Starea zapezii in zona de nord-est

21 February 2010, by alexosu

Veste buna: incepand de astazi avem un trimis special in zona de Nord-Est. Prin amabilitatea lui Ciprian, vom avea saptamanal cate un ski-report din zona.

Din pacate incalzirea accentuata a vremii din ultimele 3-4 zile a facut ca pe majoritatea partiilor din nordul Moldovei si Bucovina, stratul de zapada sa se reduca drastic, iar conditiile pentru schi sa nu fie dintre cele mai grozave.

Eu personal am ales partia din Gura Humorului si se pare ca am facut alegerea corecta. Strat de zapada uniform, de aproximativ 30 cm, exceptie facand zidul binecunoscut unde au aparut portiuni cu gheata si ceva pietre, dar care se puteau ocoli. Temperatura de 1 grad C a facut ca zapada sa fie umeda si moale tot timpul zilei. Lume putina, doar cativa impatimiti ai ski-ului se chinuiau pe o partie care a aratat deprimant.

Sa trecem repede si la celelate locatii vecine:

Piatra Neamt

Zapada grea, putina in partea superioara, cu portiuni de gheta topita, plus multimea de pantofari ce au venit sa vada un concert si ceva concurs organizat de primarie, toate astea au facut ca varianta Piatra Neamt sa fie ocolita din start.

Vatra Dornei

Nu e zapada suficienta, asadar out din program.

Borsa

Partia de la telescaun a aratat jalnic, cu portiuni dezgolite si pietre. Partia de la teleski s-a prezentat in conditii acceptabile, cu strat de zapada uniform, dar umeda si grea.

Concluzii: ori se raceste vremea (ca strat de zapada este inca suficient) ori mai vine o ninsoare ca weekend-ul trecut. Pana atunci stati on-line pentru detalii despre Black Crows Challenge Sinaia si Ski Test Armada de sambata viitoare.

  • TwitThis
  • Google
  • Facebook
  • LinkedIn
  • MySpace
  • E-mail this story to a friend!
  • Print this article!

Comentezi?? Comenteaza!!

3 Raspunsuri la “Starea zapezii in zona de nord-est”

  1. mariusica on 22 February 2010 12:24 pm

    buna initiativa, zapada sa fie

  2. emmynem on 23 February 2010 9:10 pm

    Starea zapezii la Ranca :

    La noi zapada este de aprox 1,2 metri plus ca inca ninge .

    http://pensiuniranca.blogspot.com/2010/02/ranca-zapada-de-peste-un-metru-pe.html

    si puteti sa va convingeti pe webcam : http://www.jurnalul.ro/webcam/ranca-teleschi-m1-189.html

    si la anul o sa avem in sfarsit si telescaunul de 4 locuri :)

  3. Daniel on 24 February 2010 12:48 pm

    Cred ca ar fi util sa avem aici pe derdelus.ro o rubrica unde sa putem citi/posta informatii proaspete despre starea zapezii in diferite resorturi.
    Legat de “zona de nord-est” ar fi util un review despre sezonul care se pare ca s-a cam terminat acolo, dar care a fost excelent pentru cei din zona si nu numai. In lunile decembrie(dupa 20), ianuarie si o buna parte din feb, la Piatra-Neamt se schia pe o partie excelent intretinuta, nivelata, zapada artificiala, nocturna pana la 20, fara aglomeratie, si cu preturi decente. Oamenii care lucreaza la telescaun si partie au facut mari progrese fata de anul trecut, si merita felicitari.
    Despre Gura Humorului (partia Soimul), iarasi numai de bine, au inceput cu dreptul, chiar daca au pierdut putin startul sezonului, au o partie faina, inedita si cu un farmec aparte (parere personala). Pentru cei interesati, gasiti pe youtube ceva filmulete edificatoare.

Ai citit articolul si ai o opinie... o intrebare... o injuratura? Orice ar fi, poti folosi formularul de mai jos.