Cine vrea o pereche de Volkl Karma să zică

7 February 2012, by alexosu

A venit momentul să scap de o pereche mai veche de schiuri, care în ultimii ani doar a făcut tușa. E vorba de un Volkl Karma din 2006. Adică exact modelul din poză.

Câteva considerații generale. Karma a fost lansat prin 2004-2005 inițial ca schiu de park. Cu un strat serios de titanal, era o idee cam rigid pentru freestyle, așa că în scurt timp a devenit unul din cele mai apreciate schiuri all-moutain, inclusiv de tură.

Nu e cel mai ușor, dar e adaptabil și se simte foarte bine pe zăpadă tare. Stabil la viteze mari, rezită la șocuri și arată foarte bine. Personal îl consider unul din cele mai reușite schiuri mid-fat all-moutain. Dimensiuni: 119/87/111mm. Radius măricel - 24m. Lugime 185.

Schiul a aparținut fratelui meu, iar eu l-am folosit ocazional, dar ne-am înțeles de minune (mă refer la Karma). La 185 (lungimea maximă) mi-e puțin scurt, dacă ar fi existat și cu cel puțin 5cm mai lung, cred că ar fi fost schiul meu preferat.

După 3 sezoane pline, schiul nu mai e ca scos din țiplă, dar se ține foarte bine. Canturi mai are din plin, talpa e bine cu o singură excepție (o zgărietură de aproximativ 5 cm destul de adâncă pe mijloc), top-sheet-ul e foarte rezistent la tăvăleală. I-am scos legăturile pentru că le pun pe alt schiu, deci va avea nevoie de un set nou de găuri. Asta nu prea e o tragedie, cu atât mai mult cu cât e și stratul metalic.

Ei, și acum vine partea mai interesantă și interactivă: schiul se dă pe vorbe frumoase. Nu e de vănzare, ci îl fac cadou celui/celei care convinge juriul că are mai multă nevoie de el. Trebuie, deci, să băgați un comment decisiv mai jos.

Juriul: eu plus stăpânul de drept. Urnele se închid pe 16 Februarie ora 20.00 și schiul va putea fi ridicat din București (magazinul Swtich) sau din Sinaia (vedem noi unde) în weekendul 18-19 Februarie.

  • TwitThis
  • Google
  • Facebook
  • LinkedIn
  • MySpace
  • E-mail this story to a friend!
  • Print this article!

Comentezi?? Comenteaza!!

21 Raspunsuri la “Cine vrea o pereche de Volkl Karma să zică”

  1. gavo on 7 February 2012 6:50 pm

    m-ar motiva mai mult sa ies din ghips si sa dau cu pudra-n noseu’ papagalilor frumos colorati de pe langa partiile noastre!!!
    :)

  2. alexosu on 7 February 2012 6:52 pm

    Facem un concurs separat pentru asta :). Fă-te bine repede!

  3. shady on 7 February 2012 7:36 pm

    daca dai cateva lectii de schiat si o sticla de whiskey, le accept eu… :D
    te rog sa nu insisti altfel!!!

  4. cristiorto on 7 February 2012 8:04 pm

    si eu care tocmai incepusem sa ma interesez serios de achizitionarea unui echipament de tura second, nici nu credeam ca o sa gasesc asa ieftin. ai si ceva legaturi la oferta, chiar daca nu o fi discountul asa mare?:)

  5. alexosu on 7 February 2012 8:15 pm

    Am, dar nu dau :). Oricum, încă nu ai găsit ceva, pentru că va trebui să fii mai convingător de atât.

  6. Rossi on 7 February 2012 9:20 pm

    Prin karma este înțeles un concept filosofic-religios, prin care fiecare acțiune - fizică sau spirituală - are în mod inevitabil o urmare.

    Nume mai bun nici ca se poate! Iarna-zapada-ski….

  7. mariusica on 7 February 2012 10:25 pm

    E schiul pe care il am de patru sezoane. Trebuie fugarit bine, e rigid rau si are un metal serios in miez. Dar poate sa-ti ofere niste senzatii dementiale la viteza mare spre foarte mare. Sezonul acesta a ajuns schiul meu de tura, l-am incaltat cu o pereche de duke-uri si cred ca o sa fie si schiul de sfarsit de sezon pe vaile din bucegi. I-am gasit doua probleme:
    1) nu se simte bine in gheata de partie ( cum arata gheata de patinuar), dar pe gheata naturala pe carp l-am controlat fara nicio problema
    2) are o raza cam mare pentru mine: 24 m…se simte pe partie si te munceste mult, dar in boschetareala ajuta mult.
    Si un mic dezavantaj, pentru zapezi mari trebuie ceva mai lat ( problema a fost rezolvata cu o a doua pereche de doage ceva mai late si putin mai moi).
    Si are un mare avantaj, e perfect pentru mega pietrele din Romania. Are o talpa de park aproape imposibil de distrus. Calitate Volkl :).
    Inca ceva, are 1.85 kg la 185, pentru schi cu metal si care a aparut in 2005 eu zic ca e bine.

  8. mariusica on 7 February 2012 11:00 pm

    Era sa uit, am patru perechi de schiuri si e singurul care are “personalitate” :). Nu glumesc, chiar asa e.

  9. tomcat_ct on 7 February 2012 11:31 pm

    Confirm ce spune mariusica mai sus. M-am dat putin cu schiurile lui duminica si am constatat ca nu iarta; iar daca ajungi pe spate e incredibil de greu sa iti corectezi pozitia. Dar sunt convins ca daca e schiat corect de cineva cu experienta si conditie fizica buna ofera niste senzatii foarte faine :P

  10. alexosu on 8 February 2012 11:17 am

    @mariusica
    Multumesc pentru completari. Mai vrei o pereche? :D

  11. Mateo on 8 February 2012 1:41 pm

    M-am dat cu schiul asta o data si mi-am dat seama ca nu e de nasul meu - trebuie schiat mai in forta cu el, trebuie conditie fizica, sa-l lasi sa faca ce vrea el si tu sa te adaptezi.
    Eu am deja un schi mai potrivit pentru momentul actual - un Rossignol Scratch BC 2007; dar as vrea Volkl-ul doar pentru ca e peste puterile mele de a-l schia la valoarea lui si ma gandesc ca ar prinde bine pentru a evolua. Vreau si eu sa ma fac mare! :)

  12. fratele_care_da_perechea_de_skiuri on 8 February 2012 3:18 pm

    Dragilor,

    nu vreau sa dezamagesc pe nimeni, dar m-am razgandit, nu-l mai dau! …. glumeam. :P

    sa nu va sperie skiul asta, pentru ca nu-i nimic de speriat. eu skiez de multi ani, dar am o conditie fizica de rad si curcile de mine. sa va mai spun ca a fost primul ski “ciudat” din viata mea?!

    sa va spun cu cata durere in suflet il dau?! si nu c-a fost primul, n-am io sentimentalisme dintr-astea….

    este un skiu’ demential. pe partie si in afara ei. nu-i nici greu de controlat, e si foarte cumsecade (nu la fel ca un jj, dar mult mai dragut fata de ant), ii place foarte tare sa se dea. indiferent de conditii.
    nu-i genul care sa aibe pretentii prea mari! dimpotriva, poate ca lasa prea mult de la el.

    nu l-am mai skiat de mult, poate intre timp s-a mai salbaticit, dar imi aduc aminte, ca-i placeau si cristianele mai scurte. bine, tot cu alea largi e prieten mai bun, dar cum spuneam, e un ski care vrea sa fie uneala. :)

    crusta nu-l deranjeaza, zapada tare nici atat, gheata?! e suficient sa bagi mai multa forta/power in canturi ca stie el ce are de facut. si are chiar si portanta. nu ca un jj. dar in mod cert nu-l deranjeaza pow-wow-ul.

    va rog, aveti grija de el! ca daca nu va dau la politia skiului. adica va parasc lu’ alb-ca-zapada. si nu vreti sa intrati in gura lui. :P

  13. Mateo on 8 February 2012 4:30 pm

    E adevarat, poti vira si din scurt cu el, dar e destul de obositor. Prima (de fapt singura) oara cand m-am dat cu el am avut si eu ceva emotii la inceput, dar am reusit sa nu cad decat o data :) Mi-a placut mult ca treceam prin moguli ca prin branza, am avut efectiv senzatia unui tanc pe care il conduc can greu :)).

  14. patrick on 8 February 2012 5:12 pm

    eu vad ca nu isi doreste nimeni schiul in cauza. eh… o sa il iau eu atunci

  15. alexosu on 8 February 2012 5:23 pm

    Conduce Mateo.

  16. mariusica on 8 February 2012 6:20 pm

    Pai e o poveste lunga cu Mateo si acest schiu. Karma-ul meu trebuia sa ajunga la el, dar m-ar razgandit si i-am pus un duke. L-am lasat cu buza umflata :)

  17. Cosmin GE on 8 February 2012 10:48 pm

    Hmmm…. Se poate recomanda acest model unui snowboarder care nu a mai pus schiuri in picioare din 98? :) Am si vreo 6 -7 sezoane de ski la activ…cand eram mai tinerel :))

  18. liviu on 8 February 2012 11:15 pm

    eu skiez cand pot, pe unde pot. pana nu demult nu aveam skiurile mele, skiam ce inchiriam, de fiecare data altceva, de fiecare data skiam altfel. ulterior am zis ca e bine sa incep sa ma imprietenesc cu o singura pereche de skiuri, sa ajung sa o cunosc, sa ajung sa imi si sa ii testez limitele. asa am luat niste rossi bandit, sh. am invatat astfel sa diferentiez skiuri, sa il cunosc mai bine pe cel pe care il am, sa ii cunosc limitele, sa imi cunosc limitele, sa imi imbunatatesc tehnica.

    anul trecut m-am luptat cu niste senile de la faction, 3.zero. mult peste conditia mea de skior.

    incep sa stiu ce as dori de la urmatorul ski.

    mi-ar placea sa ma imprietenesc cu karma si sa ne jucam impreuna.

  19. patrick on 9 February 2012 1:33 am

    Eu am avut impresia ca nu le vrea nimeni pentru simplul motiv ca cei de mai sus vorbesc cu nehotarare, parca chiar cu teama de skiurile in cauza. Vreau sa le spun ca, conceptul de karma se bazeaza pe principiul “culegi ce ai semanat”, asa ca daca nu vrei sa te puna in cap mai tarziu, trebuie sa iesi la inaintare cu hotarare, de genul “da-mi-le mie frate, sunt pregatit sa-mi masor forta cu ele”.

    As fi aplicat si eu, nascoceam o poezie, ceva, dar asta daca puneai la bataie mantrele. Tocmai am achizitionat o pereche noua de schiuri, deci nu as fi avut nevoie neaparata de ele, insa prea le-ai laudat pe unde ai avut ocazia, incat m-ai facut foarte curios.

    Oricum, este laudabila initiativa, jos palaria!

  20. iulia on 9 February 2012 9:22 am

    Wow, daca as fi fost mai mica de inaltime l-as fi dorit eu :D. Suna perfect. Problema la schiurile mele acum este ca nu le simt destul de puternice. Dar, dar..tatal meu isi doreste de mult o pereche cu care sa poata sa se bucure mai mult de zapada mare pentru ca el deocamdata se da cu ce poate si culmea, se descurca destul de bine. Deocamdata nu isi permite un ski allmountain cum ar vrea.
    P.S. tatal meu este cunoscut ca Chuck (da da,,Chuck Norris) ..cred ca i s-ar potrivi :))
    Ride safe!

  21. cristiorto on 9 February 2012 7:14 pm

    Schiul de-l voi castiga
    Karma buna vei avea,
    Eu o bere iti voi
    Terapia de vrei vrea.

    Lungimea de-mi va placea
    Picioarele-mi va cruta
    Primul pow cand il voi da
    La vale eu voi vedea
    Flexul de va putea
    Karmei plutire sa ii dea.

    Si de nu voi castiga
    Eu o bere tot voi da
    Timisoara de-i vizita.
    Iar de nu ne-om impaca
    Eu schiul il voi da,
    Karma buna voi pastra.

    ps: karma buna vei avea oricine ar castiga, dar asa a fost rima in prima strofa:)

Ai citit articolul si ai o opinie... o intrebare... o injuratura? Orice ar fi, poti folosi formularul de mai jos.




Spam protection by WP Captcha-Free