Winterbest - post eveniment

12 April 2011, by alexosu

As fi vrut ca dupa weekendul asta sa va pot povesti cum a fost la Balea, cum a fost concursul, dar ramanem doar cu Winterbest si after-party-ul aferent. Nu ca ar fi putin lucru, dar orisicat.

Cu toate ca a fost evenimentul de inchidere de sezon, sper sa mai avem niste zile bune de dat, mai ales dupa ultimele ninsori - care se pare ca vor mai continua si in zilele urmatoare.

Bun, deci ce s-a intampla la Winterbest, eveniment pe care l-am prezentat asa de calduros? Dupa o jumatate de ora de socializare in holul cinematecii Eforie, in jur de 20.30 amicul Maxi a dat startul evenimentului comunitatii pentru comunitate.

Cum era de asteptat am vazut filme. Ce nu ne asteptam era sa fie si asa bune. Sa le luam pe rand.

FreshMeat a prezentat un edit despre ce s-a intamplat la base-camp-ul lor de la Capra. Cu ocazia asta oamenii prezenti au putut vedea parcul de acolo, precum si faptul ca terenul e foarte ofertant. Cele mai bune secvente de powder de aici au venit.

RideMoreCamps, proiectul lui Kinda Geza sprijinit de Burton si Burn, a avut dupa parerea mea cel mai bun film al serii. Ne-a purtat pe la Dachstein, terenul de joaca pe timp de vara, pe la Piatra Neamt la concursul de big-air din februarie, pentru a da lovitura de gratie cu niste filmari senzationale de la Madaras. In lipsa filmarii, luati o poza cu titlul de teaser.

A urmat editul Armada, cu un film despre Mioritza Snow Park. Daca cineva credea ca elementele alea vin din cer sau sunt oferite de un sponsor generos, acum s-a mai lamurit problema. Au urmat filmari de la concursul de la inceputul lui martie si apoi de la evenimentul de dat si filmat numit DIY Shoot ‘n’ Ride by Nokia N8. Deloc intamplator, accentul a fost pe schi, intr-o seara in care snowboardul a contat cel mai mult. Asa ca vedetele filmului au fost Sonia, Ghita, Stefan, Brocoli, Gino, Gavo samd. Asta, evident, fara sa ii uite nimeni pe fratii intru zapada boarderi.

H2O nu a avut film, a avut in schimb poze. Mai exact, pozele castigatoare de la Photoride, evenimentul de la Balea din martie. Marele castigator a fost Mihai Militaru, care a luat cele mai multe premii - Best Babe (impreuna cu Adina Comsa), Best Landscape, Best Burn Night Session (impreuna cu tanarul Ciprian Popo Popescu) si Best Picture (cea de mai jos, impreuna cu Tudorel Cristea).

Ceilalti castigatori au fost Cristian Igu Vasile (Best Party), Cristian Borda (Best Crash si Funniest Picture, ambele impreuna cu Kovacs Akos), Lazlo Begidzsan (Best Ski) si Calin Serban (Premiul de Popularitate).

E, si asa, ince-incet, ne-am apropiat de momentele Burn. Au fost Burn Winter Movie - cu un fragment filmat 3D, asa ne-am prins la ce folosesc ochelarii specifici de pe scaune, si Best of European XGames (intrerupt pe la jumatate din motive tehnice), dar chiar si asa foarte bun, mai ales ca pune lucruri in perspectiva, ca sa zic asa.

Seara s-a incheiat cu doua momente surpriza, care nu erau anuntate in programul oficial: filmul oficial Burn The Streets si un teaser pentru invitationalul din Vinerea Mare, Campionatul National de Freeride. Despre Burn The Streets nu mai zic nimic, stie toata lumea ca suntem fani Baia Mare. Cine nu a ajuns (inclusiv sus-semnatul) se poate consola cu minutele de sheer joy.

Despre Campionatul National de Freeride (iarasi, un concurs care ne place foarte-foarte mult) nu vreau sa spun decat ca se anunta vremuri bune. Baietii de la Sibiu sunt in tratative sa includa eventul intr-un circuit international de asemenea concursuri. Formatul invitational este foarte potrivit pentru cat de dificila e zona si pentru riderii care vin sa se dea. Deci keep on walking, guys.

Din motive necunoscute, FunRide nu a mai prezentat nimic, desi ne-ar fi placut sa il vedem pe Vio Corbu in stil liber ;).

Cu ce ramanem dupa asa o seara? Cu o idee, nu mai mult deocamdata: faptul ca scena sporturilor alternative de iarna poate fi una coerenta, in care organizatorii, importatorii si sponsorii sa se gandeasca inainte de toate la public - participant, spectator, practicant, iubitor si tot asa.

Poate la anul vom avea nevoie de o sala mai mare si de o noapte intreaga pentru Winterbest.

  • TwitThis
  • Google
  • Facebook
  • LinkedIn
  • MySpace
  • E-mail this story to a friend!
  • Print this article!

Comentezi?? Comenteaza!!

Ai citit articolul si ai o opinie... o intrebare... o injuratura? Orice ar fi, poti folosi formularul de mai jos.




Spam protection by WP Captcha-Free