Snow Makes Us Happy
 

Un puști de 14 ani i-a dat emoții lui Shaun White la Superpipe X-Games 2013

Probabil proba cea mai așteptată în competiția de snowboarding, Superpipe-ul de anul acesta a fost extrem de spectaculos și nu lipsit de emoții. Marcând și finalul X-Games, proba Superpipe a adus pe podium pe același Shaun White, care câștigă a șasea medalie de aur la rând (a opta la superpipe în palmaresul lui: 15 medalii de aur la X-Games), după ce a pierdut în fața lui McMorris la Slopestyle.

White a obținut 95 de puncte din prima tură, cu o rundă care aproape a copiat performanța din 2012 (când a obținut un scor perfect de 100 de puncte): frontside double cork 1080, cab double cork 1080, massive frontside 540, double mctwist 1260 și frontside double cork. A doua încercare i-a adus 98 de puncte și victoria, îmbunătățindu-i imaginea șifonată din toamna trecută (a fost arestat pentru vandalism și intoxicație cu alcool). Vedeți aici runda care i-a adus aurul:

Revelația sezonului însă a fost un puști de 14 ani din Japonia, Ayumu Hirano, care l-a provocat pe White, reușind să devină favoritul zilei și să câștige simpatia publicului prin performanța sa. Școlit de Kazuhiro Kokubo, pe care l-ați văzut în Redbull Supernatural 2012, japonezul este micuț de înălțime, dar nu a avut nici o problemă în a efectua o săritură foot backside de 18 picioare, și să facă o tură cu back to back 1080 și frontside double cork 1080. Comentatorii l-au numit viitoarea competiție a lui Shaun White, care se pare ca a fost impresionat de prestația tânarului. În final Hirano a câștigat medalia de argint cu un scor de 92.33 de puncte. Aici runda câștigătoare:

Locul al treilea a fost preluat de finlandezul Markus Malin, cu 91.33 de puncte iar locul 4 a fost ocupat de campionul olimpic Scotty Lago, pe care il cunoasteti din filmul documentar cu Travis Rice, “The Art of FLIGHT”, singurul care îl mai putea lua pe Shaun White, dar care a câștigat doar 90 de puncte în acest sezon.

Îl puteți vedea aici pe Malin:

Snowboard Street (finala – ianuarie 25)
Concursul de Snowboard Street a avut șase concurenți în faza finală: Dylan Thompson, Jaeger Bailey, Dylan Alito, Ryan Paul, Dan Brisse, și Louif Paradis. În urma unei competiții încinse, câștigătorii au fost: Louif Paradis, a doua medalie de aur la X-Games 2013, cu 75 de puncte (prima a fost la Real Snow), Dylan Alito (argint – 62 de puncte) și Dylan Thomson (bronz – 59 de puncte). Set-upul a fost impresionant, după cum veți vedea și în video-ul de mai jos:

Pe același subiect:

Comenteaza cu Facebook

comentarii