A venit primavara pe Valea Cerbului

1 April 2011, by bubulu

Ieri, pe 31 martie, am dat o tura pe valea Cerbului. Treaba sta cam asa: ninsoarea de luni a asezat un strat uniform de pulver pe tot masivul Bucegi. Grosimea variaza intre 10 si 20cm.Pe versantii nordici este pulver 20cm foarte bun si usor de virat poate cu un pic de crusta dimineata sau seara.

Pe versantii sudici zapada s-a firnuit iar faptul ca versanti nu sunt foarte incarcati face ca riscul de avalansa sa fie destul de mic. Am coborat de pe varful Bucura, iar Martin Olandezul a coborat pe unul din hornurile de la Cerdac. Pana pe la 1800m zapada perfecta, firnuita, care nu da batai de cap. Total diferita de sambata trecuta. Sub 1800m zapada se inmoaie semnificativ.

Se poate cobora pe schiuri pana la Valea Priponului. Cam asa sta treaba.

Deci baieti si fete a venit PRIMAVARA, pe Cerb. Pe alte vai problema poate fi diferita. Amatorii de firn pot sa mearga cu incredere wekendul asta pe Cerb, riscul scazut de avalansa si vremea buna pot fi ingredientele unei ture reusite.


  • TwitThis
  • Google
  • Facebook
  • LinkedIn
  • MySpace
  • E-mail this story to a friend!
  • Print this article!

Comentezi?? Comenteaza!!

3 Raspunsuri la “A venit primavara pe Valea Cerbului”

  1. Flavius on 4 April 2011 8:55 am

    Am urcat ieri (3.4.2011) pe Comori şi am coborât pe schiuri pe Seaca dintre Clăi, via Brâul lui Răducu. Aş putea descrie coborârea ca un Asfalt Tango. Zăpada era tare ca piatra, cu toate că am trecut în jurul prânzului pe acolo.

  2. Bubulu on 4 April 2011 6:20 pm

    Stai sa vezi Costila tot ieri…vine povestea :)..din pacate de sambata vantul rece a facut ca zapada sa fie pe vaiile inguste bocna, plus crusta si pulver amestecat.Oricum si joi treaba cu PRIMAVARA era pentru Cerb sau vai largi, nicidecum pentru: Malin, Costila etc. Sambata pe Cerb era firn bun, dar cam ceata.

  3. alexosu on 4 April 2011 7:56 pm

    Vine povestea :f curand ;).

Ai citit articolul si ai o opinie... o intrebare... o injuratura? Orice ar fi, poti folosi formularul de mai jos.




Spam protection by WP Captcha-Free