Valea Cerbului 18.11.2009 - a inceput Circul

19 November 2009, by bubulu

De luni imi facusem planul sa dau un Malaiesti. Zona pe care am zarit-o din Rasnov arata destul de promitator cu multa zapada. Cel putin hornurile pareau ok.

Miercuri dimineata ne intalnim la cabina in formatia Mario, Soso, eu si Radu. Tarzior o dam cu cabina la deal pana la Babele.

Sus pe platou, zapada destul de multa - se poate merge fara probleme pe piei de foca. Aproape de Cerdac schimbam planul: ora fiind tarzie ne hotaram sa lasam pe alta data Hornurile si sa incercam Valea Ialomitei si Valea Cerbului.

Pe Ialomita, versantul nordic - crusta destul de ciudata pentru primele zile de schi; versantul sudic - firn moale destul de placut de schiat. Zapada mult mai putina comparativ cu ultimii 4-5 ani in perioada asta dar totusi destul de ok pentru schi.

Coborarea pe Valea Cerbului insa a fost destul de dificil de realizat - zapada fiind putina trebuie sa cunosti destul de bine topografia vaii pentru a lega zonele cu zapada. Se coboara pe fete in conditii rezonabile pana la Stana (alternanta de zapada moale cu crusta la ora 15).

Testul Rutschblock a aratat un scor bun, 6 - zapada compacta a suferit o umidificare importanta in profunzime marind considerabil stabilitatea. Pe versantul de la Cerdac starturile erau bine ancorate de sol neexistand particule de chiciura la nivelul inverior. Umiditatea zapezii era de nivel 3 in conditiile unei temperaturi exterioare de -1 grad pe la ora 15.

  • TwitThis
  • Google
  • Facebook
  • LinkedIn
  • MySpace
  • E-mail this story to a friend!
  • Print this article!

Comentezi?? Comenteaza!!

2 Raspunsuri la “Valea Cerbului 18.11.2009 - a inceput Circul”

  1. mario on 19 November 2009 9:03 pm

    Fara tehinica,doar munca vreau;fara fitze,doar transpiratie;fara cool,doar rock;cam asa se face treaba in treburile astea de “rideri”.
    Hai PA!

  2. cerbul verde on 23 November 2009 9:11 pm

    Pfff.. o paine de mancat..

Ai citit articolul si ai o opinie... o intrebare... o injuratura? Orice ar fi, poti folosi formularul de mai jos.




Spam protection by WP Captcha-Free