Snow Makes Us Happy
 

Coming up: Travis Rice cu Redbull UltraNatural

Coming up: Travis Rice cu Redbull UltraNatural

Dacă ar fi să aleg o singură competiție de snowboarding pe care să o urmăresc, aceasta ar fi Red Bull Ultra Natural. Este o competiție foarte proaspătă, anul trecut abia a fost prima ediție în cadrul Red Bull Signature Series – Super Natural, dar este cea mai completă și dinamică dintre toate competițiile de snowboarding din prezent, fiind concepută de Travis Rice.

În ce constă competiția? Un teren neatins timp de două săptămâni, așadar acoperit de un strat serios de zăpadă, pregătit de Travis Rice si un echipaj întreg de experți încă din vară pentru cea mai tare cursă posibilă: înclinație de 55 grade, kickere de peste 10 m, o mulțime de alte elemente care fac terenul extrem de complex și traseele alese să fie foarte diferite, o combinație de big air si street în powder. Riderii își aleg singuri traseul si trickurile pe care le execută în funcție de teren. Elementul surpriză joacă un rol major. Anul trecut nici unul dintre snowboaderii participanți nu încercase pista de concurs, așa că traseul și liniile au fost bazate total pe improvizație, creativitate și experiență în pow. De altfel, punctajul a fost facut pa baza a patru criterii: creativitatea traseului,control, air & style și fluiditate, juriul fiind compus din legende mari ale snowboardingului.

Anul trecut au fost 18 participanți, incluzând aproape tot crew-ul din The Art of Flight – Jon Jackson, Scotty Lago, DCP, Mark Landvik, Erol Niemela, Nick Muller dar si veterani ai snowboardingului – Terje Håkonsen, Gigi Rüf sau proaspătul campion X-Games Mark McMorris. Practic oricine este cineva în snowboarding primește o invitație. Travis Rice a fost și el printre participanți, a și câștigat de altfel cu o cursă aproape perfecta, cu 98 de puncte (din maximul de 100). Am putea considera că a avut un avantaj prin faptul ca practic a participat la crearea designului pistei, dar prestația lui a fost într-adevăr excelentă, comparativ cu ceilalți, ceea ce de altfel te aștepți de la Rice:

Și întreaga competiție din 2012:

Anul acesta va fi epic! Travis Rice a declarat anul 2012 ca fiind un an de încercare, anul acesta pista va fi îmbunătățită în mod consistent, cu noi elemente, și încă un kicker major la finalul cursei (au considerat că anul trecut finalul era prea lin), după cum și spune în interviul pentru Transworld Snowboarding: “We gladed the course to make it a bit more rideable and put probably another 20 percent of options for riders to choose from. Last year’s jump had some bang to it but this year’s jump has some after-bang—there’s going to be a techy little part to it. You’ve got to be able to ride in control, that’s what it comes down to.

Participanții confirmați până în acest moment sunt primii 8 de anul trecut (Travis Rice, Gigi Rüf, Nicolas Müller, Lucas Debari, DCP, Eero Niemela, Kazu Kokubo, Jake Blauvelt), plus proaspeți campioni X-Games (Mark McMorris, Torstein Horgmo). Kokubo a fost înlocuit de Wolfgang Nyvelt în urma unei accidentări. Alți rideri participanți: Mikey Rencz, Bode Merrill, Pat Moore.

Evenimentul va avea loc între 15-21 februarie, și va fi televizat pe 30 martie la NBC, ca parte a Red Bull Signature Series. Fiți pe fază!

Pe același subiect:

Comenteaza cu Facebook

comentarii