Snow Makes Us Happy
 

Noutățile de la Armada pentru 2013/2014

Noutățile de la Armada pentru 2013/2014

Am discutat pe larg despre noul ARVti (da, mi-a cam plăcut). Să facem și o trecere prin celelalte noutăți cu care va veni Armada în sezonul următor.

Pe lângă ARVti, mai sunt încă patru modele complet noi. Alpha X este cu 20% mai rigid decât Hallo si cu 12 mm mai lat decât vechiul Alpha. Poate fi un schi all-mountain si de tură (ușor, canturi de 2.5mm, lățime medie, rocker moderat). Sensibil mai ușor decât ARVti.

Hallo2 e ceva mai adaptabil și iertător decât AlphaX, deci si mai jucăuș. Poate fi o opțiune bună pentru un intermediar care vrea să experimenteze un model all-mountain.

Din ARVti s-au desprins două modele: ARVw, cu aceeasi geometrie și construcție din ARVti, dar adaptat cerințelor fetelor (fără titanal) și Al Dente. Ăsta e modelul cu care Henrick Harlaut a câștigat Big Air-ul de la X Games. Este un fel de ARV mult mai moale dar cu o rigiditate torsională remarcabilă. Poate fi atât schiul pe care să încerci primul tau nose butter cât și un all-mountain entry level.

Celelalte modele au fost major revizuite. Toate core-urile au fost regândite și reproiectate. Diferența majoră constă în inserturile de arțar, lemn de esență tare, pe zona de prindere a legăturii, ceea ce mărește cu 45% forța de retenție.

Norwalk-ul devine ceva mai big-mountain. Curbura vârfului este mai puțin pronunțată, așa că și raza de virare se mărește. Va fi un schi mai de dat blană. Magic J se poziționează și el mai aproape de zona de big-mountain prin egalizarea dimensiunilor din vârf cu cele din coadă, diferența fiind acum de doar 2mm. Rezultă o poziție mai balansată și mai agresivă. Magic J este față de JJ ceea ce Norwalk este față de TST. JJ e neschimbat, rămâne ceea ce a fost: schiul care a schimbat întreaga industrie. No bullshit!

Triple J, JJ-ul de copii, ar trebui să fie schiul cu care se dau copiii atunci când părinții se dau în powder. Dacă mâ gândesc bine, cred că achiziția unui astfel de model pentru adolescenți micșorează frustrările și chiar și cheltuielile pe termen mai lung – te dai impreună cu puștiul, nu îl mai lași în grija altora sau la școala de schi.

Bantam și Kirti, schiurile pentru kinderi, vin cu mai mult sidecut, așa că devin mai ușor de schiat de către cei mici.

Sunt ceva zvonuri, încă neconfirmate oficial, că pentru o parte din modele vor exista și skin-uri pre-tăiate. În plus, începând de sezonul viitor, Armada intră și în segmentul de haine ultra-tehnice. GoreTex Pro 3L și o croială mai potrivită pentru cățărări, colțari, pioleți și alte delicatese de gen. JP și-a luat rolul foarte în serios, iar mutarea sa la Chamonix ajută și ea.

În sezonul 2013/2014 Armada va arunca în piață cea mai extinsa gamă de schiuri pe segmentul freeski/twintip: 26 de modele, mai mult decât oricare alt producător, fie el mainstream ori newschool. Luând în calcul și parteneriatul strategic cu GoreTex, e foarte probabil cel mai important sezon pentru americani.

Pe același subiect:

Comenteaza cu Facebook

comentarii