Cupa Mondiala - prima etapa

27 October 2010, by alexosu

Weekendul trecut a marcat si startul Cupei Mondiale, cu traditionalul, de acum, slalom urias de la Solden.

Ziua de sambata, deschiderea absoluta a noului sezon, a fost a fetelor. Dupa prima mansa, podiumul era 100% nemtesc, in final cursa fiind castigata de Viktoria Rebensburg - nimeni alta decat medaliata cu aur la Whistler la urias, urmata de Katrin Holzl si italianca Manuela Molgg. Maria Riesch, cea care incheia podiumul primei manse, a terminat in cele din urma pe 5. Surprinzator (sau nu) Katrin Zettel nu a reusit decat un loc 7.

Dupa prima etapa, se pare ca Germania a reusit in sfarsit sa alinieze o echipa foarte buna. Iar Austria, la fel ca si in cazul baietilor, e intr-o groapa de potential.

Prima zi a fost marcata de ceata si de o partie care s-a degradat vizibil de la o concurenta la alta. Lucrurile s-au inrautatit duminica, culmind cu anularea mansei secunde a uriasului masculin. Mare pacat, pentru ca prima mansa anunta o lupta foarte stransa cu 7 schiori ingramaditi in mai putin de 40 de sutimi de secunda. Surpriza a fost, evident, Cyprian Richard, care a fost urmat de Ted Ligety si de Philipp Schörghofer.

Totusi, vedeta zilei a fost Kalle Palander, unul dintre cei mai spectaculosi schiori acum cateva sezoane, si care face un comeback incantator dupa ani de chinuri si operatii. A terminat pe locul 11, unul foarte bun avand in vedere ca vine dupa asa o pauza si ca e slalomist de meserie.

Bode, care se pregateste sa devina producator de vin, a terminat pe 23 si pare ca va avea un inceput de sezon mai greu - ca de obicei in ultimii ani.

Desi dupa doar o mansa nu prea se pot trage concluzii, sezonul baietilor se anunta foarte intens si disputat, cu noi schiori valorosi si schimburi de generatii. Aici Franta pare sa fi gasit o echipa care se anunta foarte interensata.

Sursa foto: Eurosport

  • TwitThis
  • Google
  • Facebook
  • LinkedIn
  • MySpace
  • E-mail this story to a friend!
  • Print this article!

Comentezi?? Comenteaza!!

Ai citit articolul si ai o opinie... o intrebare... o injuratura? Orice ar fi, poti folosi formularul de mai jos.




Spam protection by WP Captcha-Free