Hai sa dam mana cu mana

7 April 2011, by alexosu

Dupa cum anuntam zilele trecute, maine de la 20.00 va avea loc la Cine Eforie un eveniment mai special - Winterbest 2011. Dar ce inseamna Winterbest 2011?

Sa le luam pe rand. Modelul de business in Romania pentru importatorii de echipament de iarna din zona freeride/freestyle e asemanator. Stabilesti brandul pe care il distribui in Romania, te prinzi ca fara magazin propriu nu merge, apoi te prinzi ca fara evenimente nu merge si asa incepi sa te agiti, sa gandesti concepte, sa gasesti sponsori, sa aduci public si tot asa. Boarder’s/Burton fac Learn To Ride si au facut evenimente in trecut la Sinaia sau Balea, H2O organizeaza din totdeauna evenimente si exemplele pot cotinua.

Apoi sunt si cei care organizeaza evenimente fara sa fie legati de un business cu echipament - vezi gasca five-O, oamenii din zona Sibiu/Brasov si asa mai departe.

Atentie, aici vorbim de branduri de nisa, de sporturi de nisa. Brandurile mari, gen Rossi, Atomic, Head, au alta orientare @Ro - hypermarketuri, produse entry-level, ieftine, cu volum mare.

E usor de inteles ca fiecare are propriile interese, ca multi din oamenii astia sunt in concurenta mai directa sau mai putin directa, ca sponsorii sunt destul de putini si nici bugetele nu sunt colosale, nici riderii nu sunt tocmai multi. Si totusi, cu totii vrem evenimente mari si tari, vrem sa vedem trickuri live, vrem chestii bune. Cu nici o exceptie, toti ne dorim o miscare, o comunitate, un vibe. Si, de ce nu, nu business sanatos.

In contextul asta, Winterbest e o premiera: mai multi organizatori/importatori s-au pus la aceeasi masa. Au lasat de-o parte, pentru un timp cel putin :D, interesele divergente, cotele de piata, marjele de profit, si incearca sa puna pe picioare un concept nou: eveniment pentru comunitate. “Comun” fiind elementul cheie.

Winterbest nu e the holy grail, cu siguranta. Nu poate pune pe toata lumea in aceeasi barca. Dar e o schimbare de atitudine din care toata lumea ar trebui sa iasa mai degraba bine, decat prost. Sunt sigur ca daca editia de anul asta iese bine, la anul va iesi si mai bine - cu si mai multi actori implicati.

Spuneam la sfarsitul sezonului trecut ca suntem pe un trend sanatos. Ni se confirma din nou, dupa un an plin ochi de evenimente, de filmari si de premii. Si asta in ciuda unei ierni si mai proaste decat cea trecuta. Atunci incheiam zicand ca “sunt sigur ca daca oamenii din industrie si pasionatii ar fi ceva mai vocali, mai uniti si mai perseverenti, s-ar misca lucrurile vizibil si in zona asta“.

Derdelus sustine cu doua maini si doua picioare un demers ca asta din principiu. Asadar, reluam invitatia: vineri, ora 20.00, cinema Eforie, Winterbest 2011.

Foto credits

  • TwitThis
  • Google
  • Facebook
  • LinkedIn
  • MySpace
  • E-mail this story to a friend!
  • Print this article!

Comentezi?? Comenteaza!!

Ai citit articolul si ai o opinie... o intrebare... o injuratura? Orice ar fi, poti folosi formularul de mai jos.




Spam protection by WP Captcha-Free