K2 lanseaza un model in memoria lui Shane

4 August 2009, alexosu

26 martie 2009 e o zi trista pentru multi dintre noi - e ziua in care Shane McConkey a avut accidentul fatal in Dolomiti. S-au scris multe pe tema asta, inclusiv pe derdelus.ro (aici si aici).

K2, producatorul cu care Shane a colaborat o foarte lunga perioada de timp, a anuntat zilele trecute ca in sezonul 09/10 va lansa Pontoon intr-o editie limitata. Schiul se va numi “Shane McConkey” si se vor produce aproximativ 500 de exemplare, cu o grafica noua (si foarte-foarte tare ne permitem sa adaugam), numerotate individual.

Pentru cine nu stie, Pontoon/Shane McConkey este un schi de powder. Dimensiunile sunt 160-130-120, deci e un soi de reverse sidecut. Varful e rockered (camber negativ) si foarte soft. Desginul lui Pontoon e o varianta ceva mai pamanteana a celebrului Volant Spatula, model cu care Shane McConkey a schimbat profund modul in care schiurile de powder sunt concepute si construite.

Cum era de asteptat, tot profitul va fi donat familiei lui Shane. Btw, pretul recomandat de vanzare este de $600. Daca gasiti acest schi pe undeva, eu zic sa puneti mana pe el. Nu numai ca e un schi de powder celebru, dar editia speciala chiar e speciala, dupa cum se poate vedea mai jos.

Ne place foarte mult cum K2 stie sa isi onoreze eroii. Nu pot sa nu mentionez modelul Coomba, lansat la putin timp dupa disparitia lui Doug Coombs. Productia sa continua, iar de iarna asta se va numi Coomback.

Sursa foto.

  • TwitThis
  • Google
  • Facebook
  • LinkedIn
  • MySpace
  • E-mail this story to a friend!
  • Print this article!

Comentezi?? Comenteaza!!

Un Raspuns la “K2 lanseaza un model in memoria lui Shane”

  1. raduac on 4 August 2009 12:42 pm

    http://www.fuzeqna.com/evogear/consumer/kbdetail.asp?kbid=61
    Ghidul de utilizare pentru Volant Spatula scris de Shane McConkey :)

Ai citit articolul si ai o opinie... o intrebare... o injuratura? Orice ar fi, poti folosi formularul de mai jos.