Azuga a pus tunurile pe partie

15 November 2008, tomasbx

La Azuga, pe partia Cazacu, s-a dat drumul la primele tunuri de zapada. Daca temperaturile raman negative exista speranta ca in 10-12 zile partia sa fie practicabila. Din pacate partia este foarte mica, snowboard-ul este interzis pe partie si exista un administrator gen Ceausescu.

Pentru ca tot vorbim de Azuga, pe de o parte as vrea sa laud ca in zona partiei de schi totul arata civilizat. Cabana Sorica a disparut complet, iar locul fundatiei a fost luat de iarba. Drumul a fost asfaltat, exista si o parcare noua. Azuga se poate lauda ca are singurul hotel de 5 stele din tara in zona montana. Hotelul Lux Garden Azuga este amplsat foarte bine, chiar langa partie. Atentie, insa, camera incepe de la 180 de euro pe noapte. Pe de alta parte privesc fascinat investitiile facute si chiar daca aceste investitii sunt rentabile si mai arata si bine (hoteluri, gondola, strazi asafaltate, parcari amenajate, partii intretinute, samd) intotdeauna avem o problema si anume factorul uman. Cred ca una dintre problemele majore ale turismului din Romania sunt oamenii care lucreaza in bransa. Degeaba avem Hoteluri de 5 stele si construim ultima generatie de telescaun daca majoritatea angajatilor vin din fabrici de la strung si altii de la stana. Nu ma refer aici numai la Azuga. Majoritatea angajatilor n-au calificare si ce e mai rau n-au placerea de a comunica cu turisti. In turism se lucreaza cu oamenii. Speram ca asta sa fie urmatorul pas.

In incheire sa fim optimisti si sa ne vedem pe albeata.

  • TwitThis
  • Google
  • Facebook
  • LinkedIn
  • MySpace
  • E-mail this story to a friend!
  • Print this article!

Comentezi?? Comenteaza!!

13 Raspunsuri la “Azuga a pus tunurile pe partie”

  1. alexosu on 15 November 2008 11:22 am

    Toma, vine la fix articolul tau. Tocmai ce ma intreba un prieten ieri despre zapada de la Brasov. Din pacate e doar un zvon. Poate ca vor da si ei drumul la tunuri curand.

  2. Rider Toma on 15 November 2008 11:59 am

    Macar traim cu speranta.
    In timpul zilei la Azuga este destul de cald ,dar noaptea sunt - 2 grade .

    Nu pot sa nu ma gandesc cum ar fi fost daca in Valea Dorului ar fi fost tunuri de zapada. probabil ca sezonul incepea din Noiembrie.

  3. catalanu on 15 November 2008 1:19 pm

    Eu n-am mai auzit de asa ceva, sa fie interzis snowboard-ul pe o partie de ski. E valabil si pentru Sorica? Comunistii astia…

  4. Toma on 15 November 2008 2:12 pm

    Nu …Pe Sorica ai voie cu ce vrei . e valabil doar pe partia Cazacu care este oricum inchisa cu garduri si are aspectul de lagar de concentrare.
    Asta e problema atat in Azuga cat si in Sinaia ,unu are ratracul ,altul are partia ,telegondola apartine de ROMENERGO ,teleschiul de pe Sorica celor de la cabana ,samd

  5. Liviu on 15 November 2008 3:26 pm

    Despre asta este vorba:

    http://dica.ro/azuga/Azuga_Riding.html#47

    http://dica.ro/azuga/Azuga_Riding.html#46

    E penibil individul, ba chir violent daca “Tu chiar nu intelegi?! Ce D-zeu!!!”

  6. zappa on 15 November 2008 3:59 pm

    Se anunta si niste ninsori saptamana viitoare, oare or avea dreptate o data si meteorologii? :)

    http://www.derdelus.ro/2007/12/30/rusinea-din-azuga/#more-505

    Treaba cu portiunea ingradita si interzisa boarderilor din Cazacu s-a discutat si aici. Evident ca n-o sa se schimbe nimic.

    Noi sa fim sanatosi si sa avem parte de zapada ;)

    mic P.S.: am avut ocazia sa dialoghez cateva minute cu ’seful de statie’ al telegondolei Romenergo. Spre deosebire de ‘peronistii’ din subordinea lui, care sunt cel putin limitati in exprimare, a fost foarte amabil si mi-a dat impresia c-ar fi alt gen de om decat strungistii care lucreaza acolo, la Predeal sau Sinaia. Pacat ca e doar exceptia de la regula.

  7. alb_ca_zapada on 15 November 2008 7:17 pm

    trist… anul trecut pe vremea asta unii deje se accidentasera, altii prindeau super pow in poiana… sa speram ca-si ia pe parcurs ceva viteza si sezonul asta

  8. Ciprian on 16 November 2008 2:25 am

    Pe snow-forecast lucrurile arata bine pentru saptamana viitoare. Dar astept sa se confirme (ca au mai avut destule momente cand si-au schimbat total prognoza).

  9. Toma on 16 November 2008 9:49 am

    Eu vorbeam in general despre oamenii din turism-ul montan ca fiind o problema.N-am nominalizat o statiune anume. Pe Domnul Richea il cunosc si e un om foarte bun ,un bun manager si se poate discuta orice cu el.
    Bineinteles ca eu vad lucrurile din punctul meu de vedere ,si sunt influentat de experientele pe care le-am sau le vad. Am in minte o scena din Poiana imediat dupa ce gondola noua a fost pusa in functiune ,unde peronistul imbrancea lumea sa intre in gondola mai repede.

    Eu nu sunt o victima in acest caz.. Nu stau la coada 40 de min ,mai si platesc nu stiu cati bani si dupa aia sa ma imbranceasca cineva sa ma urc mai repede in gondola.
    Cine e facut sa lucreze cu oile sa stea la oi.

    Se anunta ninsori

    NOAPTEA DE LUNI SPRE MARTI: Ninsori la Stana de Vale (-6 grade Celsius), Paltinis (-8), Predeal (-8), Sinaia (-6), Busteni (-8), Azuga (-8), Baile Harghita (-3), Piatra Fantanele (-6), Miercurea Ciuc (-6), Balea Lac (-10), Muntele Mic (-7), Ranca (-7).

  10. cosmin on 16 November 2008 11:18 am

    Presimt ca discutia asta cu Azuga o va lua din lua de la inceput…. Blgari de zapada sa fie!

  11. haotik.ro » Blog Archive » Pe partia Cazacu - Azuga s-a dat drumu la tunurile de zapada on 16 November 2008 11:33 am

    [...] Primele poze cu zapada pe partia din azuga le gasiti aici. [...]

  12. marusica on 18 November 2008 3:16 pm
  13. Dragos George on 8 January 2009 12:44 pm

    - Buna ziua si ,,La Multi Ani” ! - Dupa cum stim ,,snowboard”-ul a luat fiinta prima data dintr”o scandurica, apoi cu mici si mereu modificari, sa realizat ,,snowboard”-ul de azi cu mici diferente intre firme.

    - Noi am realizat o,, patina” din preforme PET, printr”o matritare speciala a unui bidon PET cu carena (chila pentru guvernare si reducere a vitezei deoarece aluneca foarte usor pe partiile de zapada) care este umplut cu un miez din lemn si cu o talpa din polistiren dur.

    - Apoi este prevazut cu o fereastra cu cheder pe unde intra incaltamintea de tote tipurile cu conditia sa nu aiba tocuri, cu numere corespunzatoare.

    - Acest ,,SKI-PET” are greutatea de 190 gr., foarte economic si are si un sisem de fixare cu snur de 8 mm. ce trece prin capse laterale.

    - In fata ,,SKI-PET”-ului are montat un led de 8 mm., care pe timp de seara se poate aprinde facandu-se observat pe partia de schii si-i ofera un design deosebit.

    - Acest produs este destinat sportului de agrement, insotit de bete de schii, conform instructiunilor amplasate in fiecare cutie si este inregistrat la O.S.I.M. Bucuresti.

    - In prezent avem realizate 100 perechi ambalate in cutii de carton alb, etichetate cu un pinguin color pe patine cu numerele corespunzatoare si datele societatii.

    - Fata de cele aratate in mesaj, va rugam sa ne indrumati catre care centre de inchiriere si vanazare de pe langa partiile din tara n-e putem adresa deoarece nu avem numere de telefon sau E-mail-uri, pentru a l-e trimite oferta de pret si poze.

    - Daca sunteti de acord v-i l-e trimitem si dumneavoastra.

    - Noi raspundem la tel-fax ; 0336.103682, mobil ; 0740.804657 sau E ; mail - [email protected]

    - Cu respect, Dragos George adm. s.c.,,oxiveri” s.r.l. - Galati

Ai citit articolul si ai o opinie... o intrebare... o injuratura? Orice ar fi, poti folosi formularul de mai jos.