Skierii Iubeshte Borderii

4 March 2011, by alb_ca_zapada

Dupa un sezon dominat in mare parte de concursuri snowboard oriented, iata ca s-a inventat si conceptul cu titlul de mai sus. Venita din partea unei gasti multi-pluri-poli-valente, ideea pare a promite niste good vibe de bun augur.
Noi astia de la derdelus.ro vom fi acolo atit in calitate de parteneri ai evenimentului dar si de oameni de baza care dau o mina de ajutor la punerea lui in practica. Asa ca ne putem vedea la o lopata si la o ciocolata. Saru’ mina.

Sinaia, Cabana Miorita, 12-13 Martie 2011
RIDE, DIE OR PARTY - Snow Sports Mountain Contest

În sezonul 2010-2011 scena locală a sporturior de iarnă s-a imbogățit cu o pleiadă de noi și frumoase evenimente, echipe pro, jibpark-uri și alte lucruri folositoare nouă, oamenilor de zăpadă.

Pentru a pastra ordinea firească a lucrurilor, anunțăm pentru weekendul 12-13 martie 2011 un eveniment special dedicat skierilor È™i prietenilor lor snowboarderi. Vom avea deci sub egida „skierii iubeÈ™te borderii” o acÈ›iune cu următorul desfășurător:

Sâmbătă 12 Martie, ora 20:

  • Night Session cu premii surpriză oferite de Funride, Armada si Bern
  • Party marca partipipal.ro (cu Fane Platane, evident)

Duminica 13 Martie, ora 10:30 - Main event, concurs „Ride to Stay Alive

  • Au fost nominalizaÈ›i cinci schiori de top pentru a-È™i forma fiecare o echipă impreună cu un fellow snowboarder.
  • Alte două echipe vor fi formate ad-hoc pe acelaÈ™i frumos principiu.
  • Cele È™apte echipe vor avea de indeplinit diverse „provocări” pe terenul invecinat cabanei MioriÈ›a (seturi de trickuri*, sărituri, etc).
  • Conceptul este de tip „Obligata” (È™titi voi, jocul din copilărie). La un număr de cinci greÈ™eli, echipa respectivă este eliminată.
  • Ultimii rămasi, iau potul cel mare
  • Premiile totale sunt in valoare de 1200 euro (800 euro cash, 400 euro produse)

Avem deci cam primul si unicul eveniment din sezonul în curs în care practicanții de freeski si snowborderii concurează împreună, sunt prieteni, se iubesc. Vă așteptăm pe toți cei pasionați de zăpadă, aer curat și energii pozitive in weekendul 12-13 martie la Cabana Miorița, cota 2000, Sinaia.

Chip in taci pe Facebook. Si BTW, nu strica un LIKE daca va place, va place, va place ;)


  • TwitThis
  • Google
  • Facebook
  • LinkedIn
  • MySpace
  • E-mail this story to a friend!
  • Print this article!

Comentezi?? Comenteaza!!

30 Raspunsuri la “Skierii Iubeshte Borderii”

  1. Alin on 6 March 2011 6:54 pm

    In parteneriat cu Primaria Sinaia. Premiile se vor da in fata primariei?

  2. Anonymous on 6 March 2011 9:52 pm

    Aline -sa inteleg ca apreciezi tactul ,diplomatia ,mana intinsa , dorinta de pace si progres comun sau esti un sugubat simpatic cinic si ironic ?nu de alta dar si eu am vrut sa scriu cam asa ceva cand am vazut pe acelasi afis primaria sinaia ,armada ,derdelus !sau e o greseala sau s-a ingropat securea razboiului sau s-a schimbat primarul ?Domnilor , cu respect si fara suparare , un pic de explicatie pt a ne lumina ,va rugam .

  3. barbosa on 6 March 2011 9:53 pm

    scuze , eu sunt !

  4. alb_ca_zapada on 6 March 2011 10:22 pm

    pai sa luam nelamuririle pe rind si sa le lamurim, nu?
    1. derdelus nu este organizatorul acestui eveniment. Echipa este numeroasa si include oameni din diverse “bisericute”. Cu Dew Tour s-a dovetit ca se poate sa recladim vibe-ul specific miscarii, cu actiunea de we viitor vom incerca sa confirmam.
    2. Am discutat, am intrebat: festivitatea de premiere va fi la cabana Miorita, duminica in jurul orei 14:30
    3. Premiile vin de la Redbull, Funride (Ride, Line, Horsefeathers), Armada si Bern
    4. Nu a fost nici razboi, nici secure, doar niste pirtii mai demult nebalizate, acum balizate. Mai departe fiecare judeca cum vrea si cum il indeamna propria constiinta.

    Va asteptam cu drag.
    Pina acum au confirmat participarea urmatoarele echipe: Ghitzuca-Tudorel, Gino-Bobo, Gavo-Vladut, Brocoli-Vladi, TataExtrem-Flo, Stefan.

  5. barbosa on 6 March 2011 11:34 pm

    Sa ma explic si eu , va rog . 100% anti primarie ,salvamont , smecheri locali sinaia , monitori facuti la apelul bocancilor cand vine vorba de minciuna , partii care nu-s partii , mortul e de vina, presiune pe martori in proces , snow mobile inchiriate la gusati ,etc . Bucuros cand vad concursuri off, ca-i Savin , ca-i Mita,Trandafir arbitru , Malin cu sau fara organizare si note perfecte , pus panselute pe valea morarului sau orice activitate ORGANIZATA care aduna cativa din cei maxim 1000 de iubitori de ski off si care , ca tip de manifestatie , nu are importanta CINE O ORGANIZEAZA , UNDE , SI UNDE SE DAU PREMILE ( in limita bunului simt ) .

  6. ion on 7 March 2011 9:58 am

    nu-mi plac cand lucrurile-s neclare. pot cere niste lamuriri? care-i rolul primariei? care-i rolul lui derdelus? si pana la urma, cine-i organizatorul?!

  7. alb_ca_zapada on 7 March 2011 10:27 am

    noi lamuriri (of):
    1. Primaria Sinaia este partener al evenimentului si ofera sprijin de natura administrativa.
    2. derdelus.ro este partener media al evenimentului
    3. cei care se vor ocupa ca lucrurile sa se intimple bine sunt citiva oameni de baza din comunitate (vreo 7-8). din partea derdelus.ro voi fi eu care voi coordona chestii logistice plus relatia cu partenerii.

    dar, totusi, ma intreaba cineva despre concurs, echipe, premii, setup, etc? sau raminem la capitolul birfe?

  8. Anonim on 7 March 2011 2:21 pm

    doar 6 echipe?

  9. george on 7 March 2011 3:24 pm

    Cand a murit un om, depasim notiunea de barfa. Totul trece totul se uita, si aproape totul se spala mai ales cand vine campania electorala. A trebuit o sentinta judecatoresca sa se inceapa urmarirea penala dupa nefericitul eveniment, astfel incat pana nu vad un rezultat al acestei anchete penale, personal nu vreau sa aud de primarie si autoritati locale in Sinaia. Asa ca nu multumesc.

  10. Horatiu Cristian on 8 March 2011 4:34 pm

    Din punctul meu de vedere, primaria Sinaia inseamna primarul Vlad Oprea in primul rand. Din punctul meu de vedere, omul asta e un nenorocit. Un om care a afirmat senin intr-o emisiune televizata ca ‘partiile’ de pe muntele Furnica erau balizate in ziua mortii unui boarder pe ‘partiile’ administrate de primaria lui. Care sustine acelasi lucru si sub marturie intr-un proces. Proces foarte ‘cu cantec’. Care sustine ca e “la fel de bine in Sinaia ca in orice domeniu schiabil din Austria” (citat aproximativ). Care a facut (prin primarie) niste investitii in infrastructura de transport pe cablu total aiurea. Care reuseste sa aiba pe muntele administrat de primaria lui 2 operatori de cablu si 3 instalatii + 1 (scandurari) care ar fi trebuit casate de mult.
    De doi ani si jumatate (de cand am vazut cu ochii mei un mort scos dintr-o valcea situata la 10 m. de o ‘partie’ nebalizata) am incercat si am reusit in proportie de 99% sa ma feresc de Sinaia.

    Cand ceri ceva de la altii, poate ar fi bine sa fii in stare sa faci si tu ceea ce ceri. Tin minte cum derdelus.ro a organizat o comemorare la cabina Sinaia. Tin minte cum derdelus.ro a adus aminte tot timpul de rolul primariei Sinaia in moartea unui om acum 3 ani si a dezaprobat parteneriatul altora cu primaria la alte evenimente organizate pe muntele Furnica. Acum se face frate cu dracul (fie si prin alianta)?

    Stiu ca par cam “taliban”, dar de ce sa uitam ce s-a intamplat, mai ales cand nu s-a facut dreptate? De ce sa ma bucur de niste lucruri sustinute (ca partener) de un nenorocit? Nu se mai poate organiza nimic pe muntele Furnica fara ca primaria sa-si bage ratul?

    Oricum, nu conteaza ce zicem noi aici. Nu conteaza opinia catorva vizitatori ai siteului, dintr-un numar mic de vizitatori, care sunt un numar mic din totalul de schiori/boarderi romani, care sunt foarte putini oricum.

  11. perplex on 8 March 2011 5:03 pm
  12. toteu on 8 March 2011 11:05 pm

    banu e ochiul dracului nu baieti? ce nu face omul pt. putina publicitate si doua steaguri la evenimente

  13. john on 9 March 2011 10:50 am

    da…nu stiu ce mai este de spus…s-au spus multe atunci, se spun si acum…atunci cand interesul poarta fesul, nu cred ca vrea cineva sa isi aduca aminte de afirmatiile facute la vreamea respectiva, cand amaratul ala si-a dat viata pe marele domeniu schiabil, care avea toata viata inainte la fel ca noi toti..nu cred ca ar trebui sa aratam cu degetul spre derdelus.ro, pentra ca derdelus.ro este o echipa de oameni cu suflet…numai ca unii din aceasta echipa se cam contrazic in principii, in afirmatii si conceptii despre cei care sunt acolo sus si de care spun ca aia de acolo de sus fac nasoale, ca nu este bine sa urmam exemplul lor, ca este urat si uneori imoral dar fara a se uita in oglinda…pana una alta, mortii cu mortii si vii cu vii..
    sa mai intelegem ca problema nu se afla aici, in dicutiile noastre, nu se poate schimba nimic, nu conteaza absolut nimic din ce scriem noi pe derdelus, nu conteaza nici cine acuza nici cine se scuza…important este ca in actiuni de genul acesteia de la sinaia, ride, die or party, se implica oameni si institutii de care depinde calitatea domeniului schiabil si cum bine se stie cele mai bune rezultate ies din colaborari cu interes comun ci nu din scandaluri…

  14. alexosu on 9 March 2011 12:03 pm

    O sa incerc o lamurire a povestii, pentru ca subiectul este si pentru noi unul sensibil.

    In vara/toamna trecuta cativa oameni dedicati sporturilor astea (si fara alte interese in afara de propria pasiune) au ajuns cu cabana Miorita la o intelegere foarte interesanta in care intra un snow park si cateva evenimente. Daca pentru snow park lucrurile s-au reglat foarte usor, pentru evenimente e nevoie si de acordul Primariei din doua motive foarte clare:
    - e un eveniment public
    - e nevoie ca Salvamontul sa fie alertat in cazul in care e nevoie de interventia lor

    In momentul asta Primaria devine partener al evenimentului si trebuie sa apara si in comunicarea legata de eveniment. Asta a fost singura cerere a Primariei.

    O precizare importanta: Primaria Sinaia nu se implica financiar sau organizatoric. Red Bull e “personajul” care sustine financiar evenimentul.
    Si inca una: pentru ca lucrurile sa se desfasoare sub forma asta - eveniment, rideri, premii, etc, e obligatoriu acordul Primariei Sinaia. Altfel ar fi fost o petrecere si niste oameni care se dau.

    In final e vorba daca a face ceva e mai bine sau mai rau decat a nu face nimic. Personal cred in prima varianta, evident. Asta nu anuleaza in nici un fel demersurile facute pana acum, ba poate fac un pic de bine si poate-poate usureaza lucrurile. Cred ca asa se poate schimba ceva - facand lucruri bune. Toata lumea vrea sa iasa un eveniment bun, organizat bine, asa cum au mai fost si altele in Sinaia, si despre care am mai scris. Derdelus a fost si este partener media in multe evenimente in care e implicata si Primaria fie ea din Sinaia sau din alte parti.

  15. alb_ca_zapada on 9 March 2011 1:22 pm

    acum ca lucrurile sint (sper) cit de cit lamurite, vin cu un update de pe pagina de facebook a evenimentului - http://www.facebook.com/event.php?eid=101812489901903

    Avem pana acum confirmate urmatoarele team-uri de super spectacol:
    Gino Florea - Daniel Theodorescu
    Ghitzuca Avram - Tudorel Cristea
    Alin Gavozdea - Bobo Adolf
    Stefan Mirescu - Adrian Pop (Plopu)
    Paul Les (Brocoli) - Vladimir Brezovszki
    Florin Mirescu (Tata Extrem) - Florin Iagar (Flo)
    Sonia Dragan - Roxana Puiu

    Pentru seara de sambata si party-ul conex exista 42 de locuri ocupate. Deci inca vreo 8-9 libere. Let’s rock ;)

  16. ... on 9 March 2011 2:26 pm

    =))

  17. george on 9 March 2011 10:56 pm

    Domnilor, personal nu pun la indoiala bunele intentii ale organizatorilor, exceptand bineinteles primaria (autoritatile locale, am sa revin sa ma justific).

    Problema e simpla din punctul meu de vedere, si cu asta inchei subiectul, zarurile sunt aruncate, evenimentul va avea loc, va avea succes, primaria va avea ce pune pe tapet atat in vara vitoare (alegeri locale) cat si in circumstantierea invinuitilor in proaspatul dosar penal deschis prin sentinta penala a Judecatoriei Sinaia.

    Normal ca Primaria nu a avut alta cerinta decat sa fie partener si sa apara in comunicarea legata de eveniment, pentru ca astfel isi curata imaginea greu incercata de situatia si evenimentele petrecute in Sinaia. (justificarea lor e hilara, rog a se citi legislatia in materie, ori a se consulta un avocat). Pana la urma o comunitate de schiori, respectabila si vehement critica la adresa domniilor lor, arata ca s-a depasit evenimentul nefericit de acum doi ani, starea domeniului schiabil, intretinerea acestuia, deservirea domeniului de instalatiile de cablu, etc. Girul acesta dat in alb va atarna greu in perioada urmatoare si vom vedea consecintele fara sa treaca multa vreme. Ce vroiati sa ceara Primaria 2 camere la Miorita, ski pas de o zi? Sa fim seriosi!

    Regretul meu este ca atata s-a discutat despre cultivarea comunitatii iubitorilor de sporturi de iarna, crearea unei mase critice de consumatori, cunoasterea drepturilor acestora, educatia pe care trebuie sa o deprinda acestia, sprijinirea industriei locale si altele, pentru ca in final, din punctul meu de vedere, sa concluzionam ca “depinde de constiinta fiecaruia”.

    Personal, cred ca nu se va intampla nimic semnificativ pozitiv in perioada urmatoare si pentru ca asa zisa societate a practicantilor sporturilor de iarna nu exista.

    Nu vreau sa ma ambalez si ma opresc aici. La revedere derdelus!

    PS. nu am vrut sa supar pe cineva, daca pozitia mea este considerata deplasata imi cer scuze, norocul meu ca exista austria, italia, franta, elevetia, etc.

  18. barbosa on 10 March 2011 6:10 am

    E al dracului de greu dupa ce ai fost SANDOKAN, ZORO,CHE,MARIAN MUNTEANU,CORNELIU ZELEA CODREANU,LUCRETIU PATRASCANU,adica dizident,stindart al new age in ce priveste skiul la noi, critic carcotas la maxim ( vezi MALIN, POZA facuta de MITZA ….) sa fi acum TITULESCU,GHANDI sau mai stiu eu ce lupator pt pace , uneala si intelegere intre popoare . Nu intamplator si poate ex cel mai corect pe care-l cunosc personal si l-am trait e Marian Munteanu -Pta Universitatii, liderul studentilor, …..batut de mineri si apoi vizitat de virgil magureanu la spital , indulcit declaratiile ….ca-n final sa dispara de pe scena politica .Domnilor ,cu tot respectul pt foarte multe din ce ati facut pana acum DERDELUS langa primaria sinaia ,,suna ca dracu” -citat celebru din dec 89 !Fratilor , ati plecat pe un drum ,de nisa, greu ,ati fost rai (din pct meu de vedere foarte bine ati facut ) ,combatanti, ati sacrificat multa energie, bani si timp si ati adunat in jurul vostru ( cifrele celor ce viziteaza DERDELUS o arata) niste enoriasi care tocmai pt lupta asta , uneori surda si extrema, va sau v-au apreciat si iubit iar acum o cotiti 360 de grade .,,In final ce e mai bine sa nu faci nimic sau sa faci ceva” zice Alexosu - lucrul asta a fost spus de multi altii in momentul in care voi dati cu noroi ( uneori intemeiat alteori exagerat ) in cei ce organizau ceva .se pare ca daca vrei sa organizezi un ,,ceva” de ski trebuie sa ai sprijinul administratiei locale si altfel nu merge , fara salvamlont am inteles ca nu merge dar toate astea spuse cu tact de dvs suna ca dracu la ce istoric aveti . Doamne Ajuta !

  19. alb_ca_zapada on 10 March 2011 6:45 am

    pfuuuaaa, vorbiti de ca si cum am fi fost colegi de baricada… nu de alta, dar multa vreme credeam ca sintem singuri astia 4-5 care am tot batut aiurea din picioare.

    hai ca asta e culmea, stai la caldurica ascuns in spatele patului iar apoi te trezesti ca sa strigi ca altii au tradat principiile. “la revedere derdelus”, “doamne ajuta” vin din partea cui?? chiar nu vi se pare ca suna cam spart toba in care bateti?

  20. barbosa on 10 March 2011 7:05 am

    eee , acum te recunosc ,asta e DERDELUS ce-mi place !Nu , 4-5 nu aveau cum sa aduca atata popor in spate !daca nu ne-am vazut pe baricada nu inseamna ca noi astia ,,din vf patului” n-am facut nimic !Respect pionieratul dar ideea era nu sa contorizam cine a fost cu voi sau nu !faptul ca ,,Ziarul de lupta” se schimba in ,, Ioana ‘’sau ,,cum sa brodam frumos” asta am vrut sa zic .Bafta (doamne ajuta era sa iasa concursul bine )!

  21. nimeni altu on 10 March 2011 8:40 am

    @ alb _ca_zapada “stai la caldurica ascuns in spatele patului ” Dar tu personal ce lucruri concrete ai facut? @barbarosa ce pionierat ?sa fim seriosi in 2001-2006 nimeni din extremistii batrini actuali activi pe acest site nu se aratau prin Balea ,unde se dadeau? poate in Alaska? asa ca …

  22. ion on 10 March 2011 9:07 am

    @nimeni altu -> este cel mai prost comentariu pe care l-am vazut vreodata pe derdelus (ar mai fi cateva ale mele, dar al tau bate tot!) =))

  23. Bogdan Cojanu on 10 March 2011 9:24 am

    decat sa ne batem (cu pumnu’ in piept), mai bine hai la ski…

  24. alexosu on 10 March 2011 11:02 am

    Eu am cam zis ce era de zis vizavi de evenimentul in discutie. As mai vrea doar sa fac mici completari:
    - nu am criticat niciodata un eveniment din cauza ca a fost sprijinit de o anume entitate (sponsor, organizator, partener, partener media etc).
    - nu am criticat niciodata un eveniment, persoana, organizatie din principiu, ci doar cand am avut motive.

    Daca am mai luat-o pe ulei, aia e, suntem oameni, gresim, invatam, mergem mai departe. Dar sigur-sigur nu suntem haiduci, nu suntem dizidenti, nu suntem stindard. Pe bune. Suntem niste oameni care vor sa se simta bine pe schiuri - pe partii si pe langa ele. Si tot ce decurge din asta.

  25. Vlad on 12 March 2011 9:53 am

    Alex, Alb, eu unul apreciez efortul vostru si recunosc ca nu as fi in stare sa fac nici un sfert din ce faceti voi. Sincer si fara intentie da a va “peria”. Cred totusi ca, in cazul in care vreti sa participati sau sa organizati astfel de evenimente, bine ar fi ca valea prahovei in general si sinaia in mod spacial sa fie evitate. Cred cu tarie ca ar fi fost numai de lauda pe “derdelus.ro” daca “RIDE, DIE OR PARTY - Snow Sports Mountain Contest” ar fi fost organizat in alta parte.
    Valea Prahovei si Sinaia in mod special ar trebui sa aiba parte doar de turisti cu punga de plastic. Este ce isi doresc ei si ce promoveaza de fapt ei (stapanii domeniilor de acolo) si este ceea ce le doresc si eu. Doar oameni in paltoane si copii cu sanii.
    Evitarea vaii prahovei mi se pare esentiala in lupta pentru un ski mai civilizat si un raport pret/calitate normal.

  26. Anonymous on 12 March 2011 12:32 pm

    panik? :) o sa stergeti toate postarile “suspecte”?

  27. alb_ca_zapada on 12 March 2011 3:29 pm

    catre anonim:
    daca te referi la valul de trackback spam care ne-a lovit in de citeva zile, da, le stergem.
    in rest ne ocupam doar de injuraturile pe care rar le primim.

  28. alb_ca_zapada on 12 March 2011 3:40 pm

    @vlad:
    da, ai mare si perfecta dreptate. asta este si motivul pentru care “ski with us” se intimpla prin tari straine.
    cit despre evenimentele din tarisoara noastra, stii foarte bine ca sponsorii (redbull, burn, mountain dew, nokia, snikers, etc) sint interesati de expunere. iar asta inseamna popor adica poate si cocalari, poate si statiuni de cacat.

    traim insa cu speranta ca lucrurile incet-incet se pot schimba. iar la asta trebuie sa puna putin umarul si haterii de meserie.

  29. Vlad on 12 March 2011 4:06 pm

    @alb: cred ca si in Parang, Balea, Cavnic sau la Muntele Mic ar fi sponsorii interesati sa aiba expunere.

    S-ar disocia un pic sportul de iarna si pasionatii si concursurile si acrobatiile si nebuniile si marcile de echipamente dedicate si toata imaginea asociata cu fenomenul asta de valea prahovei si cozi la teleferic si melteni si sarbu si copos si pantofari si saniutze si ” interviuri la cald” tip ProTv si Realitatea despre “cum e? - super tare frate” si cozi interminabile de masini si 7 ore pana la bucuresti si preturi de 4 ori cat ar fi normal sa fie si intr-un cuvant acelasi rahat din totdeauna.

  30. george on 13 March 2011 10:27 pm

    Dragilor, hai ca mai vb dupa eveniment. Alb, din punctul meu de vedere aceasta asociere (pt voi, si subliniez pt derdelus) este o greseala. Mare sau mica urmeaza sa vedem, ca in orice in viata ca veni si scadenta. Sa speram ca va fi de luat pentru comunitate. In acel revedere trebuia sa vezi o dezamagiere, nu vreau sa-l copiez pe antevorbitorul meu, parca va transformati in altceva.

    Stiu ca pentru voi valea prahovei inseamna mult. nu e loc mai drag mie decat sinaia, insa chiar nu mai pot merge acolo in orice conditii, ma doare sufletul (bine, anul asta,ca niciodata, nu am mai gasit placere deloc in vale, poate am imbatranit, sau am devenit comod, sau poate snob, ori doar m-am invatat cu binele-afara, nu stiu), nu inseamna ca restul sa fie deacord cu mine.

    Va scriu, pentru ca am observat o comunicare mai nou in clisee, a se vedea supra. E pacat de munca voastra, de timp, de public. Sa nu incepe-ti acum ca sunte-ti victime sau ca merita-ti o statuie, nici ca e derdelus e jucaria voastra si nu va mai jucati cu restul.

    Va urez succes la eveniment si daca va fi fost sa fie o greseala, pute-ti admite asta si gata! Sinaia e o locatie extrem de complicata din pacate, mai ales acum.

    Bafta!

Ai citit articolul si ai o opinie... o intrebare... o injuratura? Orice ar fi, poti folosi formularul de mai jos.




Spam protection by WP Captcha-Free