne-am dat dupa criteriul existentei sau lipsei unui snowpark. Clar si anul asta o sa procedam la fel.
    Daca te uiti si pe afara, nu prea exista statiune de dimensiuni medii care sa nu aibe cel putin un snowpark.
    Daca ai observat, in majoritatea pliantelor si promo-urile statiunilor, ofertelor de vacanta etc, in reclama nu este prezentat un schior pe partie, ci unul prin snowpark sau intr-un decor de bigmountain.

  13. Mihai on 29 September 2011 9:32 am

    Pt Alin,

    Si eu uneori visez la o statiune noua, undeva la gol alpin la peste2000m. Sunt locuri in Romania destule pt asa ceva - din fericire mai inaccesibile.
    Cand vad in Postavar cat trebuie scurmat pt a crea infrastructura si cand vad dezvoltarea haotica a multor statiuni…
    Mai bine sa pot ajunge in locurile faine doar pe skiuri de tura!

  14. alb_ca_zapada on 30 September 2011 3:34 pm

    @alin & mihai:
    inteleg patriotismul dar doar intr-un mod constructiv… unde este locul ala din romania cu relief si altitudine? rodnei? pardon, de unde vin turistii acolo, din ucraina sau moldova?… paring? iertare, exista sosele care sa deserveasca o eventuala statiune impinsa catre paringul mic/mare?… fagaras? sa nu spui ca versantul sudic, nu este fezabil dpdv al zapezii (pe cel nordic nu se pot dezvolta statiuni datorita specificului caldarilor glaciare, ff abrupte in partea superioara si ff line in partea inferioara)… In toate cazurile, la ce distanta si timp este cel mai apropiat aeroport international?

    cit despre snowpark-uri, ele sint UN STANDARD pt orice statiune, fie ea in austria, bulgaria, ukraina ori turcia. btw, stiati ca si ungaria are un snowpark?? (vb aici despre un snowpark pemanent aflat in intretinerea administratorului pirtiilor nu despre one-time-events)… de ex basko (dar ce vb eu de bansko unde la iarna va fi etapa de cupa moniala barbati???) are un park in suprafata de 3.2 hectare… are asta legatura cu vreun brand de schiuri care nu este eventual pe placul meu sau al tau?

    revenind, in austria, de cca 5 ani bancile nu mai ofera finantare pt constructie de instalatii de cablu sub 2000m… de ce, de cretini? nu, pt ca treaba functioneaza pe baze comerciale si reale, exista un plan de afaceri si o proiectie de cash flow… iar asta spune ca socoteala de rentabilitate nu iese la altitudini mici. altitudini la care noi excelam (pt ca, cum spuneam, discutia se face pe bani publici si nu privati).

  15. Didi on 30 September 2011 9:42 pm

    alb_ca_zapada - Ai auzit si tu legenda din Austria cu bancile si altitudinile sub 2000 m? Sunt “n” telegondole, telescaune, teleschiuri, tunuri, lanci…pe care le-am vazut noi toti. Construite bineinteles in ultimii ani…E asa de usor sa raspandim zvonuri !

  16. Alin on 1 October 2011 8:29 am

    Am inteles albule. Ne apucam serios de sarit pe tevi si pe box-uri ca nu mai merge treaba la noi. Legat de Fagaras, baietii din alpi au rezolvat problema foarte elegant: bubuie versantii expusi si au mai multa zapada de intins pe partii. Nu stiu cat de bine ai batut Fagarasul, dar merge sa faci partii si in partea superioara si in cea inferioara. Dar daca trebuie sa promovam marea topaiala, pai …de ce nu :)))).

  17. alb_ca_zapada on 2 October 2011 10:11 pm

    @didi:
    am fost cit se poate de prezent la conferinta de presa a biroului austriac de turism in romania acum vreo 3 ani (parca) cind unul de-al lor a spus asta… stiu, evident, poate a mintit, poate a dezinformat ca sa nu se destepte cumva romanii si sa faca statiuni smechere, mai smechere ca ale lor…. deci nu raspindesc zvonuri, mai am materialele de atunci, daca vrei ne putem vedea intr-o seara in bluzz sau fabrica, bem o bere si ne uitam pe cifre.

    @alin:
    de fapt cu ce te deranjeaza pe tine practicantii de freestyle? hai pe bune, sincer…

  18. Alin on 3 October 2011 9:47 pm

    ma deranjeaza ideea ta fixa de freestyle cu Armada. Atat. Dar daca asta aduce fericirea ( banul), pai nu vad de ce sa ne certam. Legat de munti si partii, in Fagaras se poate face ceva asemanator cu Bansko. Si in Parang e un potential urias. Dar cine sa investeasca…

  19. alb_ca_zapada on 4 October 2011 7:10 am

    @alin:
    este un sport, nimic mai mult. ceva care face oamenii fericiti mai presus de competitii, bani si alte amanunte.
    si ca tot vceni vb, uite, s-a intimplat in urma cu o saptamina la zurich, 32.000 de spectatori… nu ii putem ignora, nu-i asa?
    http://www.youtube.com/watch?v=Gt8JzI-BshE

  20. ion on 4 October 2011 10:27 am

    alin e baiat destept, mai albule. el s-a prins care iti e interesul.

    ce conteaza ca un astfel de park, produce o carutza de bani pentru comunitatea unde este amplasat? si ca dezvolta o industrie noua?
    ce conteaza ca investitia intr-un park e mica si amortizabila rapid?
    tu ai treaba cu armada! nu esti sincer. esti un nenorocit de burghez, care vrea sa faca bani pe spatele nostru! hua! :)

  21. Horatiu Cristian on 4 October 2011 3:35 pm

    De acord, cel de mai sus cu cateva postari a adus acuze absurde. Si imi pare rau ca asa gandesc romanii (”x are o afacere, deci daca x afirma ceva o face intotdeauna pentru ca are un interes ascuns”). E trist.

    Dar si apararea asta cu orice pret a freestyle-ului ca ‘viitorul nostru luminos’ mi se pare un pic deplasata. Intr-o piata atat de mica a sporturilor de iarna (chiar, exista vreo estimare a numarului total de schiori/snowboarderi in .ro pe undeva?), numarul de freestyleri e si mai mic. De cativa ani ma tot uit la concursurile organizate prin sudul tarii (poate in nord o fi mai bine, Baia Mare, Maramures s.a.). Sunt cam aceiasi baieti (si fete) participanti, aceiasi organizatori (care par) obositi de-a ‘incalzi’ atmosfera ‘incendiara’ generata de cateva zeci (poate 100 cu tot cu spectatori?) de interesati. Ok, parca apar ceva mai multi tineri (<20 ani) de la an la an. Dar de la 30 la 40 de interesati nu e cine stie ce evolutie. Repet, poate aproximez eu (total) gresit numerele.
    Investitie mica, costuri mici, potential de crestere… sigur? NU zic nu, e foarte posibil sa ma insel. Are cineva o estimare corecta a acestui potential la noi? “Baietii” cu Arena Platos sunt multumiti de numarul de oameni care au venit acolo? Dar cei cu perna de la H20? Au avut anul asta mai multi oameni care au venit sa sara? Dar cei de la Straja (cu micul lor parc) si de la cabana Capra - are cineva dovezi ca sunt intr-adevar o multime de oameni care abia asteapta sa se apuce de freestyle si n-au pe unde sa se desfasoare?

    Nu sunt hater, nu acuz pe nimeni de nimic, nu ma cert, doar intreb: chiar asa-i cum zice alb? Avem si potential si dorinta?

  22. alexosu on 4 October 2011 4:04 pm

    Horatiu, e buna si indreptatita intrebarea ta. Sau seria de intrebari. Uite ce ziceam in articolul de inchidere de sezon 10-11. http://www.derdelus.ro/2011/06/15/zapada-putin-evenimente-cat-cuprinde/
    Publicul e inca restrans, la fel si numarul de practicanti. Dar interesul e din ce in ce mai mare si daca ar fi niste locuri in care oamenii sa poata sa invete, sunt sigur ca ar fi inghesuiala mare de pusti.

  23. foxtremnoname on 4 October 2011 8:20 pm

    Eu vad ca de vara, ptr skate-ari, si bike-eri, si rolleri, au aparut ceva parcuri, care se si populeaza destul de des, si baietashii invata zi de zi noi tricuri….investesc si in echipament….usor , usor se misca….
    La fel cred ca ar trebui facut si iarna….au inceput usurel sa bata partiile, sa bage tunuri, sa construiasca instalatii…..deci cred ca si o diversificare catre parcuri ar fi benefica sportului…..
    Mai ramane sa vina si Era Glaciara, si totul va fi perfect!

  24. alb_ca_zapada on 5 October 2011 9:47 pm

    Domnilor, intii de toate o precizare importanta: Armada nu este cel mai important brand pe segmentul de freestyle. Exista altele mult mai active, cu rideri mai buni si rezultate net superioare. De ex, in testele Freeskier, la categoria park, Armada THall a fost devansat de K2 Missconduct si Dynastar 6th Sense dar a cistigat in schimb la backcountry cu modelul JJ. Deci, freestylul este, dpdv financiar si comercial, intii Salomon/Atomic/Nordica si abia mai apoi Armada.

    Referitor la park-uri, ele generaza venituri si dezvoltare pe doua directii.

    1. resorturi - un pusti de 14 ani nu este un consumator care poate fi neglijat, un consumator care nu cheltuie. El inseamna de fapt trei consumatori cel putin, care toti trei consuma cazare, skipass, mincare, suveniruri, etc. Cine are copii stie prea bine ca un copil multumit inseamna doi adulti multumiti. Care vor reveni poate an de an, pt ca copiilor le place repetitia.
    In ultimii ani am schiat mult cu copiii mei sau ai altora (sau am studiat comportamentul pustilor prin statiunile de afara). Credeti-ma, cind dau cu ochii de park si cind ii vad pe “cei mari” cum se invirt acolo, nu se mai dezlipesc. Un park genereaza consumatori si public prin insasi prezenta lui acolo. Vb aici de un snowpark adevarat, nu de incercarile one-day-one-event care s-au intimplat pe la noi.

    2. industria de profil - daca pustiul il bate suficient de mult la cap pe taca-su, stiti prea bine, ii se indeplineste dorinta. Daca ala micu zice ca isi doreste schiuri de park, va obtine. Armada, Atomic sau altceva. Cel mai probabil Atomic, dar asta e alta poveste. Important este ca vinzarile cresc, distribuitorii locali isi pot permite sponsorizari mai substantiale, apar competitii, creste baza de selectie, vin poate si primele rezultate la nivel international (BTW, din 2014 proba de slopestyle si superpipe ski vor fi probe olimpice).
    Pe de alta parte sa ne gindim la instructori, tabere, ateliere de reparatii (schiurile cu care te dai pe tevi se si stricam nu?), sponsori, etc. Toate astea tin de un snowpark construit cum trebuie si intretinut cum se cuvine tot sezonul. Cu alte cuvinte un snowpark permanent aflat sub umbrela administratorului pirtiilor, nu a unui organizator care il lasa in paragina dupa eveniment (nu din neglijenta sau rea vointa, ci din cauza ca nu are resursele financiare sa il intretina).

    Horatiu, cind ai dat cele doua exemple, Arena Platos si salteaua H2O nu ai ales cele mai reprezentative evenimente. Uite, de ex, la Predeal la etapa de DewTour, au fost o multime de gura casca iar concursul chiar a iesit ff bine.
    Cit despre “aceiasi oameni”, este normal. Si afara concurentii sint aceiasi la toate concursurile, ei sint toti, citi or fi, aia sint… poate din cind in cind mai apare un pusti care spulbera tot incet-incet… Diferenta este ca acolo, pe un domeniu schiabil exista 3-4 locuri in jurul carora graviteaza o multime de copii care apoi vin si casca gura la aia pro si dorm cu poza lor pe perete. La noi cine sint modele? Nu ar fi mai bine ca pustiul tau sa il aiba pe Ghitzuca role-model decit pe nush ce mardeiash local-combat?

    Bottom-line, la o intrebare de tip “oul sau gaina”, raspunsul este fara dubii: intii a existat o mina de entuziasti care si-au facut cu lopata kickere prin padure sau pe marginea pirtiei, apoi “industria” a sesizat oportunitatea si a aparut un nou sport (olimpic mai nou, cum spuneam)… au aparut deci snowpark-urile care au generat masa critica de consumatori…. deci, masa critica nu s-a format de la sine (niciodata nu se formeaza de la sine, nici macar in cazul revolutiilor…)
    cam asa si la noi, mina aia de entuziasti exista, doar ca ea nu are cum sa creasca si sa evolueze. si aici ajungem la pb de fond, la noi in tara domeniile schiabile nu sint private, tin prea mult de primarii, politicieni, etc… la ei e greu sa ai deschidere… ;)

  25. Alin on 6 October 2011 9:03 pm

    eu nu inteleg mare lucru.
    OK, e imperios necesar sa avem parkuri pentru pustani si idoli ca Ghitzuca nu Basescu, Udrea sau Copchilul Minune. Dar aici se vorbea de Poiana si ce se face acolo. E de bine, e de rau? Eu zic ca e prima mare investitie care s-a facut in Romania in partii si instalatii.

  26. FreshMeat on 17 October 2011 10:21 am

    @Horatiu:

    <>

    salut Horatiu

    dintre participantii la taberele noastre, exista doua categorii de public amator de freestyle:

    1. cei care stiu ca vor sa se apuce de asta. au vazut prin filme, au vazut pe parti, in sfarsit. au vazut ei undeva chestia asta, li se apre cool si vor sa o faca. cestia reprezinta cam 30% din participantii la taberele noastre

    2. cei care descopera freestyle-ul odata ce sunt educati in acest sens. lipsa de acces la informatie, echipament si dotarile necesare genereaza teama. acestea sunt persoanele care inainte de a veni la tabara nu si-ar fi imaginat ca vor sari pe un kicker vreodata (sau oricum nu atat de repede). acestia reprezinta inca 30% din participanti.

    freestyle-ul NU E GREU si nu inseamna neaparat sarituri de zeci de metri, glorie eterna sau sange si fracturi.

    in lumina experientei taberelor pe care le organizam din 2009 la Capra, putem spune ca exista un potential cert, estimam cam 30% din practicantii de snowboard / ski vor fi cel putin curiosi sa “guste” freestyle-ul.

    ceea ce lipseste este un cadru care sa creeze, prin educatia si dotarile potrivite, INCREDERE in aceasta ramura.

    probabil fara instalatii de transport pe cablu nici ski-ul nu ar fi asa popular.

    la fel, fara un snowpark corect administrat, freestyle-ul romanesc va ramane in mod cert acolo unde este el azi: nicaieri.

    cat despre ce se face la Poiana, e un pas inainte, pe care il apreciem, dar fara infrastructura necesara (cai de acces, locuri de parcare) e un fel de a pune carul inaintea boilor… e inadmisibil ca de la Bucuresti la Capra (230km), pe Transfagarasan, sa faci 3 ore jumate in mijlocul iernii, iar din Bucuresti pana in Piana Brasov, cam tot atata… si e la fel de inadmisibil ca un singur hotel din creierii muntilor sa isi asume construirea si intretinerea unui mini-park permanent, iar o ditamai statiunea sa nu o faca

  27. Ionut on 27 October 2011 10:42 am

    De stadiul lucrarilor la partiile din Poiana mai stie cineva ceva? Pe 11 octombrie nu era pic de apa in lac, nu prea mai vad eu cum vor alimenta tunurile daca nu au apa.

  28. Fotograf nunta Dana on 2 November 2011 10:16 am

    Progresam incet si nesigur

  29. Mihai on 21 November 2011 12:02 pm

    Da, lucrurile progreseaza in Postavaru, au terminat de spart breteaua care leaga ICPAT de partia Bradu (deci poti aluneca din Subteleferic, Drumul Rosu si Sulinar direct in Bradu ca sa urci cu cabina mare), au bagat ceva apa in lac si angajamentul lor suna bine - zapada pe partii pe 20 decembrie.

    Latimea partiilor e de vis pentru plaiul mioritic si de-acum Poiana e zic eu cel mai bun spot pentru incepatorii intr-ale snowboard-ului.

    Vor fi (multe) balbaieli tehnice sezonul asta, unele locuri “se puteau amenaja mai bine” (e plin muntele de s`cialisti ), vor lipsi inca terasele cu sezlonguri, papa, drinks si toalete de pe munte, dar…e cu siguranta cel mai mare pas catre normalitate facut in administrarea de partii din tara asta.

    La mai multe!

  30. foxtremnoname on 23 November 2011 10:24 pm

    Am dat azi o tura pe acolo, ca au avut kinderii cerc pedagogic, deci si eu….tot cerc pedagogic:)
    Aici e filmarea, si pozele o sa le incarc pe Facebook.
    http://www.youtube.com/watch?v=p79BN46yIQY

  31. bogdan on 24 November 2011 10:30 pm

    Multumim de noile informatii. Acum vreo 2 luni am fost si eu pe acolo. Se vede ca au avansat mult cu lucrarile, totusi cam multi bolovani pe toate partiile deci e nevoie de multa zapada sa ii acopere. Apa in lac cam putina si mai sunt cam trei saptamani pana la deschiderea sezonului. Poate dam si noi o mana de ajutor si venim fiecare cu un pet de apa de acasa :)).

Ai citit articolul si ai o opinie... o intrebare... o injuratura? Orice ar fi, poti folosi formularul de mai jos.




Spam protection by WP Captcha-Free