Svindal - aur la SuperG

20 February 2010, by alexosu

Aseara a venit randul SuperG-ului. Vremea a tinut, in sfarsit, cu ai nostri si nu au mai fost probleme cu ceata, ninsoare si alte elemente. SuperG-ul a semanat destul de mult cu coborarea de acum cateva zile - lucru confirmat si de podiumul final. Vitezele de top au fost cam pe acolo - in jur de 110-115 km/h. Traseul a fost, insa, ceva mai spectaculos, cu multe portiuni tehnice si de viteza in acelasi timp si porti surpriza care au inlocuit saritorile.

Favoritii erau, in mare, aceiasi ca si la coborare. Primul lider serios a fost Andrew Weibrecht care a scos un timp mult mai bun decat a parut la prima vedere. A intrat in concurs cu numarul 3 si a terminat pe locul 3. E, de altfel, surpriza probelor de schi alpin de pana acum la Vancouver.

Primul dintre favoriti, Bode Miller, a intrat ca si la coborare destul de repede in concurs. Ca si la coborare, a facut o cursa solida, mai ales in prima jumatate a ei. Apoi a intervenit oboseala, probabil, si a mai pierdut din avantaj. S-a instalat in pozitia de lider si a rezistat pana cand a intrat in scena Svindal.

Povestea de la coborare s-a repetat. Svindal a fost mult mai constant decat Miller, a reusit sa accelereze acolo unde Miller nu a mai putut si a teminat cu un avantaj linistitor de 32 de sutimi.

Ceilalti favoriti nu au facut fata partiei foarte tehnice si dificile. Surpriza emsiunii a fost Andrew Weibrecht (SUA) care a luat bronzul.

Cel mai tensionat moment al cursei a fost iesirea spectaculoasa a lui Patrik Järbyn la una dintre ultimele porti ale traseului. Intr-o prima faza, a parut ca suedezul este foarte grav accidentat, isi pierduse cunostinta. A fost, in cele din urma, pus pe picioare si se pare ca nu a patit nimic serios, din fericire.

Nu ratati galeria foto de pe Eurosport.

Photo credits: Reuters

  • TwitThis
  • Google
  • Facebook
  • LinkedIn
  • MySpace
  • E-mail this story to a friend!
  • Print this article!

Comentezi?? Comenteaza!!

2 Raspunsuri la “Svindal - aur la SuperG”

  1. ion on 22 February 2010 11:00 am

    hai ca s-a facut de ras la combinata de aseara (bode a luat aur, finally!) cand nu a reusit sa termine slalomul.
    oricum bode a fost senzational! :)

  2. mr.twister on 22 February 2010 12:21 pm

    Bode e senzational aproape oricum, si cand castiga aurul si cand cade..
    Mereu la limita aderentei canturilor si rezistentei ligamentelor, pana la ultimul strop de energie. Fie ca si-o epuizeaza dupa linia de sosire sau in ultimul viraj inainte de finish.
    N-ai cum sa nu tii cu el.. oricat de tare as tine cu altii in diverse conjuncturi de concurs, Bode e singurul pentru care mi-as putea tine familia in lift, in asteptare cu usa deschisa, pret de 1 minut, pentru a-l urmari coborand :))
    “Acest Bode Miller..” - unul din cele mai frumoase titluri de articol, by alexosu

    Si apropo de esecul lui Svindal - singurul care putea impinge tot clasamentul cu un loc in jos iar pe Zurbriggen in afara podiumului - greu are sa-mi iasa din minte manifestarea infinit meschina a acestuia din urma cand s-a vazut definitivat pe III de ratarea lui Svindal.
    Ma intreb daca la fel si-ar fi trait Zurbriggen “succesul” si daca Svindal isi rupea un picior, spre deosebire de Bode care abia daca schitat satisfactia dupa ce Svindal a incalecat portile.

Ai citit articolul si ai o opinie... o intrebare... o injuratura? Orice ar fi, poti folosi formularul de mai jos.