“Atentie Avalanse” - Brosura Informativa

23 February 2011, by alb_ca_zapada

Nu de mult timp, in citeva locatii supuse riscului de avalansa a inceput a fi distribuita in mod gratuit o brosura intitulata “Atentie Avalanse“. Realizata de catre Asociatia pentru Promovarea Sporturilor de Iarna in colaborarea cu ANSMR si ANMSPR, cu sprijinul deosebit al Discovery Channel, materialul mai sus mentionat prezinta citeva notiuni de baza cu privire la modul in care trebuie abordat muntele iarna, principalele echipamente care contribuie la marirea sanselor de supravietuire si citeva elemente ce trebuie luate in calcul atunci cind se fac iesiri in zona de altitudine si/sau in afara pirtiilor amenajate.

Brosura nu este in niciun caz un semnal de alarma. Ea este in primul rind un instrument prin care toti cei care nu au o idee prea clara asupra gestionarii riscului sa isi poata evalua singuri momentul in care o situatie este mai mult sau mai putin supusa unui potential pericol. Asadar ii indemnam pe toti cei care vor sa iasa iarna pe munte sa o faca, dar sa o faca in deplina cunostinta de cauza (PDF-ul este disponibil aici).

Choose fun, choose riding dar mai ales, choose life!

Nota: “Atentie Avalanse” este tiparita intr-un format de buzunar si poate fi gasita in toate punctele de acces catre zone cu potential risc: instalatii de transport pe cablu (Busteni, Sinaia, Balea, Parang, Straja), cabane de altitudine (Miorita, Babele, Omu, Paltinu, Balea Lac, etc), puncte de informare turistice.

  • TwitThis
  • Google
  • Facebook
  • LinkedIn
  • MySpace
  • E-mail this story to a friend!
  • Print this article!

Comentezi?? Comenteaza!!

2 Raspunsuri la ““Atentie Avalanse” - Brosura Informativa”

  1. mihai tanase on 3 March 2011 3:05 pm

    De toata lauda !

  2. vlad anghene on 14 April 2011 5:47 pm

    cand am citit “mic tratat despre zapada” mi-am amintit de un roman de Peter Hoeg - Cum simte domnisoara Smilla zapada

Ai citit articolul si ai o opinie... o intrebare... o injuratura? Orice ar fi, poti folosi formularul de mai jos.




Spam protection by WP Captcha-Free