Take the skis and leave

6 January 2008, cosmin

Sase dimineata. Bezna si multa liniste. Reusesc sa ma imbrac si sa bag echipamentul in masina. Trei lopeti de incalzire, ultimul sandwich aluneca pe gat si masina curge lent printre zapezi. CD-ul tot sare de-l iau dracii, ma iau si pe mine, sunt inca in Bucuresti, prin transee, pun radioul ajung la asfalt-alta viata!

2-3 masini cu schiuri deasupra, salut prietenesc. Opt si ceva, parchez, pustiu. Bag un ceai cald, imi fac de lucru la baza partiei: poze, neata-neata, unde-s ba ochelarii,… Ah, am uitat sa zic, sunt in Azuga.

Ma interesez de partii, lumea da din umeri. Nicio parere. Sorica, la baza, fara pietre, ceva gheata. Gondolele incep sa se treazeasca in timp ce un tip in echipament le face inviorarea. In 10 minute toate sunt pe sarma. Pustiu. Ma echipez si ma tarai pana la gondola, dau buna dimineata din stanga-n dreapta, careva mormaie, se inchid usile, urmeaza statia Vf. Cazacu, cu peronul pe dreapta. Liniste. Salut! Sorica nu e buna. Fac drapta, casc ochii la panorama misto, gura-ntr-un cascat si…

Am 2m sa ma manifest in prima parte a partiei Cazacu. In rest, pista e un dalmatian, pietre cu zapada si invers. Dupa prima jumatate descopar, printre urmele ratracului, praf de zapada de 3-4cm si incep sa am balangan de pe-un cant pe altul ep Faithless. “This is my church”. Ca-n palma, substrat dur de tot, 2-3 portiuni cu gheata evitabile si povestea continua. Mi-e lene sa merg pe jos. Fac dreapta pe Sorica 1a, iar pietre, psicho printre pomi, gheata, pamant, m-a luat dracu’, tagadam-tagam pe coclaurile de la sanius. Bag 9 coborari in aceeasi betie si, treptat, peisajul incepe sa se populeze.

azuga 06.01.2008 azuga 06.01.2008

La a 10-a opresc langa masina. Tara cere sange iar stomacu ceva haleala. Basculez 3 sandwich-uri, ma dezechipez si-o tulesc. Abia 12 si e coloana pe DeNeu. Schimb CD-ul, iar il ia cu ameteli, trec de pod, isi revine. Ma suna un amic, si-a rupt ambele canturi, la ambele schiuri, isi mai baga ceva, inchide. Fulguie in continuare.

4 si ceva. Incep sa scriu textul asta pe care mai aveti putin si-l terminati de citit. Nu mai e zapada, in Azuga; poate doar putina pentru pacalit mancarimea din talpa. Suna telefonul: Valea Dorului foarte buna, batuta, pietre de pe la 1500, gheata pe off-piste. Se aranjeaza ceva pentru saptamana viitoare. Gata. Nu mai am vacanta.

poze AICI

Alte articole din seria “Take the skies…”

  1. Take the skis and leave
  2. Take the skis and find your 20’s
  3. Take the skis and find god ridin’
  • TwitThis
  • Google
  • Facebook
  • LinkedIn
  • MySpace
  • E-mail this story to a friend!
  • Print this article!

Comentezi?? Comenteaza!!

3 Raspunsuri la “Take the skis and leave”

  1. Sorin on 6 January 2008 10:37 pm

    las’ ca poate da caldura, se topesc pietrele si ramane zapada (asa am auzit la stiri)
    frumos blog, ce sa zic… pacat ca subiectu e cam dramatic :p

  2. alexosu on 6 January 2008 11:11 pm

    Cum adica? Dezvoltati ideea putin, domnu’ Sorin. Va multumim pentru feedback.

  3. brimex on 8 January 2008 1:31 am

    numai cosmin poate povesti cu atata entuziasm povestea skiului. Respect

Ai citit articolul si ai o opinie... o intrebare... o injuratura? Orice ar fi, poti folosi formularul de mai jos.