Buscat - Apuseni

26 January 2010, by alb_ca_zapada

Multumim userului anonim pentru stire. Undeva in Apuseni, la 2 km de Baisoara si 54 km de Cluj a aparut o aratare noua: pirtiile de la Buscat (remarcati va rog ca ne ferim a folosi cuvintul statiune; continuam sa credem ca NU exista loc in Romania care sa poata fi numit “statiune de schi” - Poana BV poate face o mica exceptie).

Acum judecam si noi dupa ce-am citit. Locul arata bine, exista o diferenta de nivel de 275m, o parcare de 200 locuri, un telescaun nou, 2-3 pirtii, un ratrak si-o circiuma.

Personal cred ca e bine. Macar au un site OK si un soi de harta. Care credeti-ma este mare lucru (ati mai vazut asa ceva des?). In rest ii las pe dinsii sa vorbeasca.

Partiile sunt deservite de o moderna instalatie de transport pe cablu de tip TELESCAUN care este prima din muntii Apuseni, cu o capacitate de 1500 de persoane/ora.
Telescaunul se poate lua chiar de la baza partiilor , asadar economisiti timp si energie pe care le veti dedica sportului. Durata de urcare este de 5 minute, timp in care puteti admira frumusetea zonei Buscat.

Something more to say? Greu. Poate totusi da cineva o raita si ne arunca un feedback obiectiv si din teren cules.

  • TwitThis
  • Google
  • Facebook
  • LinkedIn
  • MySpace
  • E-mail this story to a friend!
  • Print this article!

    Comentezi?? Comenteaza!!

    17 Raspunsuri la “Buscat - Apuseni”

    1. mariusica on 26 January 2010 5:18 pm

      E bine ca apar aceste statiuni-chistoc. E bine ca au ceva altitudine: 1400 de m in Apuseni e foarte ok ( in Apuseni ninge de rupe iarna). E bine ca se misca ceva si apar alternative la monopolul stabilit pe Valea Prahovei. Sunt mici si amarate dar e ceva.

    2. victorio on 27 January 2010 9:38 am

      Salut ,a mai aparut ceva la vreo 60 de km de Sebes am auzit ,Cine stie mai multe ,cica ar avea 4 pirtii si zapada vreo 6 luni pe ani Cine stie mai multe ?

    3. Thomas on 27 January 2010 11:28 am

      E bine, an de an vom avea diversitate :) Azi in Sureanu o tura, maine in Buscat la 2 coborari, etc. :)

    4. FlipperS on 27 January 2010 11:31 am
    5. Radu Solo on 27 January 2010 1:27 pm

      @marusica: iti pot garanta ca Baisoara nu e e o statiune ‘chistoc’- are o vechime mai mare de 30 ani si a vazut o dezvltare continua si constanta dupa anii ‘90!

      Problema e ca in anii astia nu s-a schimbat nimic dpdv al skiului in zona! Fiind aproape de Cluj, devine extrem de aglomearat in weekend, iar partia existenta nu face fata. Proiectul de de pe Buscat e vechi, insa a inceput sa se materializeze acum. Pentru noi, cei din zona, e formidabila initiativa de deschide noi partii. Proiectul e aproape de capat mai fiind neceasare doar montarea cablului si a scaunelor pe instalatie. Partiile sunt excelente din punctul meu de vedere (am fost in weekend pe ele-sunt amenajate partial) si zona e f faina. Nu cred ca se poate vorbi de un resort. Baisoara e statiunea, Buscat e o anexa…! Dar va fi o anexa extrem de reusita, sper cat mai repede! In anii normali, zapada trece in zona de 50 cm, dar nu cu mult.

    6. Radu Solo on 27 January 2010 1:28 pm

      am facut ceva poze in zona! dc vreti, le pot pune la dispozitie!

    7. alb_ca_zapada on 27 January 2010 1:40 pm

      @radu solo:
      DESIGUR!
      trimite-le pe echipa {la]} derdelus si ma ocup sa le pun aici

    8. Radu Solo on 27 January 2010 9:26 pm

      am trimis ;)

    9. Horatiu on 28 January 2010 8:39 am

      Pana la urma, tot n-am inteles, nici de pe site-ul lor nici de aici. S-au deschis partiile astea sau inca nu? Si daca da, cat costa skipass-ul? (rubrica respectiva din site nu pare sa mearga - cel putin la mine).
      In alta ordine de idei, fata aia de Buscat era foarte placuta pentru dat niste viraje in powder cand te saturai de partia de la Baisoara - de obicei repede. Dar deh, acuma e bine ca s-a mai deschis un telescaun, ca s-or gasi si alte locuri de schiat off-piste. Destept ar fi sa se trezeasca cineva sa puna pe picioare teleschiul 2 din Baisoara, care deserveste o partie chiar interesanta si care e deja acolo si are nevoie de investitii minime pentru a deveni functional.

    10. Radu Solo on 28 January 2010 9:24 am

      @horatiu: nu s-au deschis si nimeni nu stie cat va costa ! Am auzit ceva estimari cum ca dupa mijl. lui februarie… in ritmul in care “nu” se lucreaza acolo, m-as mira! oricum, asteptam cu interes sa vedem “minunea” gata! ;)

    11. Horatiu on 28 January 2010 12:40 pm

      Mda, de asteptat, eu zic ca mare lucru sa se deschida anul asta. Ce ma mira este ca au scos ei, asa, o partie rosie si una NEAGRA din dealul ala unde mai mult dai la bete. Foarte tare! Iar pozele alea din Alpi de pe site seamana la fix cu privelistea din locatie :) Sa vedem, oricum o “aerisire” a zonei, cozile interminabile de la Baisoara fiind celebre, va fi mai mult decat binevenita. Iar concurenta inseamna (cel putin intr-o lume normala) preturi mai mici.

    12. Radu Solo on 28 January 2010 1:08 pm

      @horatiu: pozele de pe site si chiar si cele din fundalul panoramei cu partiile ma fac sa zambesc- puteau sa foloseasca niste fotografii reale cu zona ca e frumoasa oricum
      ! Totusi, exista o portiune care poate fi considerata “neagra”, mai jos de drum, prin padure, dupa primul podetz…e chiar abrupt acolo (`30 grade) si are si o schimbare brusca de directie; in rest e cam ‘albastru’ tot :D

    13. alexosu on 28 January 2010 2:42 pm

      Pai cum ar fi o “statiune” noua cu 3 albastre? Nu-i asa ca nu ar da bine?
      Nu inteleg, daca tot se agita sa puna instalatii, sa faca treaba samd, de ce sa nu zici “la noi e pentru copii si incepatori”. Si stie omul la ce sa se astepte acolo.

    14. sandu on 29 January 2010 12:59 am

      Parca era vorba ca cineva a postat niste poze de acolo. Eu nu imi dau seama unde sunt….

    15. Buscat Resort on 7 March 2010 3:13 pm

      Mai multe poze despre Buscat Resort puteti gasi la adresa http://buscat-resort.ro/galerie-media/
      Cele 3 partii aflate in constructie sunt doar inceputul. Nu recomand sa bagati in seama buscat.ro

    16. andy on 22 March 2010 9:59 am

      pai cum sa nu bagam in seama buscat.ro ?! acolo e un site complet, ne si raspunde la telefon, ne da toate indicatiile. am fost chiar la fata locului si oamenii lucreaza de zor, se chinuie, lucrarile sunt 90% finalizate. eu cred ca ati copiat buscat-resort pentru trafic sau aveti o rafuiala cu buscat.ro …

    17. Marius Bindea on 31 December 2010 10:48 am

      Buna, am fost chiar ieri ( 30 Decembrie 2010) acolo sa vad partiile, instalatia de transport e gata, am vazut cateva instalatii pt zapada artificiala puse. erau doi baieti care mi-au spus ca se va deschide in curand. nu inteleg ce inseamna asta mai ales ca erau foarte multe pietre si bucati de pamant inghetat pe intreaga partie. plus ca a nins mai putin ca la cluj parca. Sincer nu cred ca in lunile urmatoare se va skia acolo, eventual in 2012.

      Este un bar amenajat care arata deplorabil, e acoperit cu scanduri si folii de plastic doar, erau 2 baieti care stateau int-o rulota, mai erau 2 masini d eteren ale celor de acolo cred, si o masina de nivelat zapada.

      In rest, 3 caini foarte zgomotosi , latra in continuu daca esti in masina, daca te cobori se fac mici de frica.

      Am mai vazut niste casute vreo 10 la numar in zona aceea.

      Daca vreti mai multe detalii, va stau la dispozitie.

      Marius

    Ai citit articolul si ai o opinie... o intrebare... o injuratura? Orice ar fi, poti folosi formularul de mai jos.




    Spam protection by WP Captcha-Free